Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Τι λέει ο Γ. Φαχουρίδης για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Πικρολίμνη

Υπογράφει ο  Γ. Φαχουρίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Η ανεξέλεγκτη και πρόχειρη μεταφορά επιπλέον προσφύγων και μεταναστών στην ΠΕ Κιλκίς, αυτή τη φορά σε ξενοδοχείο στην Πικρολίμνη, αποτελεί μία ακόμα απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ειδικά μετά την εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, από τη στιγμή που δεν λύνεται το πρόβλημα της σταθερής και αξιοπρεπούς διαβίωσης και που τα αιτήματα ασύλου ή μεταφοράς σε άλλες χώρες της ΕΕ προχωράνε με το σταγονόμετρο.

Αποταμιεύουμε και γνωρίζουμε καινούριους πολιτισμούς, στα ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με ποικιλία δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε η εβδομάδα μας στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors, με την 31η Οκτωβρίου να αποτελεί διπλή έμπνευση για εμάς, αφού εκτός από την κέλτικης προέλευσης γιορτή του Halloween, έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Έτσι, μιλώντας για αυτή, μάθαμε την παροιμία «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» και φτιάξαμε τα δικά μας σακούλια, τα οποία φροντίσαμε να γεμίσουμε με πολλά φασόλια.

Περιοδεία του Τάσου Βασιλακάκη, δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε Ευρωπό και Αξιούπολη

Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας»
Περιοδεία σε Ευρωπό και Αξιούπολη πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας», με επικεφαλής τον Τάσο Βασιλακάκη, δημοτικό σύμβουλο, με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τη στάση που κράτησε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 30ής του Οκτώβρη.

Εισήγηση Όμηρου Ταχμαζίδη, με θέμα "Η καταγωγή του ανθρώπου"


Τιμάς ή Σιωπάς

Χατζησάββας Κ. Χρήστος
T. βουλευτής Κιλκίς Χρυσής Αυγής 
Την 4η Νοεμβρίου του 1944, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτη, στο Κιλκίς δόθηκε η ύστατη μάχη των Ελλήνων πατριωτών ενάντια στις ορδές βαρβάρων κομμουνιστο-συμμοριτών Ελλαδιτών, Βουλγάρων, Αλβανών και Γιουγκοσλάβων, που σκοπό είχαν να ενταχθεί η βορ. Ελλάδα στο Ανατολικό Μπλοκ.

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Β΄περιόδου 2019

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Β΄περιόδου 2019 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών), με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί.

Τάδε έφη Γκουντενούδης για διόδια, προσφυγικό και οδοποιία

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Για διόδια και προσφυγικό
Προσκληθήκαμε την Τετάρτη 29 Οκτώβριου 2019 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με δύο θέματα, τα πλευρικά διόδια στον κόμβο Πολυκάστρου και την συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στο πρόγραμμα «Ενίσχυση των υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της ΠΚΜ».

Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για ΓΕΛ Ν. Αγιονερίου, Σ.Σ. Μουριών και για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τη λειτουργία τμημάτων προσανατολισμού στα ΓΕΛ Ν. Αγιονερίου και Σ.Σ. Μουριών
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Νέου Αγιονερίου και του Γενικού Λυκείου Σ.Σ. Μουριών για τη λειτουργία Τμημάτων Προσανατολισμού στα σχολεία τους.

Π. Πολάκης: "Κίνδυνος απώλειας υπηρεσιών επικουρικών γιατρών στα δημόσια Νοσοκομεία"

Δελτίο τύπου Παύλου Πολάκη
Μετά και από το δίκαιο αίτημα ιατρών και διοικήσεων σε σημαντικά νοσοκομεία της χώρας, όπως στο αντικαρκινικό «Άγιος Σάββας», που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες για να λάβει το Υπουργείο Υγείας μέριμνα να χρηματοδοτήσει την συνέχεια της εργασίας των επικουρικών ιατρών που η θητεία τους λήγει στις 30-11-2019, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας απέστειλαν έγγραφα στις διοικήσεις των μονάδων ευθύνης τους που για άλλη μια φορά πιστοποιεί την προχειρότητα και τη χαμηλή προτεραιότητα στην οποία έχει υπαχθεί πλέον η δημόσια Υγεία σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

(Video) Κιλκίς: Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας


Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, έγινε την την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού στο Κιλκίς.

Συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς σε αγώνισμα εμποδίων

Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς συμμετείχε σε αγώνες εμποδίων την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, με την Βικτώρια Σχοινά. Η αθλήτρια έλαβε μέρος σε χαμηλή κατηγορία προς εκπαίδευση των αλόγων. Συμμετείχε με τον ίππο Lemon, με τον οποίο έκανε άπταιστη διαδρομή, αλλά και με τον ίππο Kalahan.

