Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μαθητές δώρισαν βιβλία για δημιουργία βιβλιοθήκης στην Παιδιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου κιλκίς
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ και με τη σκέψη ότι μπορούμε, αν το θέλουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών, που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 με τη δασκάλα τους κα Παυλίδου Νίκη, σκέφτηκαν και πρότειναν τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης γι’ αυτά τα παιδιά.

"Κατάλαβαν το λάθος και κατάργησαν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης οινοπαραγωγών"

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Μπορεί η Κυριακή 28 Μαΐου να μην ήταν ηλιόλουστη μέρα και κάποιοι «φίλοι του κρασιού» λόγω καιρικών ή και…. άλλων συνθηκών να μην επισκέφτηκαν φέτος τα οινοποιεία της Γουμένισσας και άλλων περιοχών που ήταν ανοιχτά λόγω της εκδήλωσης των «Δρόμων του Κρασιού» η οποία έχει γίνει θεσμός εδώ και χρόνια ανοίγοντας τις πόρτες τους σε όλους, όμως πριν από δύο μέρες υπήρξε μία θετική ανακοίνωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στη Δράμα σε ημερίδα της Ένωσης Οινοποιών Δράμας όσον αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης που είχε επιβληθεί στους οινοπαραγωγούς στις αρχές του 2016 ο οποίος όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός θα καταργηθεί εντός του έτους.

Η γυναικεία ομάδα ΑΙΑΣ/ΑΤΕΡΜΩΝ στον τελικό κυπέλλου της ΕΣΠΕΜ

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Το ερχόμενο Σάββατο 3 Ιουνίου στις 18.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου», θα πραγματοποιηθεί ο τελικός αγώνας Κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΠΕΜ μεταξύ της ομάδας μας ΑΙΑΣ/ΑΤΕΡΜΩΝ και του Ποσειδώνα Βέροιας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς σε Μέτσοβο και Μοσχοχώρι

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Ένας από τους σημαντικότερους αγώνες βουνού στη χώρα μας διεξήχθη την Κυριακή που μας πέρασε στο Μέτσοβο. Ο Ursa Trail ορεινός μαραθώνιος μήκους 40 χιλιομέτρων με τον μικρότερο αγώνα «Στα χνάρια της Αρκούδας» μήκους 20 χιλιομέτρων. 

Συλλυπητήρια Σούλη Καζαντζίδη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
"Στον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΝΔ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και στους Οικείους του αποθανόντος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.  Aς είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει."

Εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Ιουλίου 2017

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Ιουλίου 2017 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας -Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ). 

Σελίδες από τη σύγχρονη ιστορία του τόπου ξεφύλλισαν οι Κιλκισιώτες

Σελίδες από τη σύγχρονη ιστορία του τόπου ξεφύλλισαν οι Κιλκισιώτες μαζί με το βουλευτή α' Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Γκιουλέκα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του για την ένοπλη σύγκρουση του Μακεδονικού Αγώνα από τις εφημερίδες της εποχής.

Φιλικό αγώνας Κιλκισιακού Β' με Σύριους πρόσφυγες

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο Κιλκισιακός το απόγευμα του Σαββάτου, με τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου να υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του Σταυροχωρίου μια επίλεκτη ομάδα Σύρων προσφύγων.

Κιλκίς: Ζητούνται συνοδοί για κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ζητά συνοδούς για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017 της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Κιλκίς: Έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Άνω Πόλης

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε δρόμους της Άνω Πόλης του Κιλκίς που παρουσίαζαν μια προβληματική εικόνα εξαιτίας των πρόσφατων εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο. 

Συναυλία Dilek Koc και Κώστα Φαλκώνη στο Πολύκαστρο

H Dilek Koc γνωστή από το σάουντρακ της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα» και ο Κιλκισιώτης τραγουδοποιός Κώστας Φαλκώνης μας ταξιδεύουν, την Κυριακή 4 Ιουνίου στην πλατεία του Πολυκάστρου, σε αγαπημένους μουσικούς τόπους. 

