Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

"Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη - Στόχος να διοχετεύουμε ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη"

- Με προσεκτικά βήματα οριοθέτηση ΑΟΖ μετά τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ.
- Το πρόσωπο "κλειδί" πίσω από τη γεώτρηση της Κύπρου έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα
- Δηλώνει πως σε 5 χρόνια θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης

Μετά τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης που μάλιστα μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, η κυβέρνηση στρέφεται στην οριοθέτηση και χάραξη ΑΟΖ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την προοπτική σταδιακής ανακήρυξης και οριοθέτησης ΑΟΖ ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και στη βάση αξιολόγησης των γεωοπολιτικών συνθηκών κει μεταβολών στην περιοχή.

Ωστόσο, οι αναταράξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα η κρίση στη Συρία δεν ευνοούν τα σχέδια της Αθήνας για χάραξη ΑΟΖ, αφού μία τέτοια απόφαση δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τον διεθνή παράγοντα υπό το φόβο μεγαλύτερων εντάσεων και προβλημάτων. Σαφές είναι άλλωστε και το μήνυμα της Τουρκίας ότι τη δεδομένη στιγμή δεν συζητάει θέμα ΑΟΖ. Έτσι φαίνεται πως το Αιγαίο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι μέσα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ΑΟΖ.

Συνεπώς, η Αθήνα βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των υπόλοιπων όμορων δια θαλάσσης κρατών. Στο πλαίσιο αυτό ο υπ. Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τη Λιβύη. Μάλιστα η ελληνική πλευρά επιθυμεί την εντατικοποιήση των διαπραγματεύσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τη νέα λιβυκή ηγεσία.

“Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη”
Ο διευθυντής Ενέργειας της Κύπρου και κεντρικό πρόσωπο της ενεργειακής διπλωματίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ήταν το πρόσωπο "κλειδί" στις μυστικές διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι την υπογραφή συμφωνιών με πετρελαϊκούς κολοσσούς, μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δηλώνει πως στην περίπτωση της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν συντομότεροι χρόνοι συγκριτικά με την Κύπρο μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια το φυσικό αέριο λέγοντας χαρακτηριστικά “Είμαι σίγουρος πως και με τη δική μας συνεργασία τα 5 χρόνια χρόνια που διήρκεσε η γεώτρηση στην Κύπρο μπορούμε να τα κάνουμε τρία στην Ελλάδα”. Δηλώνει επίσης “Υπάρχουν σκέψεις από την ελληνική πλευρά να γίνω Έλληνας υπήκοος και απάντησα θα γίνω αμέσως... Είμαι έτοιμος να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω νυχθημερόν. Είναι προσωπική κι εθνική ευθύνη”. Ο κ. Κασίνης επίσης τονίζει ότι“ Βρισκόμαστε σε επαφές από κοινού με την ελληνική πλευρά ώστε μέσω της Κρήτης να διοχετεύουμε σε πρώτη φάση ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη”. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουν τον τρόπο αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αποπληρωμή του χρέους αλλά με σωστή διαχείριση να δίνεται ένα μέρος για το σκοπό αυτό, ένα άλλο μέρος σε κοινωνικές παροχές και το υπόλοιπο να μείνει ως απόθεμα για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά με την εκτίμηση της Deutsche Bank που κάνει λόγο για αποθέματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ ο κ. Κασίνης σημειώνει πως τη θεωρεί βεβιασμένη και πως ουσιαστικά τώρα γίνονται ουσιαστικές σεισμικές έρευνες στην Ελλάδα. “Ας περιμένουμε. Δε θέλω να δείχνουμε πως δεν είμαστε σοβαροί σε μεγάλες εταιρίες που θα επιδιώξουν να έρθουν να εμπλακούν και να δαπανήσουν τεράστια ποσά.... Κάθε γεώτρηση κοστίζει περίπου 100 εκ.” τονίζει.

http://www.newsit.gr

7 σχόλια:

  1. Σε τρία χρόνια τα γεωτρύπανα στην Κρήτη κι εσύ κοιμησμένε Ελληνα ζήσε με 400 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γι αυτό ακριβώς διαλυθήκαμε! Για να έρθουν οι σωτήρες μας......... να πάρουν τον πλούτο μας κοψοχρονιάς!Και το φάγαμε μια χαρά το παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ COOPER
    http://tvxs.gr/news/user-post/torino-ksepoylima-ypo-prisma-tis-symbasis-cooper

    Συνημμένα παραθέτω την σύνδεση για τον σχετικό Α.Ν. 2220/40 σε μορφή PDF:
    http://filonohpontou.files.wordpress.com/2010/12/cf86ceb5ceba-cebacebfcf85cf80ceb5cf81.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010 - Η ανανέωση της σύμβασης Cooper ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και τυπικά η σύμβαση cooper - Γιατί εκτέλεσαν τον οικονομολόγο Δημήτρη Μπάτση το 1952!

    http://www.katohika.gr/2012/07/h-cooper.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου- ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ!!27/02/1940

    Το διαβάσαμε από το: Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου- ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ!!27/02/1940 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/cooper-27021940.html#ixzz2FoxM1SQv

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/cooper-27021940.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σύμβαση “Cooper” – Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ...

    http://www.zougla.gr/blog/article/626669

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως είχα γράψει και σε κάποιο παλιότερο σχόλιο,η Ελλάς είχε ξεπουληθεί πολύ πρίν την χούντα είναι γνωστό αυτό,αλλά το αυτί του Ελληνα δεν ιδρώνει τουλάχιστον ακόμα.Καποιοι πολιτικοί οι λεγόμενοι και εθνάρχιδες τύπου βενιζέλου ή καραμανλή αλλά και άλλοι ακόμα πιό παλιά αλλά και οι σημερινοί είχαν συμβάλει καθοριστικά σε αυτό.Εχουμε ξεχάσει την "πραγματική" ιστορία μας κι ασχολούμαστεμε αυτή που μας πασάρουν.Ισως ήρθε λοιπόν ο καιρός κι όπως λέει η παροιμία,κάλιο αργά παρά ποτέ,αλλιώς η Ελλάς θα πεθάνει???Κάτι που σαφώς είναι δύσκολο να γίνει γιατί ο λαός είναι αναγκασμένος και πρέπει να ξυπνήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.