Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Λαμπρή η επέτειος για τα 50 χρόνια του Κιλκισιακού

Με έντονες τις μνήμες από τον Κιλκισιακό που ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες το 1961, με συγκίνηση από τις παλιές καλές θύμισες και με τον απαιτούμενο σεβασμό, η μεγάλη οικογένεια του Κιλκισιακού γιόρτασε την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού σωματείου. Την περασμένη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, γέμισε από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τον Κιλκισιακό από τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ήταν εκεί οι παλαιοί πρόεδροι, Βασίλης Χατζηβασιλείου, Ιορδάνης Αγαθόπουλος, Γεώργιος Μαυρόπουλος, Αναστάσιος Αμανατίδης, Λεωνίδας Τριανταφυλλίδης, Βασίλειος Σεργιαννίδης, Δημήτρης Αβραμίδης, Γιάννης Λιαρετίδης και οι πιο πρόσφατα διατελέσαντες πρόεδροι Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Γεώργιος Παναγιωτίδης, Γεώργιος Διαμαντίδης, Αναστάσιος Σωτηριάδης, Σωτήριος Φουτσιτζής και Νικόλαος Στανημερόπουλος.

Γέμισε από τους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στα γήπεδα, που χάρισαν πολλές χαρές στους Κιλκισιώτες και δόξες στην ομάδα. Ήταν εκεί σχεδόν οι ποδοσφαιριστές από την πρώτη δεκαετία θυμίζοντας την αρχή της ιστορίας. Τερζής, Κεσίδης, Φούκας, Τσίνδαλης, Καραμπίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Τεβρετζίδης, Παρτσαλίδης, Μπουφίδης, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Μουμτζίδης, Στυλιανόπουλος, Βουγλαράκης και Καλτσάς και φυσικά άνθρωποι που αγωνίστηκαν τα επόμενα χρόνια.
Τις ευχές τους και τις δικές τους θύμισες από τον Κιλκισιακό κατέθεσαν στην αρχή της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ, οι βουλευτές του νομού Θ. Παραστατίδης, Γ. Φραγγίδης και Κ. Κιλτίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Β. Χατζηαποστόλου.
Την τούρτα γενεθλίων με τα 50 χρόνια έσβησαν ο παλαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Κιλκισιακού Βασίλης Χατζηβασιλείου μαζί με τον πρόεδρο Ν. Τζεβελέκη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κιλκισιακού Νίκος Τζεβελέκης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Ειλικρινά αισθανόμαστε ως διοίκηση μεγάλη τιμή που έτυχε σε εμάς να έχουμε την ευθύνη για την σημερινή εκδήλωση και χαιρόμαστε ιδιαιτέρα που βρίσκονται σήμερα σ αυτήν την αίθουσα άνθρωποι που προσέφεραν συγκινήσεις μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και άνθρωποι που εργαστήκαν για να κρατήσουν ψηλά τον Κιλκισιακο» και συνέχισε: «Αν αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν βραβεύουμε και ποδοσφαιριστές η απάντηση είναι ότι η σημερινή εκδήλωση ανήκει σ αυτούς και αποτελεί η ιδία το μεγαλύτερο βραβείο που θα μπορούσαμε να τους απονείμουμε σε όλους όσους φόρεσαν και τίμησαν την φανέλα του Κιλκισιακου.
Αποφασίσαμε επίσης και την δημιουργία ενός λευκώματος οπού θα αποτυπώνει την ιστορία του Συλλόγου μας. Έγινε μια τεραστία και επίπονη προσπάθεια με θετικό πιστεύουμε αποτέλεσμα. Για τυχόν λάθη η παραλείψεις ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε.
Χρονιά πολλά λοιπόν στον Κιλκισιακο μας και εύχομαι από την σημερινή εκδήλωση να γίνει η απαρχή ώστε να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον να συσπειρωθούμε όλοι μας γύρω από τον σύλλογο γιατί ο ιστορικός αυτός σύλλογος δεν είναι υπόθεση λίγων αλλά είναι υπόθεση όλων μας.
Χρονιά πολλά και καλά» Την ιστορία του Κιλκισιακού ανέφερε σύντομα και περιεκτικά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Χρήστος Τομπουλίδης, παρουσιάζοντας την ίδρυση, την πορεία στις κατηγορίες, τους κορυφαίους αγώνες και τους ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν από τον Κιλκισιακό στις μεγάλες κατηγορίες. Την ιστορία «έντυσαν» με ένα διαφορετικό χρώμα και έντονο το αίσθημα της συγκίνησης παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, πρόεδροι και προπονητές μέσα από video που προβλήθηκαν στην αίθουσα.
Το λεύκωμα της ιστορίας των 50 χρόνων παρουσιάστηκε από τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Κωνσταντίνο Μεταλλίδη, ο οποίος περιέγραψε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την συγκέντρωση του υλικού και την συγγραφή του μέχρι την έκδοση, ευχαριστώντας τα μέλη της συντακτικής επιτροπής Σωτήρη Μπουφίδη, Χρήστο Τομπουλίδη, Σάκη Σημαιοφορίδη, Βίκτωρα Ιωσηφίδη και Νίκο Σαμουηλίδη, όλους τους βετεράνους που διέθεσαν το πολύτιμο αρχειακό υλικό τους καθώς και τους Σταύρο Φάσσο, Χρήστο Καναρόπουλο και Σάββα Σερασκέρη για την πολύτιμη συμβολή τους. Ακόμη ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς που υποστήριξαν την έκδοση του λευκώματος. Ο κ. Μεταλλίδης έκλεισε αναφέροντας το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης του Κιλκισιακού για τη νέα δεκαετία.
Στο τέλος της εκδήλωσης εκτός από τους προαναφερόμενους προέδρους τιμήθηκε η μνήμη των προέδρων Κωνσταντίνου Παλληκάρη, Γεώργιου Θεοδοσιάδη, Νικόλαου Αγγελίδη, Θεμιστοκλή Νικολαϊδη, Γεώργιου Αναστασιάδη και Γεώργιου Μετιτόπουλου.
Από τους φιλάθλους τιμήθηκαν άνθρωποι που διακρίθηκαν σε αυτά τα 50 χρόνια για την αγάπη τους και την υποστήριξη τους στον Σύλλογο και είναι οι Σάββας Ανθρακίδης, Ιωάννης Ασλανίδης, Ιωάννης Γιαννόπουλος, Χαράλαμπος Θωμαϊδης, Χρήστος Σερταρίδης, Παναγιώτης Μωυσίδης, Παναγιώτης Ζαμανόπουλος, Σαράντης Σακαρίδης, Μανώλης Καλιτσουνάκης, Ζαχαρίας Ορφανίδης, Βασίλης Κουτσονίκος καθώς και η μνήμη του Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη.
Το λεύκωμα των 50 χρόνων πωλείται στην συμβολική αξία των 20 ευρώ και διατίθεται από τα γραφεία του Συλλόγου.

































