Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς»

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
➤Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών
➤Όχι στην πλήρη απαξίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
➤Όχι στον εμπαιγμό και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
➤Όχι στην αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Έπαιξαν και θυμήθηκαν τα παλιά

Δελτίο τύπου Αθλητικού Κέντρου Ατέρμων
Σήμερα 27 Μαρτίου 2017 στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο φιλοξενήσαμε αγώνα μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από τον Κιλκισιακό και Αμυγδαλεώνα Καβάλας. 

Αίας Κιλκίς - Βόλεϊ: Μια διαφορετική νίκη

Γράφει η Ελένη Μουρατίδου
Δύο αγώνες έδωσε η ομάδα του Αίαντα Κιλκίς την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.
Το μεσημέρι στις 12.00 οι Παγκορασίδες αγωνίστηκαν εκτός έδρας, στο γυμναστήριο του Αγ. Σπυρίδωνα του Δήμου Δίου, απέναντι στην ομάδα του ΓΑΣ Βαφύρα Δ. Δίου, όπου και κατάφεραν με πολύ καλή επίδοση την 7η νίκη τους (σε 8 παιχνίδια) με 0-3 σετ, ακολουθώντας το πρότυπο της γυναικείας ομάδας μας.

Music World Expo 19-21 Μαΐου 2017 Ζάππειο Μέγαρο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την έκθεση Music World Expo 2017, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ 19-21 Μαΐου 2017.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο BLOCK 33 στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι σπουδαίοι μουσικοί του συνοδοιπόροι μας χάρισαν πολλές δυνατές στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια. Κατάφεραν να φέρουν μαζί διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, γεγονότα και αισθήματα και να τα μοιραστούν με το κοινό μέσα από στιγμές μεγάλης έντασης, συγκίνησης και αλήθειας.

Άδεια στην Ελληνικός Χρυσός για απόθεση τοξικών αποβλήτων στις στοές του μεταλλείου Ολυμπιάδας

Πηγή: antigoldgr.org
απόφαση της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών, Ενεργειακών και Βιομηχανικών του ΥΠΕΝ (ΔΜΕΒΟ) με ημερομηνία 14/3/2017, χορηγήθηκε στην Ελληνικός Χρυσός Άδεια Λειτουργίας της Μονάδα Λιθογόμωσης του μεταλλείου Ολυμπιάδας που, κατά τις εξαγγελίες της εταιρείας, πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Απρίλιο 2017.

Πράσινο φως για τα «Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα» δίνει το ΥΠΑΑΤ

Την προώθηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία, λειτουργία και πιστοποίηση ενός «Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος» ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στην Αμφίκλεια, σε σχετικό Συνέδριο που οργάνωσαν ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας και η Αναπτυξιακή Εταιρία Στερεάς Ελλάδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Συναντήσεις Σούλη Καζαντζίδη με τραπεζικά και αγροτικά στελέχη

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Μια σημαντική συνάντηση με ανώτατο τραπεζικό στέλεχος που ειδικεύεται
στις χορηγήσεις δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, είχε την εβδομάδα αυτή ο
πολιτευτής της ΝΔ Ν. Κιλκίς κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης.

Δυναμική η παρουσία των Παιόνων στην παρέλαση της Γουμένισσας

Δελτίο τύπου  Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ''
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη Γουμένισσα. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων και στην συνέχεια με την μαθητική παρέλαση επί της οδού Εθνικής Αντίστασης, παρουσία των τοπικών Αρχών.

Κάηκαν 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στα Θεοδόσια Κιλκίς

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς
Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, περί ώρα 12:45 ενημερώθηκε η υπηρεσία μας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του χωριού Θεοδόσια.

Πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα

Ανακοίνωση ΕΣΕΕ 
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας θα επιθυμούσε να ενημερώσει τα μέλη της για την εκκίνηση σήμερα 27 Μαρτίου της υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτισης 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ. 

Στάση εργασίας και κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κιλκίς για το 2ο ΕΠΑΛ

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς στη συνεδρίασή του στις 23-3-2017 αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης στις 30-3-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 μπροστά στο δημαρχείο της πόλης του Κιλκίς με σκοπό την οριστική λύση της στέγασης και λειτουργίας του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς .

