Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

"Εξάλειψη της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030"

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 
Η 16η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού σε όλο τον κόσμο, έχει ως θέμα για το έτος 2018 την "Εξάλειψη της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030". 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε βιωματικό εργαστήριο για γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σχεδιάζει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για γονείς με θέμα την «Επανεκπαίδευση σε αξίες ζωής: οι αλλαγές γύρω μας και η επίδρασή τους μέσα μας».

Τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία τον πρώτο μήνα της φετινής σχολικής περιόδου

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και υλοποίησε κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.

Ο Άθλος Κιλκίς με 26 αθλητές σε φιλικό πρωτάθλημα tae kwon do στα Γιαννιτσά

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 14 Οκτωβρίου 2018 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε φιλικό πρωτάθλημα tae kwon do στο κλειστό στάδιο Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών για τις ηλικίες γεννηθέντων  από 2005 έως 2013. 

Παρουσίαση του αθλήματος Wall Ball (Τοιχοσφαίριση) στο Κιλκίς

Γράφει ο Ιωάννης Μπαχάς
Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wallball
Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στην αμερικανική ήπειρο και ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, είναι το Wallball. Καθώς σύμφωνα με την έκδοση της Ακαδημίας Αθηνών “Ελληνική Ορολογία Ολυμπιακών Αθλημάτων” (Ακαδημία Αθηνών, 2004) για όλους τους αθλητικούς όρους υπάρχει μια εξαίρετη ελληνική λέξη, το “Wallball” μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί “Τοιχοχειροσφαίριση”, για να διακρίνεται και από το Ολυμπιακό ομαδικό άθλημα της χειροσφαίρισης, αλλά και από την τοιχόσφαιρα ή “squash” που παίζεται με ρακέτα.

Τελικά νίκησαν οι "Ατρόμητοι" Δ.Ε. Γαλλικού

Δελτίο τύπου "Ατρόμητων" Δ.Ε. Γαλλικού
Νίκη για την ομάδα των "Ατρόμητων" Δ.Ε. Γαλλικού στο τοπικό ντέρμπι για την δεύτερη αγωνιστική της Β ΕΚΑΣΚΕΜ στο κλειστό του Καμπάνη με αντίπαλο τον Αλέξανδρο Αξιούπολης, με σκορ 64-61.
Δεκάλεπτα 1:18-19 2:16-11 3:13-9 4:17-22

Η Coca Cola εξαπάτησε την Κρήτη και επιχειρεί το ίδιο στην Θεσσαλονίκη

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Η δυναμική του “συστήματος Coca Cola” στην αγορά βασίζεται στην εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού. Η παραπλανητική έμμεση διαφήμιση είναι ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιεί κατά κόρον το “σύστημα Coca Cola”. Σε τι ακριβώς συνιστάται αυτή η παραπλάνηση;

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου από τους Παίονες Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Παιόνων Γουμένισσας
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Γουμένισσας, έγινε η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού  "το πετειναράκι", από τις εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' της Γλύκας Στόιου, ενός παιδιού της Γουμένισσας με διεθνείς σπουδές και καριέρα, η οποία θύμισε στους παλιούς αλλά και έμαθαν τα μικρά παιδιά το παλιό αυτό παραμύθι. 

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χ. Χατζησάββας - 15/10/2018

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό μειονεκτικών Περιοχών του νομού Κιλκίς και την συνεπαγόμενη απώλεια εξισωτικής αποζημίωσης και λοιπών μέτρων του Π.Α.Α.» 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, στα πλαίσια περιορισμένης σε χρονική διάρκεια και σε εύρος συμμετοχής ενδιαφερόμενων φορέων για τον προτεινόμενο από το αρμόδιο Υπουργείο σχεδιασμό για την εκ νέου οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, στο νομό Κιλκίς αποχαρακτηρίζονται οι περιοχές της Αξιούπολης, του Ευρωπού, της Μεσιάς και του Αγίου Πέτρου, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν υπαγόμενες στο καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών.

Γεωργαντάς: «Εκτροχιάζεται η κατάσταση στο Πολύκαστρο λόγω της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα: «Εκτροχιάζεται η κατάσταση στο Πολύκαστρο λόγω της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων»

Ανανεωμένο, σύγχρονο και πολυθεματικό το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Πλήρως ανακαινισμένο και εμπλουτισμένο με μια μόνιμη εικαστική έκθεση, το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης βρίσκεται πλέον στη διάθεση των πολιτών και επισκεπτών για να τους αποκαλύψει ενδιαφέρουσες σκηνές από την ιστορία της παραλίμνιας περιοχής και να αποτελέσει ταυτόχρονα έναν οργανωμένο χώρο μουσειοπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων που είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους μικρούς φίλους του στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Έκθεση εικαστικών δημιουργών προς τιμή των 100 χρόνων του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου 53 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη δημιουργία πρότυπων καλλιτεχνικών έργων με θέμα τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Αιτήσεις για επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων για συντξιούχους

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι 
Σχετικά με την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων και τον επανακαθορισμό της κύριας και επικουρικής σύνταξης, σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου μας αιτήσεις που θα υποβληθούν ατομικά προς τους φορείς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την κατασκευή 18 νέων σχολικών μονάδων με 43 εκατομμύρια ευρώ

Εννέα καινούργια σχολεία κατασκευάζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι άλλα εννέα έχουν διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τους το επόμενο διάστημα, με συνολικό προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δείτε το διάγγελμα του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη


Διάγγελμα του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Δείτε Video από το μουσικοχορευτικό μεσημεριανό γλέντι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς


Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.00 μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο διασκέδασης «ΘΕΑΤΡΟ» (1ο χλμ Κιλκίς-Ευκαρπίας) με φαγητό και ζωντανή παραδοσιακή - λαϊκή μουσική.

Οι Ελληνίδες του '40

Της Ανθούλας Ναούμη
Η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, που γιορτάζει ο Ελληνικός λαός με δοξολογίες, ομιλίες και παρελάσεις, αποτελεί την πιο δοξασμένη σελίδα της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας.

Δείτε Video από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου Δοϊράνης


Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης εγκαινίασε την Μόνιμη Εικαστική Έκθεση στο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης, ένα έργο που χρηματοδότησε ο Δήμος Κιλκίς και υλοποίησε η Επιμορφωτική Κιλκίς.