Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Νέες ρυθμίσεις για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Κιλκίς
Το υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει τροπολογία, με την οποία ορίζει νέες ρυθμίσεις για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ) και τα Φροντιστήρια Mέσης Εκπαίδευσης:

Όλη η παράγραφος 1 α, β, γ της τροπολογίας περιέχει «εμπόδια» για την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος στον ιδιωτικό τομέα, κατά παράβαση κάθε έννοιας της ελευθερίας του επιχειρείν! Επίσης, εμφανίζει πλήρη αδιαφορία, αλλά και άγνοια για τις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες λειτουργίας των ΚΞΓ. Μάλλον, η πραγματική πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να υφαρπάξει αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας (περιέργως σιωπά) προκειμένου να ορίζει τα παρακάτω εργασιακά θέματα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση).

1. Στον υπολογισμό του ωρομισθίου, η τροπολογία, αυθαίρετα και διακριτικά, (μήπως και εσκεμμένα;) ορίζει ως πλήρες ωράριο τις 21 ώρες την εβδομάδα, αντί των 40 που είναι το πλήρες ωράριο, κατά την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, η οποία ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων, εκτός αν έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Επιπρόσθετα, στην τροπολογία, δεν διευκρινίζεται (τυχαία;), αν, οι επιπλέον των 21 ωρών, θα αμείβονται ως υπερεργασία ή υπερωρία; Χωρίς, λοιπόν, κάποιες ουσιώδεις διευκρινίσεις, μπορεί κανείς να μιλάει για διπλασιασμό του ωρομισθίου, επιλεκτικά, στο συγκεκριμένο κλάδο του ιδιωτικού τομέα!

2. Στην ρηχή αιτιολόγηση του ορισμού των αργιών, από τον Υπουργό Παιδείας, την ΟΙΕΛΕ, αλλά και τους προσκείμενους σε αυτή βουλευτές, οι οποίοι αναφέρθηκαν, γενικώς, στο ποσό καλές είναι οι διακοπές, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αργίες για όλους είναι άλλο πράγμα! Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στο Δημόσιο οι ωρομίσθιοι δεν πληρώνονται τις αργίες!

Όλοι οι παραπάνω, εμφανίζονται να αγνοούν, προφανώς (εσκεμμένα;), ότι, για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη τους (το Δημόσιο), εφόσον είναι μόνιμοι, να τους αμείβει, αφού, με ευθύνη του, τα Δημόσια Σχολεία δεν λειτουργούν, όπως γίνεται το καλοκαίρι. Όμως, στον ιδιωτικό τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης, τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι η εργοδοσία συνάπτει συμβάσεις και, άρα, το μόνο που μπορεί να ισχύει είναι τα όσα ορίζει, για τις αργίες, η εργατική νομοθεσία.

Προσπαθούν, δηλαδή, να κάνουν μία υπέρβαση, που σημαίνει αυξήσεις, μόνο και αποκλειστικά, για μία τάξη εργαζομένων, παραβιάζοντας, έτσι, και τις μνημονιακές υποχρεώσεις! Είναι ανάγκη όλα τα παραπάνω να διευκρινιστούν και να λυθούν στην ολομέλεια, όταν η εν λόγω τροπολογία έρθει για ψήφιση (τέλος Αυγούστου). Είναι ιδιαίτερα επείγον, προκειμένου να ξέρουμε πώς θα γίνουν οι προσλήψεις και πόσα θα πληρώνουμε!

Με τη δημοσίευση αυτή, στον τοπικό τύπο, ο σύλλογος ΚΞΓ Ν. Κιλκίς ενημερώνει, άμεσα, μέλη και μη μέλη, βουλευτές, κόμματα, επιμελητήριο, τους ενδιαφερομένους φορείς και τους φροντιστές μέσης εκπαίδευσης.

Δεν γίνεται να νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς!
Πηγή: http://www.esos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.