Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη του προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φ. Κουβέλη στο δήμο Παιονίας

Ο Δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας, συναντήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη. Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο περιοδείας του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β. Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Παιονίας καλωσόρισε τον κ. Κουβέλη στο Δημαρχείο λέγοντας ότι «οι τοπικές κοινωνίες στη χώρα μας και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια είναι οι πρώτες που νιώθουν τους κραδασμούς από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα κέντρα εξουσίας...» επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που πρέπει να λάβει η Πολιτεία από την ελληνική ύπαιθρο είναι ένα και είναι σαφές: Ανάπτυξη. «Αυτό θέλουν οι δημότες και γι’ αυτό εργαζόμαστε. Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, έργα υποδομής. Χωρίς αυτό το τρίπτυχο οι μικρές κοινωνίες είναι καταδικασμένες σε παρακμή και μαρασμό.

Στο δήμο Παιονίας είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τον τόπο στην ανάπτυξη και στην ανανέωση της πραγματικής οικονομίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Δεν χωρούν μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές τακτικές. Η εποχή είναι κρίσιμη και επιβάλει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.»
Ο Δήμαρχος Παιονίας παρέδωσε υπόμνημα με απαραίτητα έργα ανάπτυξης που θεωρούνται θεμελιώδη για την περιοχή και έχουν καθυστερήσει από το Κράτος.
Επίσης έθεσε και το θέμα του διεθνούς διαγωνισμού της εξόρυξης των μεταλλευμάτων στην περιοχή Σκρά– Φανού και διαμαρτυρόμενος γιατί γίνεται εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Πως είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο.
Από τη μεριά του ο κ. Κουβέλης δεσμέυτηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στο μέτρο των δυνατοτήτων του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, καθώς τόνισε και τη σπουδαιότητα της αυτοδιοικητικής πολιτικής για την ανάπτυξη του τόπου μας τον οποίο και χαρακτήρισε ιδιαίτερο λόγω γεωγραφικής θέσης και φυσικού πλούτου και τοποθετήθηκε κάθετα αντίθετος στην εξόρυξη των μεταλλευμάτων στην περιοχή λόγω της πιθανής καταστροφής του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.
Μετά τη συνάντηση των 2 ανδρών ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και μετέβησαν στο Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου για την ομιλία του κ. Κουβέλη.




1 σχόλιο:

  1. Ο Δημαρχος Παιονιας ανησυχει για τα μεταλλεια στο Παικο.Ο κ.Κουβελης ταχθηκε κατα οποιασδηποτε εξορυξης λογω των κινδυνων για το περιβαλλον και τα υπογεια νερα! Οι κυριοι απο τον Δημο Κιλκις απαξιουν να ενημερωθουν απο καθηγητες πανεπιστημιου που εχουν ξοδεψει τη ζωη τους πανω σε αυτο το τεραστιο θεμα. Η θεση του Μπαλασκα ειναι γνωστη αναφανδον υπερ των εξορυξεων,η λαικη συσπειρωση ειναι κατα τετοιων δραστηριοτητων.Ο Τερζιδης και ο Αφεντουλιδης αραγε τι θεση εχουν; Η απαξιωση των περισσοτερων δημοτικων συμβουλων να παραυρεθουν στις ενημερωσεις παντως εχει προκαλεσει αλγεινη εντυπωση στους πολιτες του Κιλκις και περιμενουν πειστικες απαντησεις. Ο χρονος τρεχει η μη ληψη θεσης και η απαξιωση απεναντι στο λαο ισως θεωρηθουν προδοσια.Αλοιμονο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.