Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πανηγύρι στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς 
Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών ότι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου τ.ε εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και το Πανηγύρι θα τελεσθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Μπορεί ο λόγος να παράξει εικόνα ή η εικόνα να παράξει λόγο;

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Εμείς στην Τέχνη έχουμε για τους μικρούς μας φίλους τους καλύτερους δασκάλους για να τους εισάγουν στο μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής. Σ’ ένα κόσμο όπου τα παιδιά θα μυηθούν στον χώρο της εικόνας και της επικοινωνίας και θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους εικαστικά μέσα από το λόγο.

125.000 πιστοί προσκύνησαν το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Για τετραήμερο προσκύνημα μεταφέρθηκε από την Κατερίνη στο Ιάσιο Ρουμανίας το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, που φυλάσσεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, κατόπιν αιτήματος της Ορθόδοξης Ρουμανικής Εκκλησίας και αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα νέα του Κιλκισιακού (17/10/2018)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Μια ωραία εκδρομή για αγώνες και δημιουργία νέων φιλιών ήταν η σαββατιάτικη για την ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού, που μετέβη στα όμορφα Άνω Πορόϊα για να δώσει φιλικά παιχνίδια με την ακαδημία του τοπικού Διγενή.
Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, ο Διγενής φιλοξένησε τρία τμήματα του Κιλκισιακού. Πιο συγκεκριμένα την Κ9, την Κ11 και την Κ14.

"Οι αστικές συγκοινωνίες να περάσουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης"

Δελτίο τύπου δημοτικής κίνησης για τον δήμο Θεσσαλονίκης “ΥΨΙΠΟΛΙΣ”
Η δημοτική κίνηση για τον δήμο Θεσσαλονίκης “ΥΨΙΠΟΛΙΣ” παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΣΘ και της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. 

Υπουργική απόφαση για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4521Β’/2018) η υπ. αριθ. ΥΠΠΟΑ/Φ56/357180/256204/7869/3303/26.09.2018 Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι όροι και οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία.

Δεκαεπτά χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας για τον ΑΡΗ Παντελεήμονα

Δελτίο τύπου Μ.Γ.Σ. ΑΡΗΣ Παντελεήμονα 
Από τους λίγους οργανωμένους στον τομέα αυτό συλλόγους πανελλαδικά ο Μ.Γ.Σ. ΑΡΗΣ Παντελεήμονα διατηρεί από τον Σεπτέμβριο του 2001 τη δική του ηλεκτρονική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία (arispanteleimona.gr).  Πρωτοπορώντας στον χώρο του Κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου δημιούργησε και «ανέβασε» την δική του ιστοσελίδα με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση όλων για τα δρώμενα του συλλόγου καθώς και για τα αγωνιστικά αποτελέσματά του. 

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: "Περί «της Δ ανάθεσης» ο λόγος..."

Για την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, υπογράφει ο Γιώργος Πολυχρονιάδης
"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Βρισκόμαστε ήδη ένα μήνα και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ήδη έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες διδασκαλίας. Τα κενά εξακολουθούν να υπάρχουν στη γενική εκπαίδευση αλλά και στην ειδική αγωγή, παρότι έχει ενεργοποιηθεί η Β ανάθεση από την αρχή της σχολικής χρονιάς και η Γ ανάθεση μαθημάτων από 1η του Οκτώβρη. 

Γουμένισσα: Εκδήλωση με τίτλο "Ιχνηλατώντας την Παράδοση"


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... κλυδωνίζεται, μα πότε βυθίζεται;


Γράφει ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος *
Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης πριν λίγη ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τα όσα έγιναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και τον καβγά του με τον υπουργό Αμυνας, καθώς θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ίσες αποστάσεις από τον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο.

Γ. Αναστασιάδης: "Εκλογές εδώ και τώρα"

Δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο.


"Την ώρα που η Τουρκία δεσμεύει μεγάλη περιοχή εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή των θαλασσίων συνόρων μας με την Κύπρο με το πρόσχημα σεισμικών ερευνών, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της χώρας μας συγκρούονται στο Υπουργικό συμβούλιο για την πολιτική τους επιβίωση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Σκρα Δήμου Παιονίας.

Το δελτίο τύπου υπογράφει ο Χρήστος Γκαντίδης
Επιπυραγός-Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση εφτακοσίων (700) μ. περίπου Βόρεια του οικισμού Σκρά του Δήμου Παιονίας και πλησίον των «παλαιών Κοιμητηρίων». Συγκεκριμένα κάηκαν δέκα (10) στρέμ. περίπου δασικής έκτασης από βελανιδιές, κέδρα καθώς και άλλα αείφυλλα πλατύφυλλα και φτέρες. 

"Ντροπή και ξεπεσμός!"


