Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι οροθετικοί της Βόρειας Ελλάδας στο έλεος του Υπουργείου Υγείας

Υπογράφει η HOMOphonia – Thessaloniki Pride
"Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των οροθετικών σε αντιρετροϊκά φάρμακα, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης από το κράτος (η χρηματοδότηση μειώθηκε το 2013 κατά 36%). Εξαιτίας της πλήρους έλλειψης φαρμάκων εκτίθενται σε θανάσιμο κίνδυνο 1200 οροθετικοί από την Κέρκυρα μέχρι και την Ανατολική Μακεδονία...

Η HOMOphonia - Thessaloniki Pride είχε πραγματοποιήσει δράση την Κυριακή 1η Δεκέμβρη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ζητώντας από την επίσημη πολιτεία να σταματήσει να κωφεύει μπροστά στα προβλήματα που προκύπτουν από τη δραματικά μειωμένη χρηματοδότηση και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον εφοδιασμό του νοσοκομείου με επαρκή ποσότητα αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Η έλλειψη αντιρετροϊκής αγωγής βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του κάθε οροθετικού και παράλληλα αυξάνει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού, αφού με τη διακοπή της αγωγής ο ιός γίνεται ολοένα και πιο μεταδοτικός.

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με κάθε οροθετικό που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να ανταποκριθεί το ΑΧΕΠΑ στην αγορά των φαρμάκων."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.