Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Αγαθοπούλου: "15 θέσεις για 57 αιτήσεις σε παιδικούς σταθμούς στο Κιλκίς"

Δήλωση Ειρήνης- Ελένης Αγαθοπούλου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς.
«Για άλλη μια φορά, η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, στρέφει την πλάτη της στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας»
Με μειωμένες θέσεις, προσωπικό και πόρους, καλούνται να λειτουργήσουν οι παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί της τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στο νομό Κιλκίς, φέτος δεν θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός Σταυροχωρίου, ενώ κληρώθηκαν μόλις 15 θέσεις για 57 αιτήσεις! Στις αναφορές των ενδιαφερόμενων επισημαίνεται το γεγονός, ότι η κλήρωση αφορούσε σε μόνον εννέα θέσεις από τις συνολικώς δεκαπέντε, καθώς οι έξι καλύφθηκαν από ευπαθείς ομάδες .

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική κοινωνία οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, κλείνει παιδικούς σταθμούς, μειώνει το κόστος ανά παιδί, το προσωπικό και τις παροχές και μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο καταβολής μηνιαίων τροφείων, ενώ συνεχίζει να αποκλείει με παρωχημένα κριτήρια, ολόκληρες κοινωνικές ομάδες (όπως οι εργαζόμενες μητέρες του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και τον ΟΤΑ καθώς και όλους όσοι έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ) από το βασικό κοινωνικό αγαθό της προσχολικής αγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε εγκαίρως επισημάνει το πρόβλημα από τις 19/6/2014 με σχετική ερώτησή του στη Βουλή, οι εκκλήσεις του όμως δεν εισακούστηκαν. Για άλλη μία φορά, η ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, οδηγεί την ελληνική οικογένεια σε αδιέξοδο."

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=57d1f312-f192-4fc4-bb9d-cf181ba192b4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου