Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Προπόνηση στο γυμναστήριο; Πόσες φορές την εβδομάδα;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Ίσως η πιο συχνή από τις ερωτήσεις που ακούμε εμείς οι γυμναστές από τους εν δυνάμει αθλητές μας. Υπάρχουν άνθρωποι που γυμνάζονται καθημερινά και μάλιστα πολλές ώρες την ημέρα προκειμένου να καταφέρουν να χάσουν τα περιττά κιλά που τους ταλαιπωρούν, άλλοι πάλι περιστασιακά μία δύο φορές την εβδομάδα. Πόσο συχνά, όμως, πρέπει στην πραγματικότητα να γυμναζόμαστε για να χάσουμε βάρος ή να αποκτήσουμε ένα σφριγηλό και γραμμωμένο σώμα;


Ο μαγικός αριθμός για απώλεια βάρους και μυϊκή ενδυνάμωση είναι: 5 - 6 μέρες την εβδομάδα για περίπου 50-60 λεπτά τη φορά. Η απώλεια βάρους, το κάψιμο θερμίδων και το χτίσιμο των μυών, δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο πρέπει να γυμναζόμαστε με αυτή την εβδομαδιαία συχνότητα, θέλουμε με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργηθεί μία συνήθεια μία ρουτίνα και ένα τελετουργικό το οποίο θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή και όχι μόνο για λίγο καιρό μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στον στόχο που θέλουν.

Όπως δε σκέφτεσαι να πλένεις τα δόντια σου κάθε μέρα και είναι μία συνήθεια που απλά την έχεις υιοθετήσει, το ίδιο πρέπει να γίνει και με την άσκησή σου.

Αν η ιδέα της καθημερινής γυμναστικής σου φαίνεται εξαντλητική, μετά από λίγο καιρό που θα το κάνεις καθημερινά θα σταματήσει να σου φαίνεται έτσι. Προσπάθησε να κάνεις 3 σκληρές προπονήσεις την εβδομάδα, δύο μέτριες και μία αρκετά πιο χαλαρή. Δε χρειάζεται να προπονείσαι σαν αθλήτρια ή αθλητής κάθε φορά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να σου δημιουργηθεί η συνήθεια της γυμναστικής.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η γυμναστική θα πρέπει να μας γίνει μία καθημερινή ρουτίνα, αν πάλι το θεωρούμε δύσκολο, θα πρέπει να βρούμε μία φυσική δραστηριότητα για να ασχολούμαστε στον ελεύθερο μας χρόνο μίνιμουμ για δυο με τρείς φορές εβδομαδιαία.

Καλή Επιτυχία!

* Μαυρογενίδης Παναγιώτης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP trainer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.