Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση για το έθιμο "ΣΥΝΤΙΑΝΚΑ" στο Πολύκαστρο


Το 71% των Ελλήνων βλέπουν ως ευκαιρία την οικονομική κρίση για αλλαγές στην χώρα

Την πιο δύσκολη περίοδο, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διανύει η χώρα μας, με τους Έλληνες να εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξοι, να μειώνουν ολοένα και περισσότερο τις αγορές τους, να έχουν άγχος και να αισθάνονται οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια.
Την ίδια στιγμή, όμως, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων (71%) βλέπει την οικονομική κρίση ως μία ευκαιρία, που θα οδηγήσει σε θετική αλλαγή την κοινωνία και την οικονομία.

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στις 22 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς


Χαντμπολ: ΓΑΣ Κιλκίς - Φοίβος Συκεών 28-22

Επιτυχημένο ήταν το φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Γ.Α.Σ.Κ. με αντίπαλο το Φοίβο Συκεών που πραγματοποιήθηκε στο νέο κλειστό της πόλης μας υπό το βλέμα αρκετών φίλων της ομάδας. Το τελικό 28-22 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το ποια ομάδα ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη. Στο διάστημα της μίας εβδομάδας που απομένει οι παίχτες μας θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν περισσότερο και να εμφανιστούν πανέτοιμοι στη πρεμιέρα της 29ης του Σεπτέμβρη στην Αθήνα με αντίπαλο τον Πανελλήνιο.

Συνεργείες σε τουρισμό, πολιτισμό και επιχειρηματικότητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου

Τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και πολιτισμού, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών και την εξωστρέφεια των δύο περιοχών εντός και εκτός των συνόρων αποφάσισαν οι διοικήσεις των δύο Περιφερειών κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης, που συγκλήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς: "Kάλλιο αργά παρά ποτέ!"

Για το θέμα των ενισχύσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδος Έβρου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
"Συναδέλϕισσες – Συνάδελφοι,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε επιτέλους και μία θετική εξέλιξη! Με διαταγή το Α.Ε.Α. (υπ' αριθμ. 72334/12/1159902), αποφάσισε να αποστείλει επιπρόσθετη οικονομική χορήγηση στους αποσπασμένους έως 2 Οκτωβρίου συναδέλφους στον Έβρο! Με την ανωτέρω διαταγή το Α.Ε.Α. ζητάει στοιχεία όσων πήραν άδεια και πόσες ημέρες προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό της επιπρόσθετης χορήγησης στους αποσπασμένους.

Σεμινάριο επιλογής διαιτητών από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κιλκίς

Το τριήμερο 14/09/2012 έως 16/09/2012 ο σύνδεσμος μας είχε την τιμή να αναλάβει την διοργάνωση των προσταζ, όπου αξιολογήθηκαν διαιτητές από όλους τους συνδέσμους της Ελλάδος στις εθνικές κατηγορίες. Ο σύνδεσμος την παρασκευή 14/09/2012 παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των συμμετεχόντων στις εξετάσεις διαιτητών , των στελεχών της Ο.Δ.Κ.Ε. παρουσία του βουλευτή Κιλκίς ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Γεωργίου , του Δήμαρχου Παιανίας ΛΑΠΟΡΔΑ Αθανάσιου , του πρόεδρου του επιμελητηρίου ΤΟΝΙΚΙΔΗ Παύλου και του αντιπρόεδρου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κώστα και του πρώην Δήμαρχου Κιλκίς ΤΕΡΖΙΔΗ Δημήτριου.

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος "Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική"

Ο ΕΦ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», το οποίο βρέθηκε να περιέχει θειώδη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα. Επιπλέον, η παρουσία των θειωδών στο συγκεκριμένο προϊόν δεν αναγραφόταν στην επισήμανση, ως όφειλε, καθώς αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος "Σιρόπι Φράουλας"

Ο ΕΦ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος "σιρόπι φράουλας", το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκό οξύ, ως συντηρητικό, η χρήση του οποίου δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων.

Ζ. Κ. Γιούνκερ: "Η Ελλάδα βελτίωσε την ανταγωνιστικότητά της"

H Ελλάδα έχει βελτιώσει αισθητά την ανταγωνιστικότητά της, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, επαναλαμβάνοντας ότι θα είχε ολέθριες συνέπειες ενδεχόμενη έξοδος της Αθήνας από την ευρωζώνη.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ¨Να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να αποτρέψουμε τις πολιτικές τους"

"Πρόπερσι το Σεπτέμβρη γινόταν λόγος για τη χειρότερη σχολική χρονιά μετά τη μεταπολίτευση. Πέρυσι για τη χειρότερη σχολική χρονιά μετά τον πόλεμο. Εφέτος, με την τρικομματική συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αρκεί ο χαρακτηρισμός «χειρότερα από πέρυσι».

Γενική Συνέλευση της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς


Καλούνται τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς στην Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς (Κανάρη 3).

Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση: «Καλή σχολική χρονιά με αξιολόγηση

Σε μία περίοδο που η χώρα μας προσπαθεί να βρει ξανά το βηματισμό της, ξεκινά σήμερα επίσημα η νέα σχολική χρονιά με την εκπαίδευση στη χώρα να δοκιμάζει τις αντοχές της απέναντι στην σημερινή δημοσιονομική πραγματικότητα.Ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας, καλώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των ελληνικών σχολείων να συμβάλλουν προκειμένου η οικονομική κρίση να μην επηρεάζει όσο το δυνατόν, τη ψυχολογία των συμμαθητών μας. Είναι εξαιρετικά αναγκαίο σε μία εποχή που η κατάθλιψη κυριαρχεί παντού, να μπορεί το σχολείο να προσφέρει στους μαθητές του, πέρα από τις απαιτούμενες γνώσεις, μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς από τα καθημερινά προβλήματα.

Η πρωταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου και ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς στους αγώνες για μικρά παιδιά του ΓΑΣΚ

H πρωταθλήτρια του Επτάθλου Σοφία Υφαντίδου και ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς, θα βρίσκονται το Σάββατο στο στάδιο του Κιλκίς για να παραβρεθούν στους αγώνες στίβου για μαθητές δημοτικών σχολείων που διοργανώνει ο ΓΑΣ Κιλκίς με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης στο δήμο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης (16-22 Σεπτεμβρίου) και με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης εντός της πόλης, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς προγραμματίζει για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 μια μεγάλη ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης.

Μητροπολίτης Δημήτριος: "Διαπιστώσεις και στοχασμοί για το νόημα της παιδείας"

Στα 2012-13 της αρξάμενης σχολικής χρονιάς, έχουμε πλουραλισμό μέσων και λόγων, αλλά πάσχουμε από μινιμαλισμό πράξης και ψυχής. Διαθέτουμε πλήθος εντύπων κάθε μορφής (book και facebook), κι όμως παραφτωχύναμε από ανθρώπινα πρότυπα με αρτιότητα. Ηλεκτρονική εποχή, με ανθρωπιστική αποχή. Ατομισμός και υποκοινωνία, αν μη αντικοινωνία, με σύμβολα την αντιπαλότητα και την ατομικότητα.

Ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πόλη του Κιλκίς

Εχθές το απόγευμα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πόλη του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνέλευση με θέμα την οργάνωση και δικτύωση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, στην οποία συμμετείχε η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου. Τη συζήτηση άνοιξε ο Αδάμος Ζαχαριάδης, μέλος της κεντρικής ομάδας αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκθέτοντας στην τοπική κοινωνία τη μέριμνα για τη δημιουργία νέων ή τη σταθεροποίηση των ήδη υπαρχόντων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της προσπάθειας πανελλαδικής δικτύωσής τους.

Τον συνέλαβαν για χρέη 721.007,73 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (18.09.2012) το μεσημέρι, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 43 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 23.11.2011 έως 28.08.2012. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 721.007,73 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (18.09.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 70 ετών, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 99.948,18 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΚΚΕ: «Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!»

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το παρόν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δυναμώνουν τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Κασπία και στην Κεντρική Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική.

Στο τριήμερο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» συμμετέχει το Επιμελητήριο Κιλκίς

Το τριήμερο 19-20-21 Οκτωβρίου 2012 διοργανώνεται ένα φεστιβάλ στα Χανιά με κεντρικό τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα».
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Ευρωπαίους πρωθυπουργούς – Ο Πρωθυπουργός αρχίζει Παρασκευή και Σάββατο από τη Ρώμη με στόχο ευρύτερες συμμαχίες στο Νότο ·ΜΕ απόφαση του υπουργού Εργασίας – Κόβονται οι έξτρα συντάξεις των εργατοπατέρων από 1ης Νοεμβρίου·Νέα εγκύκλιος για μειωμένη σύνταξη απολυμένων 55-64 ετών – Όλες οι λεπτομέρειες
ΑΥΓΗ ·Ομολογία αποτυχίας από Στουρνάρα – Ύφεση έως το 2014 ·Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Ράιχενμπαχ·Υγεία – Χωρίς φάρμακα σε 19 νομούς