Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Βελεσιώτου, Μουτσάτσου και Αλικάκη εξομολογούνται

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στις 21.00 φιλοξενούμενη στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, μουσική παράσταση «Γυναίκες» με την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αναστασία Μουτσάτσου και την Μυρτώ Αλικάκη δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο “εμβληματικός” Νίκος Μέρτζος στο “πλυντήριο” του Protagon

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Με απρεπείς χαρακτηρισμούς προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επιχείρησε ο αρθρογράφος του Protagon Κώστας Γιαννακίδης να αποκαθάρει τον Νίκο Μέρτζο από το στίγμα του χουντικού παρελθόντος του: 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα (8-6-2017) και αύριο (9-6-2017) στη σήραγγα Πλαταμώνα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών αναβάθμισης - συντήρησης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η Οδική Ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάιο 2017

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Μάιο του έτους 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. 

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονίας τον Μάιο 2017

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2017, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -659- άτομα και ειδικότερα:

Παράταση έως τις 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για το ΚΔΑΠ Athlos Kilkis


Πρόγραμμα εκδηλώσεων του «πόλις» στα Ελευθέρια Κιλκίς 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
10:30 Έναρξη
11:00-13:00 Καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφικής
«Ομαδικό εργαστήρι». Για παιδιά από 6 ετών.

Ζητούνται συνοδοί για κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών Ατόμων με Αναπηρία του Κέντρου, αναζητά συνοδούς για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με ευθύνη της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. 

Πρωτότυπο σεμινάριο με παιδιά εισηγητές και μεγάλους ακροατές - Video


Η 1η Περιφέρεια Δημοτικής εκπαίδευσης Κιλκίς διοργάνωσε, με ευθύνη της αρμόδιας Σχολικής Συμβούλου Ιωάννας Κ. Αρβανίτη, το 4ο σε σειρά επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργικότητα, φαντασία και δράση στο δημοτικό σχολείο: τα παιδιά εισηγητές κι οι μεγάλοι ακροατές».

Κιλκίς: Δήλωση κοινοχρήστων εκτάσεων στον ΟΣΔΕ για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφη οδηγία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αντώνογλου, όσοι αγρότες εκμισθώνουν και καλλιεργούν κοινόχρηστες εκτάσεις (Αρθ. 168 Ν4099/12 και Αρθ 37παρ.14 εδ. γ Ν 4235/14), μπορούν να τις συμπεριλάβουν στην δήλωση ΟΣΔΕ της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου.

Εργασίες συντήρησης στην περιοχή της Πυλαίας

Εργασίες συντήρησης στην περιοχή της Πυλαίας, επί της διασταύρωσης της οδού Κένεντι (3η επαρχιακή οδός) με την οδό Φωκά, θα πραγματοποιηθούν αύριο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Η κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Η κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα» της Ελένης Ζάχου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Π. Μαρέτα, από τον Πολιτιστικό Φορέα «Έννεπε Μούσα» - Θέατρο της Ελπίδας, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

16ο Φεστιβάλ περιβάλλοντος στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων

Ο μοναδικός Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων, θα γιορτάσει τα 16 χρόνια λειτουργίας στις 11 Ιουνίου 2017 με ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ελληνικά φυτά. 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Διαβαθμισμένης δυσκολίας και για προετοιμασμένους μαθητές τα θέματα των Μαθηματικών ΕΠΑ.Λ.

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο"
Στα Μαθηματικά διαγωνίστηκαν σήμερα 8/6 οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. 
Τα θέματα Α , Β και Γ ήταν διαχειρίσιμα από καλά προετοιμασμένους μαθητές. Στο θέμα Δ, αρκετή προσοχή απαιτούνταν στα ερωτήματα Δ3 και Δ4 τα οποία παρόλο που ήταν στην ίδια φιλοσοφία με τα περσινά θέματα, ήταν λίγο πιο απαιτητικά.

Παράταση έως τις 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για το ΚΔΑΠ Αλέξανδρος-Παιδόκοσμος

Στις 14 Ιουνίου 2017 ημέρα Τετάρτη ορίστηκε η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών από 5-12 ετών στο ΚΔΑΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΣ.

Κιλκίς: Εξαιρετικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο - Video


Αφιέρωμα στον Μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο με τίτλο "Ήρθε ο καιρός" στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, από τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κιλκίς.

Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ/ΒΟΛΕΪ: Συμμετοχή της Ακαδημίας στο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ της Σκύδρας

Γράφει η Ελένη Μουρατίδου
Σε μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ της ΕΣΠΕΜ στη Σκύδρα συμμετείχαν μικρές αθλήτριες από την Ακαδημία του Αίαντα την Κυριακή 4/5/17.

ΚΚΣ Κιλκίς: Η δράση "Παί-Ζουμε μαζί" στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Το πρόγραμμα ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ εντάσσεται στις δραστηριότητες κοινωνικοποίησης και πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που διοργανώνουν από κοινού, το σχολείο με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, διήρκεσε όλη τη σχολική χρονιά με συχνότητα μία φορά το μήνα. 

Ταξίδι στη Νορμανδία

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη
Για 2η χρονιά ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ήταν παρόν στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νορμανδία (Γαλλία). Πρόκειται για το ταξίδι/έπαθλο του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ, το οποίο κέρδισε η μαθήτρια Δ΄Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών Ιωάννα Λαζάρου.

Αρης Παντελεήμονα - Ατέρμων: Έδωσαν τα χέρια

Ανακοίνωση Άρη Παντελεήμονα
Η διοίκηση του Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-18 ήρθε σε συμφωνία με το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο "ΑΤΕΡΜΩΝ" αναθέτοντάς του το οργανωτικό και αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.