Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Μάθημα ποντιακής διαλέκτου για παιδιά στο ΚΔΑΠ “Kinesis for Kids”στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ “Kinesis for Kids” 
Μέσα σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού, συμμετοχής και χαράς πραγματοποιήθηκε το πρώτο πιλοτικό μάθημα ποντιακής διαλέκτου για παιδιά ηλικίας 5-9 χρονών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Kinesis for Kids» στο Κιλκίς την Πέμπτη 28 Μαρτίου. 

Η διδασκαλία της ποντιακής ήταν μία πρωτοβουλία του κ.Παναγιώτη Μαυρογενίδη, γυμναστή και ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου «Kinesis» και του ΚΔΑΠ «Kinesis for Kids», και το μάθημα πραγματοποίησε η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, φιλόλογος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου. 

Στο πρώτο μάθημα, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα και παιδιά που δεν έχουν ποντιακή καταγωγή, τα παιδιά διδάχτηκαν ρήματα της ποντιακής που έπρεπε να αποδώσουν οπτικοκινητικά με το παιχνίδι της παντομίμας. 

Μέσα από τη δράση αυτή φάνηκε ότι η διδασκαλία της ποντιακής στα παιδιά απαιτεί ευχάριστες κι εύληπτες μεθόδους, δεδομένου ότι τα παιδιά σ’ αυτήν την ηλικία δεν έχουν κατακτήσει όλες τις γραμματικές και τις συντακτικές δομές της γλώσσας.

Το μάθημα της ποντιακής διαλέκτου, χάρη στη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία που είχε, θα επαναληφθεί σύντομα και θα ενταχθεί από του χρόνου κανονικά στο πρόγραμμα του «Kinesis for Kids».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.