Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

“Βοήθεια στο Σπίτι”: Συνεχίζεται με το υπάρχον ή με νέο προσωπικό;

Παρόλο που όπως όλα δείχνουν, διασφαλίζεται η συνέχιση των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” στους δήμους της χώρας, δεν εξασφαλίζεται το ήδη υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί τις εν λόγω κοινωνικές δομές. Αυτό τόνισε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς μιλώντας στο σώμα η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων “Βοήθεια στο Σπίτι” Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωακειμίδου, εκφράζοντας παράλληλα των αγωνία των συμβασιούχων για το μέλλον τους σε ότι αφορά την παραμονή τους στο πρόγραμμα.
Κι αυτό γιατί όπως λέγεται, οχι μόνο θα επαναπροκυρηχθούν οι θέσεις τους, αλλά θα εναλλάσονται κιόλας κάθε 5 με 6 μήνες. Κάτι τέτοιο όμως όπως τονίστηκε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους τους ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι τα τελευταία 12 χρόνια ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους.
 Παράλληλα η Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η λειτουργία των εν λόγω κοινωνικών δομών των δήμων με την απόλυση του προσωπικού τους, γιατί όπως είπε όλοι οι εργαζόμενοι -περί τους 4.000 συνολικά- έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουν αποκτήσει την εμπειρία και έχουν αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τους εξυπηρετούμενους. Προσέθεσε δε, ότι με τη λήξη των συμβάσεών τους το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί, ενώ θα αποδυναμωθεί οικονομικά και χωροταξικά η τοπική κοινωνία.
Υπέρ του αγώνα τους τάχθηκε απόλυτα και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, αλλά και τα μέλη του συμβουλίου, ενώ το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολό του εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά τους.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.