Ένας τραυματισμός ξεχνιέται πολύ πιο γρήγορα από μια προσβολή

Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Ένας τραυματισμός ξεχνιέται πολύ πιο γρήγορα από μια προσβολή. Δεν το λέω εγώ, αλλά ένας αγγλοσάξων προ μερικών αιώνων. Διαχρονικά επίκαιρη τοποθέτηση αναμφισβήτητα. Και ταιριάζει γάντι με φαινόμενα σαν αυτό της παρέλασης στην Νέα Φιλαδέλφια.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κιλκίς

Ανακοίνωση  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Σας ανακοινώνουμε την συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που διενεργήθηκαν στις 21/10/2019, η οποία έχει ως εξής:

Τοποθέτηση Ε. Αγαθοπούλου για το ν/σ «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου 
Στην τοποθέτηση της στην ολομέλεια η κ. Αγαθοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι στο παρόν νομοσχέδιο είναι εμφανή τα ξενοφοβικά χαρακτηριστικά της παρούσας κυβέρνησης με άμεση στόχευση στο συντηρητικό της ακροατήριο.

Ημαθία: Τσάκωσαν 3 άτομα για κατοχή παράνομων όπλων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, συνελήφθησαν χθες (31 Οκτωβρίου 2019) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κιλκίς: Σύλληψη 40χρονου για κλοπή χάλκινων καλωδίων

Συνελήφθη χθες (31 Οκτωβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 40χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να αφαιρεί χάλκινα καλώδια από εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κόφτες μετάλλων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Ευχαριστήριο για την Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Υπογράφει η Ευφροσύνη Μπαξεβανίδου
Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον Χειρουργό κ. Διονύσιο Φαχιρίδη, καθώς επίσης και το λοιπό Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Βοηθητικό προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, που με βοήθησαν να ξεπεράσω το πρόβλημα υγείας μου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άμεσα, ανθρώπινα και με περίσσια προσφορά.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Συλλόγου Τριτέκνων στο Δήμαρχο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησε η Διοίκηση του Συλλόγου Τριτέκνων Κιλκίς.

Παράσταση διαμαρτυρίας δημοτών της Δ.Ε. Μουριών στο Δήμαρχο Κιλκίς για την παραμονή μεταναστών στην περιοχή

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αντιπροσωπεία δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Μουριών αναφορικά με την παραμονή μεταναστών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ''Θεά Δήμητρα'' όπου έχουν καταλύσει.

"Aρχές και αξίες της δημοκρατίας" απαντούν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Υπογράφει η Άννα Νικολαϊδου 
Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς - Γραμματέας Δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς
Το απόσπασμα από το έργο του Θουκυδίδη για τον πελοποννησιακό πόλεμο στο οποίο παρατίθεται ο λόγος του Περικλή που εκφώνησε το 430 π.χ αποτελεί ύμνο στην δημοκρατία και αμφίβολο είναι αν θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τόσο καλά αυτό το μοντέλο πολιτεύματος, εάν δεν είχαμε το ζωντανό αυτό ντοκουμέντο από τον Θουκυδίδη, που αποτυπώνει την ερμηνεία του Περικλή για την Αθηναϊκή Δημοκρατία. 

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το θάνατο του συνθέτη Γιάννη Σπανού

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Η απώλεια του συνθέτη Γιάννη Σπανού έκοψε το νήμα μιας πολύχρονης δημιουργικής πορείας, που άφησε βαθύ χνάρι στο μουσικό τοπίο.

Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς 
Η αναγκαιότητα να αποκτήσει επιτέλους και το Κιλκίς έναν αξιοπρεπή χώρο απονομής της δικαιοσύνης, πιστεύουμε ότι αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού.

Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους

Δελτίο τύπου Εκκλησιαστικού συμβουλίου Ι. Ν.  Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους διοργανώνει η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς από 16 έως 23 Φεβρουαρίου 2020.

New Release του BODYBALANCE, στο Kinesis Gym Kilkis

Δελτίο τύπου Kinesis Gym
Το γυμναστήριο Kinesis Gym στην προσπάθεια του για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων παροχής γυμναστηρίου και σε συνέχεια της συνεργασίας με την κορυφαία στο είδος (προχορογραφημένα ομαδικά προγράμματα αίθουσας) εταιρεία, Les Mills, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο (New Release) του BODYBALANCE.

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, στο Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Μια παρέα εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αγάπη για το βιβλίο και την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς, οργανώνει πιλοτικά την πρώτη Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού.