Τους τελευταίους δυόμιση αιώνες, η Γαλλία αποτελεί το «πολιτικό εργαστήρι» της Ευρώπης. Από τη Γαλλική Επανάσταση, στην Παρισινή Κομμούνα και από το Γαλλικό Μάη στα Κίτρινα Γιλέκα, ο λαός της Γαλλίας υπογραμμίζει πως έχει ιστορική μνήμη και την τιμά.
Ολόκληρη η Ευρώπη βιώνει μια διεφθαρμένη «δημοκρατία» της Βαϊμάρης, που έφερε ξανά το φασισμό στο προσκήνιο. Τα μπάσταρδα του Φρήντμαν και της Θάτσερ, από την Ελλάδα ως τη Γαλλία, πιόνια προωθημένα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική ελίτ, έκαναν τους φασίστες συνομιλητές, αυγάτισαν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία, τίναξαν στον αέρα τις εθνικές οικονομίες, ισοπέδωσαν κάθε έννοια εργασιακής αξιοπρέπειας και τσάκισαν τους λαούς με άγρια καταστολή.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, οι φασίστες βρήκαν χώρο να λαϊκίσουν και να συσπειρώσουν το πιο μαύρο κατεστημένο, με το πολλαπλασιαζόμενο εξαθλιωμένο λούμπεν. Η συνταγή μοιάζει πετυχημένη και παρά λίγο θα ανέτρεπε την πολιτική πρωτοπορία και της Γαλλίας.
Το αν ο Μελανσόν θα αποδειχτεί αντάξιος της χτεσινής ιστορικής ανατροπής, μένει να αποδειχτεί. Εκείνο όμως που αποδείχτηκε ήδη είναι πως η Ελευθερία του Ντελακρουά δεν είναι κλεισμένη στο Λούβρο. Σεργιανά στους δρόμους, στις φτωχές συνοικίες και στα γκέτο αφυπνίζει την ιστορική μνήμη κι ευχόμαστε γίνει το παράδειγμα που θα ξυπνήσει τη χώρα του φραπέ και της οσφυοκαμψιας στον κάθε πολιτικάντη που μοιράζει εκδουλεύσεις για να δημιουργεί εκλογική πελατεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.