Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Συγκέντρωση Σ. Παραστατίδη στο Πολύκαστρο: Εμπεδώνει την πρωτιά και κλειδώνει την έδρα


Παράσταση νίκης διαμορφώνουν οι περιοδείες του Στέφανου Παραστατίδη 
Δελτίο τύπου υποψ. βουλευτή Κιλκίς, Στέφανου Παραστατίδη 
Μία ακόμα συγκέντρωση που εμπεδώνει την πορεία του Στέφανου Παραστατίδη προς την εκλογή του και πραγματοποίησε την Κυριακή, αυτή τη φορά στο Πολύκαστρο.


Σε μια πολιτική ομιλία που είχε παλμό και δυναμική νίκης, η μαζική συμμετοχή του κόσμου παρά την αφόρητη ζέστη, απέδειξε ότι ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής άλλαξε τα δεδομένα για το κόμμα του, καθώς πραγματοποιεί μεγάλες συγκεντρώσεις, που το Κιλκίς είχε να δει χρόνια να κάνει μόνος του ένα πολιτικός. 

Μάλιστα, οι περιοδείες του και αυτή η μαζικότητα των πολιτών, με αποκορύφωμα τις ομιλίες σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, διαμορφώνουν με σαφήνεια την παράσταση νίκης για τον Στέφανο Παραστατίδη.

Κλειδί των περιοδειών αποδεικνύεται ότι αποτελεί η επιμονή του υποψηφίου Βουλευτή να μιλά πολιτικά, χωρίς πυροτεχνήματα υποσχέσεων και στείρα αντιπαράθεση. Έτσι, και στην ομιλία του στο Κιλκίς αναφέρθηκε στην προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία: «Η αύξηση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, η σώρευση του πλούτου στα χέρια των λίγων, η ανάδυση νέων οικονομικών κέντρων, η αλματώδης αύξηση της δυνατότητας μετακίνησης προσώπων/ κεφαλαίων, αλλά και η διεθνής τρομοκρατία, είναι μερικές μόνο από αυτές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Σημείωσε δε ότι «την αδυναμία αυτή της πολιτικής εκμεταλλεύτηκαν πολιτικοί με επικοινωνιακά χαρίσματα, λαϊκιστές και δημαγωγοί κατά κύριο λόγο -όχι πάντα, κυρίως σε χώρες που μαστίζονταν από την κρίση, οι οποίοι εργαλειοποίησαν και κατηύθυναν τον θυμό των πολιτών για ίδιον όφελος, χωρίς, όμως, τα πολιτικά τους αφηγήματα να συνδέονται με κάποιο διεθνές ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα, το οποίο θα μπορεί να δίνει συγκροτημένες λύσεις στα προβλήματα που φέρει η νέα εποχή. 

Τα αποτελέσματα; Κάποιοι χάθηκαν μέσα στο εφήμερο και το πολιτικά απερίγραπτο, κάποιοι παραμένουν, επιδιώκοντας τον πολιτικό τους μετασχηματισμό.

Όμως η πολιτική δεν πρέπει να έχει ως αφετηρία της την απάτη, και μετά να ψάχνουμε για συγχωροχάρτι σε ασφαλή νερά. 
Η πολιτική πρέπει να έχει ως αφετηρία της ένα σαφές ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, έναν κοινό τόπο, μία συμφωνία για όλους όσους συμμετέχουν. 

Και βεβαίως, αυτό το πλαίσιο να έχει διεθνή χαρακτηριστικά, Έτσι ώστε να έχει και αποτέλεσμα για όλους τους πολίτες της γης, ανεξάρτητα από την εθνότητα, τη φυλή, το χρώμα, την καταγωγή τους».

Ο Στέφανος Παραστατίδης, απάντησε σε όσους πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είναι πλέον ξεγραμμένες από το πολιτικό στερέωμα: «Οι ιστορικές παρατάξεις δεν εξαφανίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Υπηρετούν αξίες, εκφράζουν αιτήματα και υπαρκτές κοινωνικές πλειοψηφίες». Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο για να ξαναβρούμε το δρόμο μας να γίνουν οδηγός οι αξίες, οι αρχές κι οι ιδέες, η αταλάντευτη προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.
Ο Στέφανος Παραστατίδης στην ομιλία του όρισε ποια είναι η λύση απέναντι στις προκλήσεις που έχει η παράταξη που θα δώσει ανάταση και πάλι στο χώρο: «Το αντίδοτο είναι η περισσότερη Δημοκρατία και το άνοιγμα των πολιτικών και οικονομικών θεσμών της χώρας. Σήμερα η Ελλάδα οδεύει προς τη συντήρηση. Ο χάρτης γίνεται μπλε και εμείς αισθανόμαστε ότι κάναμε λάθη, χάσαμε έδαφος, ξεμείναμε από δυνάμεις. Κρατήσαμε μονάχα την ευθύνη. 

Αυτή κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Με κόστος. Σήμερα, καλούμαστε να νικήσουμε το αδύνατο. το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν. Θα το κάνουμε και τώρα. Βολεύει η απόσταση από την εξουσία. Να βρεθούμε ξανά γύρω από τις ιδέες μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.