Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

(Video) Η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου, μιλά για τα «Ψέματα στην εφηβεία»


Μια δημιουργική συζήτηση για τα «Ψέματα στην εφηβεία» στην εκπομπή ΣΥΝ στην ΕΡΤ3 της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου με την Σύνθια Σάπικα.

Εκδήλωση εγκαινίων του νεοσύστατου ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΟΥ



Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ προσκαλούν στα εγκαίνια του νεοσύστατου Κέντρου Ενημέρωσης Αρχαίας Ευρωπού, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12.00, εντός του αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού, περίπου 800 μ νότια της ομώνυμης κοινότητας του Δήμου Παιονίας, της Π.Ε. Κιλκίς.

Πως απομακρύνετε τους πειρασμούς που "βαραίνουν¨τη ζυγαριά σας


Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΑΓΟΡΕΣ
Πηγαίνετε για ψώνια αφού έχετε φάει. Ψωνίστε από ένα κατάλογο πραγμάτων που έχετε ετοιμάσει ήδη. Αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά. Πληρώστε με μετρητά. Μην κρατάτε μαζί σας περισσότερα μετρητά από όσα σας χρειάζονται. 

Όταν έγραφε η Γνώμη για τα χοιρινά σουβλάκια

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Ήταν πρωταπριλιά του 2017 όταν η Γνώμη Κιλκίς έγραψε το καθιερωμένο ψέμα για το έθιμο της ημέρας. Το προκλητικό και ίσως προφητικό ψέμα μας είχε τίτλο, "Απίστευτο: Απαιτήθηκε να απαγορευθούν τα χοιρινά σουβλάκια από την Εμποροπανήγυρη Κιλκίς!". 

Γκουντενούδης: Κύριε Σιωνίδη, δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο που πήρατε

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Για μια ακόμη φορά ο κ. Σιωνίδης αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι δεν έχει καταφέρει να προσαρμοσθεί στο νέο ρόλο του ως δήμαρχος πλέον.
Είτε νομίζει ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση, είτε ακόμη χειρότερα γι αυτόν και τους δημότες μας, είναι εντελώς απροετοίμαστος να διοικήσει.

Με μετάλλιο ο Άθλος Κιλκίς από το Πανελλήνιο κύπελλο Ταεκβοντο itf

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Το Γ' Πανελλήνιο Κύπελλο Ταεκβοντο της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΑΟΤΕ) πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2019.

Θεσσαλονίκη: Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη παιδική θεατρική παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα Διά Βίου Θέατρον Σκηνή, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Καγλάτη.

Η οδική ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Όκτώβριο 2019

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Οκτώβριο του έτους 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) τον Οκτώβριο 2019

Κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου του 2019, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά 697 άτομα και ειδικότερα:

Τα νέα του Δήμου Κιλκίς (6/11/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Επίσκεψη γνωριμίας συντονιστών Erasmus+ στο Δήμαρχο Κιλκίς
Με την ευκαιρία της πρώτης συνάντησης των συντονιστών του προγράμματος φιλαναγνωσίας Erasmus+ στο Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε χθες στο γραφείο του πολυμελή εκπαιδευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους συντονιστές καθηγητές και τους διευθυντές βιβλιοθηκών δύο χωρών, της Τσεχίας και της Ρουμανίας, που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

"Η καλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ"


Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Με την ευκαιρία της συζήτησης που γίνεται αυτές τις ημέρες για τις προσφυγικές ροές, έπεσε στα χέρια μου το βίντεο από μία κορυφαία στιγμή στον καταυλισμό της Ειδομένης τον Νοέμβριο του 2015. 

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τις 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε δράση ενημέρωσης με θέμα το μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του, καθώς και τον πρόωρο τοκετό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ιδιωτικό μαιευτήριο ΓΕΝΕΣΙΣ (αίθουσα επιστημονικών εκδηλώσεων), την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 (10.00-14.00).

Ε. Αγαθοπούλου: Αναφορά σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας εκτάσεων βοσκής της Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε στις 6 Νοεμβρίου 2019 – με τη μορφή Αναφοράς – το έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς που περιγράφει τον κίνδυνο απώλειας εκτάσεων βοσκής. Είναι εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο και χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές και χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Κιλκίς ως βοσκότοποι.

Επιδείνωση καιρού από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 6 έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 12/06-11-2019), που ισχύει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019 έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2019.

Πολύκαστρο: Ημερίδα με θέμα, "Μικροχρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων"


Κιλκίς: Επιχορήγηση 15.000 ευρώ για την ανακατασκευή των εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων

Δελτίο τύπου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς αφού προσκλήθηκε νόμιμα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΚΚ και διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, συνεδρίασε δημόσια στις 30 Οκτωβρίου 2019, στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς, προκειμένου να συζητήσει για το θέμα "Έγκριση αίτησης έκτακτης επιχορήγησης 15.000 ευρώ για την ανακατασκευή των εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων".

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική συνεδρίαση

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

Κιλκίς: Σύλληψη 54χρονου, για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (5 Νοεμβρίου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 54χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών για δωροδοκία και παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας.

Οι δρομείς υγείας Κιλκίς, στον 9ο Ημιμαραθώνιο Πάικου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου διεξήχθη ο 9ος Ημιμαραθώνιος Πάικου στην Καστανερή της Γουμένισσας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς δεν θα μπορούσε να λείψει. Ήταν εκεί τόσο με αθλητές όσο και με εθελοντές για να βοηθήσει όπου χρειάστηκε. 

Η συρρίκνωση του Ελληνισμού χθες και σήμερα


Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος 
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι, αποτελεί πνευματική ανάγκη για τον άνθρωπο η γνώση της ιστορίας του. Γνωρίζοντας την Ιστορία του ο καθένας χωριστά και κατ’ επέκταση ο λαός, επωμίζεται την ευθύνη του παρελθόντος, είναι σε θέση να κατανοήσει το παρόν και να αντιμετωπίσει υπεύθυνα το μέλλον. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή  6 Νοεμβρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Οι πολιούχοι του Κιλκίς άγιοι Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες και η Στρώμνιτσα

Οι άγιοι Πεντεκαίδεκα ιερομάρτυρες, που τιμώνται ιδιαιτέρως και είναι πολιούχοι του Κιλκίς, ανήκουν στην ευρύτερη χορεία των αγίων της Εκκλησίας μας και ειδικότερα των μαρτύρων.

ΑΣΕ: Καθυστέρηση πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Από τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας, όπως και του Κιλκίς, έρχεται η εικόνα πως υπάρχει καθυστέρηση στην μισθοδοσία των αναπληρωτών. Ενώ οι Διευθύνσεις έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το ΥΠΑΙΘ, με βάση την απάντηση που δίνουν οι ίδιες οι διευθύνσεις, δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αποστείλει τις εντολές μισθοδοσίας.

Η ταινία “Ο ένοχος” στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, σας παρουσιάζει ένα από τα πιο ευφυή θρίλερ των τελευταίων χρόνων, με τίτλο “Ο ένοχος” την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8.00 το βράδυ στην ΤΕΧΝΗ.