Του Κώστα Κιλτίδη
Αγωνίστηκα στα χρόνια της Βουλευτικής μου θητείας με τον φίλο και συμμαχητή, νυν Δήμαρχο Καστοριάς, να εορτάζεται η θυσία των Μακεδονομάχων και η γενοκτονία των Ποντίων επισήμως τις καθιερωμένες ημερομηνίες και όχι Κυριακές. 

Χειμερινό ωράριο 2018– 2019 λειτουργίας των καταστημάτων του Κιλκίς

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018– 2019
ΑΠΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΕΩΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
8:30π.μ. – 2:30μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ
8:30π.μ. – 2:00μ.μ.
5:30μ.μ. – 9:00μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ
8:30π.μ. – 2:30μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ
8:30π.μ. – 2:00μ.μ.
5:30μ.μ. – 9:00μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30π.μ. – 2:00μ.μ.
5:30μ.μ. – 9:00μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ
8:30π.μ. – 3:00μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΑ

Βαφειάδης: "Χρίσματα δίνουν μόνο οι τοπικές κοινωνίες"

Του Θόδωρου Βαφειάδη*
«Είναι επίσημο! Ο άλφα υποψήφιος έλαβε το χρίσμα από το χι κόμμα για την τάδε Δημαρχία/ Το άλφα κόμμα έδωσε το χρίσμα υποψηφιότητας για την τάδε Περιφέρεια στον χι πολιτευτή του/ Πολλοί οι διεκδικητές του χρίσματος για την ηγεσία του τάδε δημοτικού/περιφερειακού συνδυασμού», κ.ο.κ.

"Ήρθε η ώρα του Στέφανου"

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο υποψηφιότητας του Στέφανου Παραστατίδη στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Ερώτηση Γεωργαντά για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Την τελευταία τετραετία δυστυχώς έχει μειωθεί δραματικά η σχετική ενίσχυση των οικογενειών , ενώ αντίθετα αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Η Ελληνίδα Αγρότισσα και οι πολιτικές για την ενίσχυση της θέσης της στην ύπαιθρο

Δελτίο τύπου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Χρήσιμα συμπεράσματα που αποτελούν «τροφή» για περαιτέρω επεξεργασία και νέες έρευνες για το προφίλ των γυναικών επαγγελματιών της υπαίθρου εξήχθησαν από την ημερίδα για την Ελληνίδα Αγρότισσα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θέση εργασίας στην περιοχή του Άσπρου Κιλκίς (17/10/2018)

Εταιρία στη περιοχή του Άσπρου Κιλκίς ζητάει για άμεση πρόσληψη ΕΡΓΑΤΕΣ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978480797

Ποια είναι τα σημάδια ότι ένα διαφημιζόμενο φαρμακευτικό προϊόν ίσως είναι παράνομο;

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν 
Ποια είναι τα σημάδια ότι ένα διαφημιζόμενο φαρμακευτικό προϊόν ίσως είναι παράνομο; 
- Χρήσιμη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος & τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων

Η Ιταλία στη δίνη του ευρώ


Γράφει ο Ισίδωρος Καρδερίνης*
Η Ιταλία εντάχθηκε στην ευρωζώνη το 1999, με πρωθυπουργό τον Μάσιμο ντ’ Αλέμα του κόμματος «Δημοκρατική Αριστερά». Αυτή η μοιραία συμμετοχή, που συνεπαγόταν την πλήρη απώλεια της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής, αποτελεί αναμφίβολα την κύρια αιτία των απογοητευτικών επιδόσεων της ιταλικής οικονομίας. 

Συνέδριο Φιλό-ξενη Αρχαιολογία- Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα

Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ), η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) και η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΔΒΜΑ) της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν συνέδριο και φωτογραφική έκθεση, με θέμα την πολύπλευρη συμβολή των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στη μελέτη και προβολή του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, ιδίως μέσα από την επιστήμη της αρχαιολογίας.

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο

«Η Γη των Μύθων και των Αυθεντικών Εμπειριών» ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί, στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Ενημερωθείτε για τη σχολική ζωή του παιδιού σας

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν
Ήδη πέρασε σχεδόν ενάμιση μήνας στα θρανία για τους μικρούς μαθητές. Αν πιστεύετε ότι έχουν εμφανιστεί προβλήματα στη σχολική ζωή του παιδιού σας ενημερωθείτε. 

Το νέο Προεδρείο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Μετά από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου και πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου επελέγησαν:

Συμβολική παρουσία των Εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Συμβολική παρουσία των Εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για να τιμήσουμε όλοι μαζί τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Τε νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς - 17/10/2018

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
➤Ακόμη μια ισοπαλία, με σκορ 0-0, για τον Αλέξανδρο αυτή τη φορά με τον ΠΑΟΚ Κόσμιου Κομοτηνής. Η Α' ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δημιούργησε πολλές φάσεις και είχε 18 τελικές αλλά σε καμία δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα.