Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: "Θα το δούμε αυτό. Θα το δούμε."

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι λίστες και τα ονόματα πόσο κακό δημιουργεί στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις αυτό το πράγμα.

Τα 600 δισ. ευρώ και ο... Τσάκας



Στο Twitter ανήρτησε ο Άδωνις Γεωργιάδη έγγραφα από τον φάκελο που- όπως έγραψε ο ίδιος -παρέλαβε από τον δικηγόρο των ομογενών και τον οποίο έστειλαν προς ενημέρωση στο πολιτικό σύστημα της χώρας για την υπόθεση των 600 δισ.. 

Συνέντευξη της της ομάδας Ε.N.D (Εnd National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους)



Έκλεψαν καλώδια χαλκού αξίας 100,000 ευρώ

Πρωινές ώρες χθες (02-10-2012), 49χρονος ημεδαπός, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίας και κατήγγειλε ότι άγνωστοι, κατά τις προηγούμενες ημέρες, αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις λουτρών του Δήμου Βόλβης, καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ. Η υπόθεση ερευνάται.

18χρονος έκλεψε δύο χρυσές αλυσίδες

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Εύοσμου σε βάρος 18χρονου ημεδαπού, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος, την 09-07-2012 και την 28-09-2012, αφαίρεσε από δύο ημεδαπές δύο χρυσές αλυσίδες λαιμού στην περιοχή του Εύοσμου. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ρουπακιώτης: "Οι δανειστές μας έχουν πιάσει από το λαιμό"

«Είναι ημέρα αναστοχασμού και ανάδειξης της συνευθύνης, σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από μια δεινή οικονομική κρίση. Έφταιξαν αυτοί που έφταιξαν. Ολιγώρησαν εκείνοι που ολιγώρησαν. Τώρα οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό. Ασφυκτιούμε. Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου».
Αυτά επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Παλαιά Βουλή επ' ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος. Ο κ. Ρουπακιώτης απευθυνόμενος στους δικαστές επισήμανε:

Ξεκινάει η Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ Μπάσκετ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 7-10-2012 ξεκινάει το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ανδρών και η ομάδα μας, που συμμετέχει στον 1ο Όμιλο, αντιμετωπίζει την ομάδα της Φ.Ο. Αριδαίας στις 18:00 στο Β΄ ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ. Ο Σύλλογός μας προσκαλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο του ΚΙΛΚΙΣ να συμπαρασταθεί, όχι μόνο στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και σε όλη την διάρκεια του δύσκολου Πρωταθλήματος και να βοηθήσει με την παρουσία του την προσπάθεια των παικτών μας.
ΚΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Δύο απογευματινές συναντήσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με αφορμή την έναρξη της χρονιάς και τη στέγαση του, πλέον στις νέες εγκαταστάσεις από το Μάιο, διοργανώνει δύο απογευματινά, όχι μόνο για τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, αλλά και για τους φίλους του Λυκείου Ελληνίδων καθώς επίσης και για αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το Λύκειο και τις δραστηριότητες του.

Καλός για ένα ημίχρονο ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Δεν τα κατάφερε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με αντίπαλο τον Α.Ο. Καστανιών καθώς ηττήθηκε με 2-1 σκορ.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ 1,5 L

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε, σε δύο παρτίδες πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ 1,5 L χωρίς ανθρακικό, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (δυσάρεστη οσμή και γεύση).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ χωρίς ανθρακικό του 1,5 L με αριθμούς παρτίδας 1022, 1078 και ημερομηνίες λήξης 9-1-13, 21-1-13 αντίστοιχα.
Τα ανωτέρω προϊόντα παρασκευάζονται από την ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Σαραβαλίου Πατρών.
Η εταιρεία, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες προληπτικής ανάκλησης / απόσυρσης.

Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα σε καπνιστό σολομό

Ο ΕΦΕΤ έλαβε πληροφόρηση από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές σχετικά με ανίχνευση Salmonella Thompson σε παρτίδες συσκευασμένου καπνιστού σολομού, οι οποίες παρήχθησαν από την ελληνική επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ» στην Πρέβεζα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας «Foppen Paling en Zalm», για λογαριασμό της οποίας γίνεται η ανωτέρω παραγωγή.

Θα μας σώσει ή μας δουλεύει ο 'Ελληνας που δίνει 600 δις για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους;

Εκπρόσωποι της ομάδας Εnd National Debt ισχυρίζονται πως μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας με τη μορφή δανείου υπό τον όρο να γίνει έλεγχος σε εκείνους που υπέγραψαν το μνημόνιο και σε όλους τους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς της χώρας από το 1974 και μετά. 

23,3 εκατομμύρια ευρώ σε 745.00 απόρους, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη δωρεάν διανομή τροφίμων

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους. Μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, ένας ανά προϊόν- σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια- που προέκυψαν μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία παρά τις καθυστερήσεις, που είχαν σημειωθεί και τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ενδιάμεσο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από συνθήκες διαφάνειας και προϋποθέσεων πλήρους ανταγωνισμού.

ΔΗΜΑΡ: "Λέμε όχι στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα"

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της με την αιφνιδιαστική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, να αυξήσει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα.  Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης θα πρέπει να προκύψει μέσα από την εφαρμογή πολιτικών εξορθολογισμού και όχι αυθαίρετων φοροεισπρακτικών μεθόδων.

H Σερβική Ομορφιά έλαμψε στη Χαλκιδική !! (Video)

Το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, έλαμπε από ομορφιά το βράδυ της Παρασκευής. Άλλωστε αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετές μέρες καθώς στο Πόρτο Καρράς βρίσκονται εικοσιεννιά πανέμορφα κορίτσια από την Σερβία που προετοιμάζονται για τα σερβικά καλλιστεία.

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει ΠΣΕΑ ύψους 2 εκ. ευρώ .

Κατατίθενται σήμερα 3 Οκτωβρίου 2012 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών 2.000.000 €, που αφορούν αποζημιώσεις προγραμμάτων ΠΣΕΑ. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στο σύνολο της Επικράτειας, των προγραμμάτων Α’ τρίμηνο 2008, πυρκαγιές 2008, πυρκαγιές 2009 και ετήσιο 2009.

Μήνυση κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου από την Χρυσή Αυγή

"Η Χρυσή Αυγή καταθέτει μήνυση κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ". Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του Ανακριτή"

Παναγιωτακόπουλος: «Τέλος στη συγκάλυψη των ολίγων - Τέλος στην άδικη τιμωρία των πολλών»

"Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται…
Όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, (εμπλοκές πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, λίστες, φοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό), μόνο περήφανους δεν πρέπει να κάνουν όσους διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας.

Ραγκούσης: Καταγγέλω τον Βενιζέλο και αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ

- Θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα "Λαγκάρντ "
- Tο λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ
- Αιχμές και για Σαμαρά: Θα παλέψω για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ, με οφθαλμοφανείς σκοπούς

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Γιάννης Ραγκούσης επιτίθεται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα. Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι είναι θέμα συνείδησης πλέον η αποχώρησή του αφού όπως λέει στο ΠΑΣΟΚ επικρατούν ακόμα οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης.

Θλιβερή «Πανευρωπαϊκή πρωτιά» της Ελλάδος στην παιδική φτώχεια

Στην πρόσφατα δημοσιευμένη Τριμηνιαία Επισκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την αγορά εργασίας και την κοινωνία, περιγράφεται με τα πιο «μελανά χρώματα» η οξύτητα της κοινωνικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει «θλιβερές πρωτιές» αφενός στη συρρίκνωση του διαθέσιμου ακαθάριστου εισοδήματος των νοικοκυρών, το οποίο φαίνεται να έχει μειωθεί κατά 15.7% κατά το διάστημα 2009 - 2011, και αφετέρου στα ποσοστά παιδικής φτώχειας που ξεπερνούν πλέον το 20%.

