Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Μια διαφορετική εξόρμηση

Μια εξόρμηση διαφορετική από τις άλλες πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Κιλκίς.
Την Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 αναχώρησε από το Κιλκίς για μία ημερήσια εκδρομή στα Πομακοχώρια της Ξάνθης ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου Ξάνθης, για να παραβρεθούμε στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου.

Φθάνοντας στο σημείο συνάντησης στο χώρο του ξενοδοχείου Αγριάνη και αφού πήραμε μαζί μας τον κ. Βαρδάκα Γιώργο (ο οποίος μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την περιοχή σαν γνώστης αφού είχε υπηρετήσει εκεί), ξεκινήσαμε για το χωριό Εχίνο.

Στην είσοδο του χωριού υπάρχει το Ηρώο των σκοτωμένων παλληκαριών από τους Γερμανούς. (23 Χριστιανοί και 3 Μωαμεθανοί).

Στο Ηρώο είναι γραμμένα τα ονόματα μόνο των εννέα, αυτών που έκαψαν οι Γερμανοί μέσα στο οχυρό του Εχίνου (συνέχεια της γραμμής Μεταξά), γιατί δεν παραδόθηκαν.

Αφού έγινε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) και τους Συλλόγους που παραβρέθηκαν, συνεχίσαμε για το χωριό Σάτρες, όπου έγιναν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου, χωροστατούντος του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμονος Καλαφάτη.

Μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που είναι κτισμένος ο Ναός στις όχθες του παραπόταμου του Κοσίνθου, και σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα θρησκευτική και εθνική, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των θυρανοιξίων με τον μεστό λόγο του Μητροπολίτου Ξάνθης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναχωρήσαμε για το κέντρο «Διογένης» της Ξάνθης, όπου η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά τις απογευματινές ώρες.

Αναχωρώντας για το Κιλκίς με ενδιάμεση στάση την όμορφη Καβάλα, ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από την διαφορετικότητα της εκδρομής, δώσαμε υπόσχεση και για άλλες τέτοιες εξορμήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου