Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Δύο χρόνια χωρίς τον Κώστα Μανασή


Του Βασίλη Αθανασιάδη
Πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2019, σύσσωμη η κοινωνία της Αξιούπολης μαζί με δεκάδες συναδέλφους σιδηροδρομικούς και φίλους από όλο τον νομό Κιλκίς, στον κατάμεστο ιστορικό Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, αποχαιρετούσε έναν χαρισματικό άνθρωπο, κόσμημα της γενέτειρας του, τον αλησμόνητο Κώστα Γ. Μανασή.

Ο ιστορικός Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης

Ο Κώστας γέννημα-θρέμμα της όμορφης Αξιούπολης, εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια στον Ο.Σ.Ε., στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Πολυκάστρου και Ειδομένης και έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ύστερα από πολυετή μάχη με την (επάρατο) νόσο.

Ο αλησμόνητος Κώστας στον Σίδ Σταθμό Ειδομένης με φόντο μία απο τις πρώτες Ηλεκτροκίνητες μηχανές του Ο.Σ.Ε. Hellas Sprinter.

Αστείρευτη η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε. Έδωσε όλο του το είναι για την νεολαία υπηρετώντας τον αθλητισμό ως παράγοντας του Α. Σ. «Αλέξανδρος» (χάντμπολ, βόλεϊ κ.α.).

Έδωσε το αίμα του για τον πάσχοντα συνάνθρωπο όντας πολλά χρόνια εθελοντής αιμοδότης, μέλος της «τράπεζας» αίματος Αξιούπολης.

Υπηρέτησε με πάθος το ερασιτεχνικό θέατρο, επί σειρά ετών, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές παραστάσεις και με πολλές διακρίσεις, με τη Θεατρική Ομάδα της Αξιούπολης.

Από Θεατρική παράσταση, δεξιά ο αλησμόνητος Κώστας Μανασής


Αγωνίστηκε ως πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» για την χορωδία και την όλη δραστηριότητα του Συλλόγου μέχρι το τέλος της ζωής του. Αλησμόνητη για όλα τα μέλη της χορωδίας η επίσκεψή και η εμφάνιση τους στο ιστορικό χωριό Ν. Μπελογιάνννης (των πολιτικών προσφύγων) στην Ουγγαρία.

Φωτογραφίες από εκδηλώσεις της χορωδίας


Προσέφερε τις υπηρεσίες του ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος».

Διέθεσε χρόνο και χρήμα για την συλλογή παλαιών φωτογραφιών της προπολεμικής Αξιούπολης-Βοέμιτσας και ιδιαίτερα της περιόδου του Α’ Π.Π. από Γαλλικά αρχεία, παρακαταθήκη για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας και της ομορφιές του πριν ένα αιώνα.

Από έκθεση του φωτογραφικού υλικού που συγκέντρωσε ο Κώστας.



Ιδιαίτερη η αγάπη του για τον μοντελισμό και τα διοράματα τρένων.


Έργο του Κώστα μετά απο ατελείωτες ώρες προσωπικής ενασχόλησης για την δημιουργία του διοράματος. Ιδιαίτερα κατα τον τελευταίο χρόνο της ζωής του.

Κάθε απώλεια ανθρώπου είναι μεγάλο πλήγμα για τους οικείους, για τους φίλους για τον τόπο του.

……. όλοι μας λέμε «ουδείς αναντικατάστατος»…. και όμως εσύ ΚΩΣΤΑ με την ανιδιοτελή προσφορά σου μια ζωή για την Αξιούπολη, για την νεολαία, τον πολιτισμό, τον τόπο σου και τους ανθρώπους του….. άφησες ένα δυσαναπλήρωτο κενό… μας λείπεις ! Και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο έντονη γίνεται η απουσία σου απο τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΑΣΗ

Υ.Γ. Τραγική ειρωνεία/σύμπτωση(;) σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2021 και ακριβώς δυό χρόνια απο τον αποχαιρετισμό του Κώστα και πάλι σύσσωμη η κοινωνία της Αξιούπολης και όχι μόνο θα αποχαιρετίσει με πόνο ψυχής απ τον ίδιο Ναό στις 12:00 το μεσημέρι, άλλο ένα άξιο τέκνο της πόλης με τεράστια προσφορά στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στηντοπική αυτοδιοίκηση ώς Δήμαρχος επι τέσσερις τετραετίες.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.