Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Είσαι ΓΥΝΑΙΚΑ... είσαι ΔΥΝΑΜΗ

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Μέλους Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κιλκίς
Παρ’ όλο που έχουμε “γιορτάσει” πολλές παγκόσμιες ημέρες της Γυναίκας, δυστυχώς η θέση της δεν έχει φτάσει ακόμη στην ποθούμενη ισότητα τόσο στην κοινωνία, όσο στην πολιτική, αλλά και στην επαγγελματική σταδιοδρομία και φυσικά και σε άλλους τομείς.

Οι διαφορές είναι εντονότατες. Η πολυπόθητη όμως ελευθερία δεν αποκτήθηκε ούτε στην Δύση, ούτε στην Ανατολή, αφού σε πολλά “πρότυπα” γυναικών των ανεπτυγμένων περιοχών παρατηρείται έντονη σκλαβιά και υποταγή, παρόλες τις απελευθερωμένες ιδέες και τα απελευθερωμένα μυαλά που ξεπροβάλλουν κατά διαστήματα.

Φυσικά ολοφάνερη είναι η δουλεία των γυναικών στις σιατικές και αφρικανικές χώρες, γεγονός το οποίο γευτήκαμε ιδίοις όμμασι και στην Ελλάδα με το κύμα προσφύγων – μεταναστών που πέρασε αλλά και αυτό που εγκαταστάθηκε σε καταυλισμούς και σε διαμερίσματα μέσω των ΜΚΟ.

Η γυναίκα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο, πράγμα, μηχανή, εξάρτημα για να επιτευχθούν στόχοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι σκοποί.

Όμως, χάρη στην γυναικεία της φύσης, δεν καταθέτει τα όπλα της και παρόλο τις αντιξοότητες, συνεχίζει να μάχεται, να παλεύει και να διεκδικεί σε όλους τους τομείς χωρίς να αποθαρρύνεται.

Άλλωστε όσα εμπόδια βρεθούν στο διάβα της, τα αντιμετωπίζει γιατί διαθέτει τεράστια υπομονή και απέραντη επιμονή.

Τα όποια απαγορευτικά στήνονται μπροστά της, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αυξάνουν την ενέργειά της και να την ωθούν σε πιο έντονη δράση.

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την τοπική επιχειρηματική προσπάθεια των 8 ΓΥΝΑΙΚΩΝ που μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία, δημιούργησαν στο Παλαιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς κτηνοτροφική μονάδα παραγωγής γάλακτος, αποδεικνύοντας περίτρανα και οι οκτώ μαζί αλλά και η καθεμία χωριστά ότι όταν είσαι γυναίκα είσαι δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.