Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στην Παθολογική του Νοσοκομείου Κιλκίς


Σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών της για το μήνα Φεβρουάριο αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου η Κλινική δεν θα εξυπηρετεί περιστατικά, καθώς δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν τις εφημερίες.

Το σοβαρό αυτό θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, όπου από τα μέλη και τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Α. Χατζηκρανιώτη εκφράστηκαν διαμαρτυρίες για τον τρόπο κάλυψης των παθολογικών περιστατικών της περιφέρειας Κιλκίς. Συγκεκριμένα, η προϊστάμενη αρχή του Νοσοκομείου Κιλκίς, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης με έγγραφό της προς τη διοίκηση του Ιδρύματος, ορίζει πως για τις ημέρες που το Νοσοκομείο Κιλκίς δεν θα εφημερεύει, τα περιστατικά θα καλύπτονται από το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Για το γεγονός αυτό το Δ.Σ. σε απόφαση-διαμαρτυρία του αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:
Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο κάλυψης των παθολογικών περιστατικών της Περιφέρειας Κιλκίς.
Συγκεκριμένα κρίνεται ιδιαίτερα ασύμφορο λόγω αποστάσεως να καλύπτονται τα περιστατικά του Νοσοκομείου μας από το ΓΝ-Κ.Υ. Γουμένισσας τις τρεις κενές ημέρες 21, 14, 28.
Εκφράζοντας δε ανησυχίες για την ασφάλεια των ασθενών δεδομένου ότι τα βαριά περιστατικά Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας είθισται να καλύπτονται από το Γ.Ν. Κιλκίς. Το αντίστροφο εγχείρημα πρώτον δεν θα αποδώσει (επικίνδυνες μετακινήσεις ασθενών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο με πιθανή κατάληξη σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης) και δεύτερον θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση στην Περιφέρεια Κιλκίς.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες κάλυψης των τριών ημερών (όπως συμβαίνει και με τις άλλες τέσσερις με την μετακίνηση γιατρών από το Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ.), από άλλα νοσοκομεία της 4ης Δ.Υ.ΠΕ ή χρέωση μιας εφημερίας παραπάνω, απ’ τους ήδη αποσπασμένους γιατρούς».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.