Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς είχε τη χαρά να συμμετάσχει στο 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διεξήχθη στο Μόναχο από τις 25 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2024, με θέμα: « Η Γερμανία των Ελλήνων – Η Ελλάδα των Γερμανών. Η κλασική Ελλάδα και η επίδρασή της στον γερμανόφωνο πολιτισμό». Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότερα από 210 σχολεία και 3.500 μαθητές.
Η ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από 36 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς (κ. Λιναρδάκη Ιωάννη, κ. Κατσαρώνα Σταύρο, κα. Ζιώγα Δήμητρα και κα. Σπυριδοπούλου Νικολέττα,) παρουσίασε ένα δρώμενο στο οποίο η ψηφιακή τεχνολογία συνδυάστηκε με την τέχνη της υποκριτικής και τη μουσική. Αρχικά, πίνακες του Νικηφόρου Λύτρα, Έλληνα ζωγράφου της Σχολής του Μονάχου, «ζωντάνεψαν» με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Στη συνέχεια, μαθητές μας υποδύθηκαν τους ρόλους των προσώπων των πινάκων με φορεσιές αντίστοιχες και, τέλος, όλοι μαζί οι μαθητές διηγηθήκανε μια ιστορία αγάπης όχι με λόγια αλλά τραγούδια.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Μόναχο, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αξιοθέατα και μουσεία, ενώ κατά την επιστροφή η διαμονή μας στη Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγευτική ομορφιά της ευρωπαϊκής αυτής πόλης.
Η συμμετοχή του σχολείου μας σε τέτοιες εκπαιδευτικές εκδρομές επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για συνεχή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής μας πρακτικής και την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση.
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την εμπειρία που αποκομίσαμε, τους μαθητές για την άψογη συνεργασία τους, αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείξανε. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να προάγουμε τον πολιτισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.