Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γιορτάστηκε η γενέθλια ημέρα της Ταξιαρχίας "Πόντος", στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Σήμερα 20 Νοεμβρίου 2013, εορτάστηκε η γενέθλια ημέρα της Ταξιαρχίας "Πόντος" στην έδρα της, στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν στελέχη της Ταξιαρχίας και όμορων Σχηματισμών, που προήχθησαν στις τάξεις των Αξιωματικών και τους απονεμήθηκαν τα προβλεπόμενα ξίφη.
Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές της περιοχής με προεξέχοντα τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη, ο Υποδιοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος κ. Δαγκόπουλος Θεόδωρος, πρώην Διοικητές της Ταξιαρχίας, τα Σώματα Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.


Ο εορτασμός πέραν του τελετουργικού περιελάμβανε περιήγηση των παρευρισκομένων σε έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων της Ταξιαρχίας και ενημέρωση για τις επιχειρησιακές της δυνατότητες, καθώς και την καθιερωμένη κοπή της γενέθλιας τούρτας, στη Λέσχη Αξιωματικών της Νέας Σάντας.



Την έκθεση οπλικών συστημάτων επισκέφθηκαν και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Σάντας.

Η Ταξιαρχία συμπληρώνει εφέτος 73 χρόνια από την ίδρυσή της. Συγκροτήθηκε ως 71 Σύνταγμα Πεζικού τον Οκτώβριο του 1940 στη Δράμα και από το 2001 αναδιοργανώθηκε ως 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Ημέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έμψυχο δυναμικό της Ταξιαρχίας, αλλά και ημέρα μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους Έλληνες μαχητές της, που προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Δημήτριος Μπίκος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της Ταξιαρχίας, τιμώντας τους αθάνατους ήρωές της.

Σήμερα η Ταξιαρχία υπό το βάρος της κληρονομιάς της συνεχίζει με υπερηφάνεια την πορεία υπευθυνότητας και τιμής που χάραξαν οι πρόγονοί της. Η υλοποίηση των ποικιλόμορφων αποστολών του Σχηματισμού σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Νατοϊκό επίπεδο αποτελούν τη ζωτική κινητήριο δύναμη.


Με τη βοήθεια του Θεού, η Ταξιαρχία, συνεχίζει με υψηλό ηθικό και φρόνημα, προσηλωμένη στην αποστολή της για το γενικότερο καλό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πατρίδας, έτοιμη να επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της όποτε αυτό χρειαστεί.

Η Ταξιαρχία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής, για την ανταπόκριση στο κάλεσμά της και τη συμμετοχή τους στον εορτασμό, καθώς προσβλέπει στη σύμπραξη, συμπόρευση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με κοινό γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.