ΛΑ.Ο.Σ.: Έφυγε ο Μητσοτάκης

"29 Μαΐου 1453 Εάλω η Πόλη.
29 Μαΐου 2017 Εάλω ο Μητσοτάκης.
Για κάποιους από μας ήταν ο Πολιτικός Πατέρας.
Δεν είναι υπερβολή ότι ορφανέψαμε.
Συλλυπητήρια στα φυσικά του παιδιά."

Βραβεία και έπαινοι 22ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού της "ΤΕΧΝΗΣ" Κιλκίς

Α’ ΒΡΑΒΕΙΑ
➤1ο στην υπ’ αριθ. 74 ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμο «ΜΥΓΑ» και τίτλο «Λεωφορείο 58», η οποία ανήκει στην κ. Άννα Σπάρταλη από Θεσσαλονίκη.
2ο στην υπ’ αριθ. 60 ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τίτλο «Οκτώβριος», η οποία ανήκει στην κ. Μάρθα Παπαδοπούλου από Μαρούσι Αθήνας.
3ο στην υπ’ αριθ. 1 ποιητική συλλογή με το ψευδώνυμο «Γεώργιος Άνυτος» και τίτλο «Προσαράξεις», η οποία ανήκει στον κ. Γεώργιο Κουλιανό από Γιάννενα.

Συλλυπητήρια Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη


Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας
Έφυγε δικαιωμένος και πλήρης ημερών ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του και την πολιτική του διαδρομή με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Δήλωση Τζιτζικώστα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επιτίμου Προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ένα μεγάλο ηγέτη, μια εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία που έβλεπε πάντα μπροστά από την εποχή του. 

Το Νοσοκομείο Κιλκίς ευχαριστεί το σωματείο "ΔΕΣΜΟΣ"

Υπογράφει η Μαρία Βλάχου
Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι, ευχαριστούν θερμά το κερδοσκοπικό Σωματείο "ΔΕΣΜΟΣ" για την ευγενική χειρονομία του δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (17 οξύμετρα, 15 λάμες λαρυγγοσκοπίου) στο Νοσοκομείο μας, θεωρώντας πολύτιμη την αρωγή τους στο αγώνα που κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε τις υγειονομικές υπηρεσίες προς στους ασθενείς μας.

Συλλυπητήρια ΚΚΕ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

"Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη." 

Ένα σημείωμα: Η "δοξαστική" παράνοια της εξέγερσης, σαν φουκωική ανασκαφή

Του Φώτη Μισόπουλου
....κάποιοι γλάροι θα πετάξουν ξανά πάνω απ' το κεφάλι του Άμλετ. Στην αυλή του Πύργου. Στην Ελσινόρη. Ich und die Anderen. Η μοίρα του ήρωα, είναι η ελευθερία του απέναντι στους άλλους. Οι γλάροι είναι οι απεγνωσμένες χυμείες, οι πιο εφαρμοσμένες νοθείες του Χορού - ο απεγνωσμένος υπαρξισμός να συμφιλιωθεί ο ίδιος ή ο Ορέστης με τους θεούς. 

Θεσσαλονίκη: Συναυλία διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Συκεών



Μήνυμα «Υγιούς Πολιτισμού» από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
Ένα ακόμη μήνυμα «υγιούς πολιτισμού» έστειλε την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» μέσα από την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς. 

Δράσεις 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την Δευτέρα 15-5-2017 η φιλόλογος κα Κική Πασχαλίδου ήρθε καλεσμένη στο σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά της ΣΤ’ για τη Γενοκτονία των Ποντίων και το ιστορικό της πλαίσιο. 

Το θέατρο ΕΝΩΝΕΙ, η τέχνη ΕΝΩΝΕΙ, δυστυχώς και ο καρκίνος ΕΝΩΝΕΙ

Ανακοίνωση συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας 
Ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις θερμές του ευχαριστίες στην ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας που ανέβασε αφιλοκερδώς την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 την θεατρική παράσταση «Η νύφη της Κούλουρης» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.