Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

"Αγιασμός στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών"

Ξενέλλης Γεώργιος
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Με ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά την Πέμπτη. Χιλιάδες παιδιά αναμένεται να μείνουν χωρίς καθηγητές. Τουλάχιστον 30 οι κενές θέσεις καθηγητών στο Νόμο Κιλκίς.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα 16.000 κενά αφού ο υπουργός Παιδείας καθώς και ο υφυπουργός είχαν αναφέρει κατά το παρελθόν ότι οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι 19.500 με τις 14.500 να είναι από το ΕΣΠΑ, 3000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 2000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η μη πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών (παρά την τεράστια μείωση προσωπικού κατά 30% από το 2009 έως το 2014) και άλλα σχετικά μέτρα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Οι 498 προσλήψεις μέσω κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, βιολόγων. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για την κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

Διεκδικούμε:

• Μαζικοί διορισμοί και πλήρης προστασία των δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

• Ορθολογική και δίκαιη κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών με βάση τις αποφάσεις του κλάδου.

• Επαναφορά όλων των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα.

Είναι προφανές, ότι όσο η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται και αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια, όσο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν σαν κύριο στόχο τη διάλυση της δημόσιας Εκπαίδευσης, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Το σχολείο στο οποίο εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά μας, αξίζει καλλίτερη αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.