Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο Δημήτριος Νατσιός συζητά, στην Τηλεόραση 4Ε, με το Θεοφάνη Μαλκίδη για την γενοκτονία της μνήμης που υφιστάμεθα σήμερα


Νέε Δήμαρχε και Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, πάμε για καφέ στη Δοϊράνη;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Νέε Δήμαρχε και Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, πάμε για καφέ στη Δοϊράνη;
Μπα αφήστε το καλύτερα, γιατί θα πικραθούμε. Κι εσείς και εμείς. Γελάνε με τα χάλια μας οι διερχόμενοι Σκοπιανοί. Μπαίνουν στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρομάζουν ! «Αν αυτοί είναι Ευρωπαίοι, τότε εμείς που ήμαστε πάμφτωχοι, πάλι καλά να λέμε» !

Omorfa taxidia. Στα αιθέρια έλαια στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής !

Το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Χολομώντα σε υψόμετρο περίπου 550 μέτρων, αγκαλιάζοντας από ψηλά τον κόλπο του Αγίου Όρους. Στη τοποθεσία Νέπωσι υπάρχει το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο της Χαλκιδικής γνωστό ως Καστέλλι. Χτισμένο τον 5ο αιώνα μ.Χ, με αναφορές να κάνουν λόγο ότι η περιοχή κατοικούνταν από το 1500 π.Χ.

Συνέλαβαν 37 λαθρομετανάστες στην Ειδομένη Κιλκίς

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου και του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, 37 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, ηλικίας από 18 έως 46 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων με επιχορήγηση 300.000 €

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η υπ’ αριθμ. 1078/71082/30-05-2014 απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και γενικότερα οι λεπτομέρειες εφαρμογής της δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, για τα έτη 2014 – 2016.

Γενέθλια του 595 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Στις 30 Μαΐου, εορτάστηκε η γενέθλια ημέρα του 595 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο Διοικητής, Αξιωματικοί του επιτελείου της Ταξιαρχίας, Διοικητές Μονάδων, το σύνολο του προσωπικού του 595 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού, τοπικές αρχές του χωριού, και οι οικογένειες των υπηρετούντων στη Μονάδα.

«Γιεγιέδες» - Νεανική μουσικοκοινωνική ταυτότητα πέρα από την πολιτική Δεξιά και Αριστερά

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
[Το κείμενο ανακοινώθηκε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ανδρέα Λεντάκη υπό τον τίτλο: «Δρόμοι της νεολαίας στη δεκαετία του ΄60: πολιτικές δράσεις και πολιτισμικές καταβολές» και δημοσιεύθηκε στα «Πρακτικά Α΄ Συνεδρίου», Αθήνα 2006, σ. 217 -227.

Στον Δραβήσκο Σερρών!

Επισκεπτόμαστε τον νομό Σερρών και έναν τόπο που έχει μιλήσει ο Θουκυδίδης πριν από πολλά πολλά χρόνια γι αυτόν, τον Δραβήσκο του νομού Σερρών.
Στην εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα...” της τηλεόρασης 4Ε αυτή την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 11:45 ενημερωνόμαστε για την ιστορία του ευλογημένου αυτού τόπου και μιλάμε με τους παλιούς κατοίκους . Γνωρίζουμε , έναν κτηνοτρόφο, έναν αγρότη και κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή “Κρυονέρι”

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ!"

Υπογράφει η εκπαιδευτικός Γεωργία Κοκκινάκη
Στις 20-6-2014 το 1ο Ενιαίο Λύκειο στα πλαίσια των Ελευθερίων δίνει την επίσημη παράσταση των Φοινισσών στο Λόφο. Χρειαζόταν κάλυψη από ήχο και φως. Χρήματα όμως δεν υπήρχαν. Ως ταμίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, το ήξερα αυτό «από πρώτο χέρι». Αναζητήθηκαν λοιπόν χορηγοί.