Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Μας ψεκάζουν αλλά αυτή τη φορά για κουνούπια

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Κιλκίς σας ενημερώνει ότι υλοποιείται στο νομό μας και τη φετινή χρόνια το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2013 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίγειους ψεκασμούς στο περιαστικό και αστικό σύστημα σε διάφορες περιοχές του νομού και επιπλέον τοποθέτηση παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών και παγίδων ωοαπόθεσης σε διάφορες θέσεις στις περιοχές εφαρμογής του έργου. 
Η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Κιλκίς και τους δήμους του νομού έχει προβεί στη σύσταση κλιμακίων ελέγχου με σκοπό την παρακολούθηση της άρτιας εκτέλεσης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία με αιφνιδιαστικούς ελέγχους, τον εντοπισμό νέων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που δεν περιλαμβάνονται στου ειδικούς χάρτες του προγράμματος, την εισήγηση και όπου απαιτείται επιβολή μέτρων για τη μείωση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και την εξυγίανση του περιβάλλοντος.

Η Υπηρεσία μας παράλληλα προβαίνει σε ενημέρωση του κοινού για τα προληπτικά μέτρα αποφυγής των κουνουπιών στο σπίτι, όπως αντικουνουπικά πλέγματα, απομάκρυνση στάσιμων νερών από γλάστρες, βάζα, παλιά λάστιχα, χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος σε εξωτερικούς χώρους, χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής)-κλιματιστικών αλλά και προληπτικά μέτρα αποφυγής τσιμπήματος (ατομικά μέτρα προστασίας) όπως η χρήση κατάλληλων ενδυμάτων (μακριά μανίκια και παντελόνια) και εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.