Συνάντηση Αγαθοπούλου με εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας

Τη Δευτέρα 1/10/2012 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ\ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση με εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας. Η συνάντηση είχε σκοπό να ενημερωθεί η βουλευτής για την κατάσταση της υποβαθμισμένης πλέον υγειονομικής μονάδας της Παιονίας και να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 ο Παύλος Τονικίδης

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" οι δημοσιογράφοι Λυριτζής Β. και Οικονόμου Δ. Θα έχουν προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Τονικίδη Παύλο, ο οποίος θα αναφερθεί στα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Πουλούσαν μαϊμού αρώματα στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλής Αστυνόμευσης Κιλκίς, δύο υπήκοοι Σενεγάλης 21 και 23 ετών, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση (35) προϊόντα (αρώματα), τα οποία έφεραν ετικέτες που αποτελούν απομιμήσεις και παραποιήσεις ετικετών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. 

Τον τσάκωσαν με λαθραία ποτά

Συνελήφθη χθες (02.10.2012) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών, στο σημείο εισόδου στη Χώρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας ημεδαπός 53 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (497) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι καθώς και (1) σύνθεση πυροτεχνημάτων η οποία αποτελείται από 50 πυροτεχνήματα. Οι φιάλες οινοπνευματωδών ποτών θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.

Αποτυχημένη ληστεία στη Μενεμένη

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός 23 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, διότι την προηγούμενη ημέρα (01.10.2012) το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, αφού πλησίασε πεζός 41χρονη ημεδαπή, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε και ο 23χρονος τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Έκλεψε 15 πάνελ λαμαρίνας

Συνελήφθη χθες το πρωί, στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ημαθίας, ένας ημεδαπός 37 ετών, διότι αφαίρεσε από νηπιαγωγείο ιδιοκτησίας του Δήμου Βέροιας, 15 πάνελ λαμαρίνας τα οποία είχε μεταφορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Τα πάνελ κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Βέροιας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.

Πουλούσε φωτοτυπίες αντί για τα πρωτότυπα βιβλία

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 42 ετών, διότι κατελήφθη παρουσία εκπρόσωπου εταιρείας εκδόσεων βιβλίων εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, να διαθέτει προς πώληση στο κατάστημά του, (20) εκτυπωμένα και βιβλιοδετημένα βιβλία διαφόρων τίτλων της προαναφερόμενης εταιρείας τα οποία τα εκτύπωσε και τα διέθετε προς πώληση αντί των πρωτοτύπων. Τα προαναφερόμενα βιβλία καθώς και ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Τον συνέλαβαν για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (02.10.2012.) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Συλλυπητήρια Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β.Ε

O Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β.Ε εκφράζει τα βαθειά του συλλυπητήρια στον συνάδελφο Κ. Χονδροκούκη και την οικογένεια του για την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Το πιο κρίσιμο δεκαπενθήμερο – Ορόσημο διαπραγματεύσεων η Σύνοδος Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου – Στο Παρίσι αύριο ο Αντώνης Σαμαράς·Απίστευτη η έκταση της «μαύρης εργασίας»!!! – 57,2% οι ανασφάλιστοι Έλληνες! – 42,8% οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί! ·Μεγάλο άλμα του χρηματιστηρίου – Με πρώτες τις τράπεζες – Στο + 4,91% ο Δείκτης
ΑΥΓΗ ·Έκρυβαν σπίτι τη «λίστα Λαγκάρντ» - Μείζον πολιτικό θέμα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά από τη δίχρονη απόκρυψη της λίστας με τους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία ·Η ληστεία των μισθών – Ουραγός στην Ευρωζώνη η Ελλάδα·Τρόικα – μέτρα – Πάνε πίσω οι αποφάσεις για την Ελλάδα
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (απεργίας συνέχεια)