3 σχόλια:

  1. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ20 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:07 μ.μ.

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ
    Με μεγάλη έκπληξη διάβασα μέσω του blog "Γνώμη Κιλκίς Παιονίας" για την λαμπρή επέτειο των 50 χρόνων του Κιλκισιακού.
    Διάβασα με προσοχή όλο το κείμενο που αναρτήθηκε με την ελπίδα να βρω κάποια αναφορά στον Παναγιωτίδη Βασίλη - τον "Τσόλια".
    Δυστυχώς καμία απολύτως αναφορά στο όνομά του.
    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην ιστοσελίδα του Κιλκισιακού, στο link Ιστορία, η πρώτη φωτογραφία που έχετε αναρτημένη από το παρελθόν, περιλαμβάνει τον Τσόλια. Είναι ο δεύτερος από αριστερά της καθισμένων παικτών.
    Θα συμβούλευα λοιπόν το Συμβούλιό σας, το συμβούλιο μιας τέτοιας ομάδας πολύ παλαιότερης από εσάς που σήμερα το απαρτίζετε, να είστε περισσότερο προσεκτικοί με τις επετειακές διοργανώσεις μνήμης.
    Τέλος, να σημειώσω ότι στο παρελθόν - υπό άλλο προεδρείο - ο Κιλκισιακός έχει βραβεύσει τον πατέρα μου. Εσείς κακώς τον ξεχάσατε και πολύ κακώς τον ξεχάσατε μόλις 2 μήνες μετά από το θάνατό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή φίλη Άννα-Μαρία. Δεν ξέρω αν ήσουν στην εκδήλωση, αλλά σε αυτήν τιμήθηκαν μονάχα οι άνθρωποι που διετέλεσαν πρόεδροι του Συλλόγου και ορισμένοι φίλαθλοι που καλύπτουν την περίοδο των 50 ετών. Κανένας δεν ξέχασε τον αείμνηστο Τσόλια, και αν έχεις το λεύκωμα θα το διαπιστώσεις. Οπότε η κριτική σου δεν ευσταθεί. Από τη στιγμή που δεν τιμήθηκε κανένας εν ζωή ή όχι βετεράνος ποδοσφαιριστής, γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο Β. Παναγιωτίδης.
    Υ.Σ. Τα μπλογκ δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους συζητήσεις.
    Με σεβασμό στην μνήμη του
    Με σεβασμό στην μνήμη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.