Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

"Νίκη"της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στον αγώνα που έδωσε για τους φιλόζωους Στρατιωτικούς

Υπογράφει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Όλα είχαν ξεκινήσει όταν διαταγή προέβλεπε για στελέχη που θα στεγαζόταν σε ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ καθώς και σε ΚΑΑΥ (είτε σε παραθεριστικές περιόδους είτε τον υπόλοιπο χρόνο κάνοντας χρήση των οικημάτων των ΚΑΑΥ ως ξενώνες), τους απαγορευόταν ρητά η διατήρηση κατοικίδιων ζώων (πλην ωδικών πτηνών).

Η διαταγή ερχόταν σε αντίθεση με τον Νόμο 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων (άρθρο 8 – Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες) όπου στο άρθρο 8 παράγραφος 1 αναφέρεται ότι επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε αποδέκτρια διαμαρτυριών από μέλη της για το θέμα και απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο, προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος και να άρει την συγκεκριμένη απαγόρευση.

Το θέμα έμενε «ανοικτό» κι έτσι αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής κ. Κατερίνα Μάρκου ζητώντας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διατυπώσει τις θέσεις του στο θέμα.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν άφησε το θέμα να ξεχαστεί και προσπάθησε να κινητοποιήσει τις φιλοζωικές οργανώσεις. Και η αντίδραση δεν άργησε να έρθει.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων απέστειλε επιστολή στην Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την απαγόρευση φιλοξενίας ζώων στα στρατιωτικά οικήματα και ΚΑΑΥ.

Στην επιστολή ανέφεραν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, πως η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι εντελώς παράνομη, ζητούσαν την άμεση ανάκληση της και κατέληγαν πως εάν δεν αρθεί η απαγόρευση θα κινηθούνε νομικά!!!

Όλος αυτός ο αγώνας για τη δικαίωση των φιλόζωων στρατιωτικών, φαίνεται πως πια δικαιώνεται. Στο πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που αναρτήθηκε χθες προς διαβούλευση στην σελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, γίνεται αναφορά στο θέμα που ανακίνησε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.

Συγκεκριμένα το Άρθρο 39 αναφέρεται στη “Διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα στρατιωτικά οικήματα”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.