Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία

Ανακοίνωση για επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία.
Η «Ελλάδα Παντού» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με έδρα στην Αθήνα, που έχει ως όραμα να μετουσιώσει την Ελληνική διασπορά σε ομογένεια, διεξάγοντας ομώνυμα φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» εκτός και εντός Ελλάδος, ενώνοντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα με το κοινωνικό κεφάλαιο, την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, και τον δημόσιο τομέα εν γένει.

Εξαιρετική διοργάνωση του 17ου Πανελλήνιου Γαβουστίματος Καππαδοκών στα Πετρανά!



Άκρως επιτυχημένη ήταν η έναρξη του 17ου Πανελλήνιου Γαβουστίματος Καππαδοκών στα Πετρανά Κοζάνης.

Ξεκινά προπονήσεις ο στίβος του ΓΑΣΚ - Εγγραφες από την 1η Σεπτεμβρίου

Την Δευτέρα 25 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις εν όψει των υποχρεώσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς. Οι προπονήσεις, για την αγωνιστική ομάδα σε πρώτη φάση, γίνονται στις 6.30 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς με την επίβλεψη των προπονητών του των αγωνιστικών τμημάτων συλλόγου.

Πέθανε χθες το βράδυ, σε ηλικία 108 ετών, ο κορυφαίος Έλληνας φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς

Ο Εμμ. Κριαράς γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1906 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Μήλο και στα Χανιά, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Από το 1924 ως το 1929 φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, ως το 1950. Εντωμεταξύ, το 1938, πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη διατριβή του Μελετήματα περί τας πηγάς του Ερωτοκρίτου.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον οικισμό Αμάραντα Κιλκίς


¨Μη χειρότερα γυναίκα, κοίτα λίγο στο Θεό, τα ΄κανες όλα κορίτσια κι ούτε ένα αρσενικό¨

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Νύχτωσε και σήμερα η μέρα, 20 Ιούλη. Δύσκολη όπως κάθε χρόνο, χρόνια τώρα.
Πείσμωσα απ το πρωί και είπα πως φέτος θα τα αλλάξω το χούι μου. Θα σκεφτώ μόνο τα ευχάριστα. Γιορτές , γενέθλια, γάμους και βαφτίσια. Η ανιψιά, η αδερφή, η εγγονή, η κόρη της φίλης, η φίλη που έχει επέτειο, η ξαδέρφη έχει γενέθλια, ο Λιάκος απ την Ήπειρο που γιορτάζει ….. όλοι γεροί κι αγαπημένοι.

Oυσιώδη σε αποσιώπηση

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ
Το θέμα της σημερινής επιφυλλίδας ίσως κάποιοι το θεωρήσουν περιθωριακό – καθεαυτό ενδιαφέρει ελάχιστους και προβληματίζει ελαχιστότατους. Γραδάρει ωστόσο (μετράει, κρίνει, αποκαλύπτει) τις διαστάσεις παρακμής της ελλαδικής κοινωνίας. Aναζητάμε άλλοθι για την κοινωνική - ιστορική παρακμή μας στην οικονομική καταστροφή που ζούμε: λειτουργεί ίσως σαν παραισθησιογόνο η οικονομική καταστροφή – πιστεύουμε πως αν, με οποιονδήποτε τρόπο, ρεύσει χρήμα στη χώρα, θα είμαστε περίπου παράδεισος.

Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο- Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες δεξαμενές

Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων την περίοδο 2013- 2014 από το Δημόσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Έλα να φτιάξεις το δικό σου βιβλίο στην Αξιούπολη


Νύχτα με Πανσέληνο στην Αρχαία Μεσσήνη για τη Σόνια και τον Θεόδωρο

Μια μοναδική Συναυλία με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών με τη συνοδεία της Orchestra Mobile σε διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη.
Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης υπέρ συνέχισης του ανασκαφικού έργου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης