Πέθανε το Σάββατο 6/3 και κηδεύτηκε την Κυριακή 7/3 στο Μεταλλικό, ο παλαίμαχος Μεταλλικιώτης κομμουνιστής και αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Σοφιανίδης. Στην κηδεία του την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ΚΚΕ εκφώνησε ο Θόδωρος Αθανασιάδης μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ. Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. και τον Νίκο Χριστάνη μέλος της Κ.Ε. και Γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
Ο Γιώργος Σοφιανίδης γεννήθηκε 1929 στο Μεταλλικό από γονείς αγρότες που ήρθαν πρόσφυγες το 1922 από το Καρς.
Σε όλο το διάστημα της Γερμανικής κατοχής οι Μεταλλικιώτες είχαν σημαντική κ συνεχή προσφορά στον αντιστασιακό αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, Εθνικής Αλληλεγγύης, ΕΛΑΣ. Ανάμεσα τους ήταν και η οικογένεια του σ. Γιώργη, το σπίτι τους περιέθαλπε αντάρτες τραυματίες. Σε αυτό το κλίμα και ο σ. Γιώργης οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και βοηθούσε παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Οι αγώνες του, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας αγροτιάς του Κιλκίς και όχι μόνο, συνάντησαν την λαϊκή αποδοχή.
Διετέλεσε: πρόεδρος της κοινότητας Μεταλλικού – Μεγάλης Βρύσης 1979-1992 (12 χρόνια), πρόεδρος Γ.Π. Συνεταιρισμού Μεταλλικού 1956-1976 (20 χρόνια), πρόεδρος ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Ν. Κιλκίς επί 12 χρόνια, πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Μεταλλικού επί σειρά ετών, πρόεδρος συλλόγου ακτημόνων από το 1976 και συνέχεια αντιπρόεδρος στην ΕΓΣ Κιλκίς επί πέντε χρόνια και για πολλά χρόνια Διοικητικός Σύμβουλος, πρόεδρος σωματείου κτηνοτρόφων Κιλκίς και αντιπρόεδρος επί σειρά ετών, ιδρυτικό μέλος σωματείου Θεριζοαλωνιστών και πρόεδρος γαλακτοκομικών συνεταιρισμών Μεταλλικού και περιχώρων επί 20 και πλέον χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.