Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

"Η αριστερή προπαγάνδα της συμφωνίας της Λίμνης"

Γράφει ο Τάσος Κοκοβίδης
Βιώνουμε καθημερινά και με όλους τους τρόπους, την εμμονική και ατέρμονα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κόπτεται να πείσει την κοινή γνώμη για τα οφέλη της Χώρας από την συμφωνία της Λίμνης των Πρεσπών.

Απάντηση στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, για την «Συμφωνία των Πρεσπών ως μία θετική αποτίμηση». Η αντιπαράθεση των ιδεών ακολουθεί την σειρά με την οποία η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε τα επιχειρήματα της.

Δεν είναι αληθές ότι η Συμφωνία της Λίμνης έχει θετικό αντίκτυπο στα Βαλκάνια. Οι «Πρέσπες» άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου: «Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα & Καβάλα είναι όλα δικά μας» λένε ήδη οι Αλβανοί.

Ο ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ εξέφρασε την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «δεν μπορεί να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια». Για το λόγο αυτό η Ρωσία προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τον βούλγαρο υπουργό Άμυνας κ. Καρακατσάνοφ, «ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία, που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, και αύριο μπορεί ο κ. Ζάεφ να θέλει να ορίσει παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό».

Μετονομάσατε την ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» και αυτό δεν ήταν πάγια ελληνική θέση. Απλά έτσι σας βόλευε και με μυστική διπλωματία αναγνωρίσατε τα Σκόπια ως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Την Συνταγματική ονομασία των Σκοπίων εξαρχής την αναγνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και γι αυτό, με ελαφρά καρδία παραχωρήθηκε στα ΣΚΟΠΙΑ το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Είναι δε, τόσος ο πατριωτισμό στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διατείνεται ότι αυτό αποτελεί γεγονός πρωτόγνωρο και έγινε χωρίς τη χρήση στρατιωτικών μέσων. Εύγε, δώσατε μεγάλο αγώνα.

Την γλώσσα τους την βαφτίσατε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, αν και ήταν ΝΟΤΙΟ-ΣΛΑΒΙΚΗ. Έτσι δημιουργήσατε μια υποσυνείδητη διασύνδεση με την αρχαία Μακεδονία.

Ενισχύσατε μεν την ευρωπαϊκή προοπτική στην γειτονική χώρα, ωστόσο η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε με πιθανές αλλαγές συνόρων. Μπορείτε να μας πείτε, τι εννοείται όταν λέτε ότι περιορίσατε τον κίνδυνο επιρροής από δυνάμεις με αλλότριους εθνικιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή; Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αντίθετη άποψη περί αυτού.

Όταν λέτε ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της Μακεδονίας σε περιφερειακό οικονομικό κόμβο, προφανώς υπονοείτε την πλωτή διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι και την Κεντρική Ευρώπη μέσω των ποταμών Αξιού και Μοράβα. Και μάλλον υπονοείτε, ότι για να γίνει αυτό, έπρεπε να καλοπιάσουμε τους Σκοπιανούς. Βλέπεις, αυτοί ήταν αμετακίνητοι και είχαν παγιωμένες θέσεις σε σχέση με το ονοματολογικό. Για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό-πρόκειται για έργο κόστους 17 δισ. δολαρίων-θα έπρεπε η Ελλάδα να δωρίσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Η ελληνική παράδοση και η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας δεν κατοχυρώνονται με την συμφωνία της Λίμνης που εσείς ψηφίσατε. Είναι αστεϊσμός και οξύμωρο σχήμα να διατείνεστε ότι τα διασφαλίσατε, όταν τους έχετε βαφτίσει ως τους μοναδικούς ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ οι οποίοι έχουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και μάλιστα ομιλούν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Το erga omnes, «Βόρεια Μακεδονία» το οποίο κυρώσατε ως το συνταγματικό όνομα της χώρας που θα χρησιμοποιείται στα επίσημα εσωτερικά έγγραφα αλλά και σε όλες τις διεθνείς της σχέσεις της ΠΓΔΜ, δεν μας λέει τίποτα απολύτως.

Η χρήση του όρου «Μακεδονία», «Μακεδονικός» σε σχέση με τις κρατικές δομές και τα όργανα του κράτους είναι τόσο σκοτεινή και ασαφής όσο και η συμφωνία που έγινε.

Δεν είδαμε να αφαιρούνται αλυτρωτικά εδάφια από το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, μια και το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε εν λευκώ για αλλαγές που θα γίνουν στο μέλλον.

Επίσης δεν είδαμε τη γειτονική χώρα να δεσμεύεται από την συμφωνία της Λίμνης. Οιαδήποτε δήλωση έως τώρα, της πλευράς των Σκοπίων, εμπεριέχει αλυτρωτισμό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το παραδέχεται, επειδή ομονοεί, αυτό αφήνει παγερά αδιάφορο τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Πληγή και ανισορροπία 27 χρόνων, υπάρχει μόνο στην οπτική του ΣΥΡΙΣΑ. ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.