Ο «ΤΟΙΧΟΣ» είναι έτοιμος και περιμένει να δεχτεί την αγάπη μας

Οι κρεμάστρες αλληλεγγύης απλώθηκαν και στην πόλη μας. Το κίνημα "Ο Τοίχος της Καλοσύνης" που ξεκίνησε από την πόλη της Λάρισας, συγκίνησε και εμάς. Έτσι ήμασταν πολύ θετικοί στην πρόταση των εθελοντών μας για την δημιουργία του δικού μας τοίχου.

Με ποντιακή λύρα υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής στο Κιλκίς (Video, φωτογραφίες)


Δελτίο τύπου Χρυσής Αυγής νομού Κιλκίς
Με μία πολύ δυναμική εκδήλωση σε μία κατάμεστη αίθουσα οι Έλληνες εθνικιστές του Κιλκίς επιβεβαίωσαν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 με τη μαζική τους παρουσία την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη νέα τουρκοκρατία.

Η αλήθεια για τη φέτα και τις συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες

Άρθρο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»
Οι Συμφωνίες της Ε.Ε. με την Νότια Αφρική (SADC), τον Καναδά (CETA) αν και έχουν κλείσει σε επίπεδο κορυφής εδώ και καιρό, εξακολουθούν να είναι στο προσκήνιο της ελληνικής επικαιρότητας λόγω της πρόσφατης προσωρινής έγκρισής τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η κύρωσή τους από τα εθνικά κοινοβούλια των συμβαλλόμενων μερών θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Μπήκαν οι βάσεις για την διοργάνωση αγώνων ρίψεων στο Κιλκίς με τους αγώνες "Χάρης Χατζηαδαμίδης"

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 26/3 οι Αγώνες Ρίψεων "Χάρης Χατζηαδαμίδης" 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Κιλκίς. Την απόλυτη ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι αθλητές και προπονητές όλων των ομάδων που συμμετείχαν στους αγώνες και εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα της οργάνωσης.

Στην Ειδομένη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Ανδρέας Βεργίδης

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Στην εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στην Ειδομένη, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης. 

Κιλκίς: Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 ώρα 09:00 π.μ. - 16:00 μ.μ. και την Πέμπτη 30-03-2017 ώρα 08:00 π.μ. - 16:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής (ΤΕΒΑ) διανομή των εξής τροφίμων :

Κιλκίς: Έδειξε στους αστυνομικούς πλαστά έγγραφα

Συνελήφθη χθες (26-3-2017) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο (αίτηση χορήγησης αντιγράφου άδειας οδήγησής λόγω απώλειας), το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό. 

Σία Κοσιώνη και Νατάσσα Θεοδωρίδου με φόντο το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την ημέρα της γυναίκας

Δελτίο τύπου ΙΕΚ ΑΚΜΗ
8 Μαρτίου 1857. Στη πόλη των αντιθέσεων και της ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη, «τόλμησε» το «αδύναμο φύλο» να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Κάθε 8 Μαρτίου, τιμάμε την ημέρα, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Αθλητική διατροφή και απόδοση


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
H διατροφή προάγει την αθλητική απόδοση. Η ανάγκη για σωστή διατροφή είναι απαραίτητη σε όλους. Περισσότερο σε ορισμένες ομάδες ατόμων με αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά όπως οι αθλητές.

ΓΑΣ Κιλκίς: Νίκες σε ατομικά & ομαδικά σε όλες τις κατηγορίες και πρωτιά στα Σύνθετα ΠΚ Β'

Δελτίο τύπου  ΓΑΣ Κιλκίς
Με την κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς στις περισσότερες κατηγορίες των συνθέτων αγωνισμάτων σε κορίτσια και αγόρια, τόσο σε ατομικό όσο και και σε ομαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν την Κυριακή 26 Μαρτίου στο στάδιο του Κιλκίς, οι αγώνες του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας.

Μητρόπολη Κιλκίς: Πρόγραμμα ομιλητών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ 
(Της Συγχωρήσεως) 
26 Φεβρουαρίου – Ώρα 5:30 το απόγευμα
Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς
Ομιλητής: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Eμμανουήλ