Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

O Κιλκισιώτης Γεώργιος Μάνος στην πρώτη λογοτεχνική συνάντηση της ΟΤΟΕ στο Polis Art Cafe, στην ΑθήναΗ Γραμματεία Πολιτισμού της ΟΤΟΕ ξεκινά για την φετινή περίοδο τις εκδηλώσεις για το βιβλίο και τον συγγραφέα του. Η πρώτη φετινή λογοτεχνική συνάντηση θα γίνει με τον Γεώργιο Μάνο, στον Πολυχώρο POLIS ART CAFE, Πεσμαζόγλου 5, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα.
Θα παρουσιαστούν τα βιβλία του:

- «ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ/Πρόσφυγες της χαμένης Ανατολής», ιστορικό αφήγημα – εκδόσεις Ερωδιός.

- «ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ/Μνήμες Ανατολής 1870-1924» ιστορικό αφήγημα – εκδόσεις Λόγος και Εικόνα.

Θα μιλήσουν: ο Κώστας Χατζηαντωνίου (συγγραφέας, ιστορικός),
ο Γιώργος Κιουρτίδης (συγγραφέας, ποιητής) και ο συγγραφέας.

Μουσική με το χρώμα της εποχής από τον Βασ. Κασούρα (ούτι, τραγούδι).
Τέλος θα προβληθεί DVD.

Αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβάσουν: ο Βασίλης Χατζηιακώβου και η Ελένη Φίλιππα.

Τη βραδιά συντονίζει ο Β.Χατζηιακώβου.

Τα αφηγήματα βασίζονται σε αληθινές ιστορίες και είναι απολαυστικά λόγω της μυθιστορηματικής τους μορφής και τη χρήση της ντοπιολαλιάς των περιχώρων της Κωνσταντινούπολης. Τα πρόσωπα είναι υπαρκτά, και οι διαδρομές τους διατρέχουν την Ανατολική Θράκη, την Μικρά Ασία, τη Ανατ. Ρωμυλία και τον Πόντο.

Ο Γιώργος Μάνος γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Δήμητρα (Ν. Γυναικόκαστρο) Κιλκίς και είναι γόνος προσφύγων από τα θρακικά περίχωρα της Πόλης. Σπούδασε Γεωπονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Οργάνωση-Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε. Το πρώτο του ιστορικό αφήγημα «Χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι» πρωτοεκδόθηκε το 2006 και το δεύτερο «Στην πατρίδα ήτανε αλλιώς» το 2012.

Είσοδος ελεύθερηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου