Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή, 24 Μαρτίου  2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

"Τιμή μου που υπηρέτησα 4 χρόνια τον υπέροχο θεσμό του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς"

Υπογράφει η Μαρία Μιχαηλίδου
Υπεύθυνη Γραμματείας Λ.Ε.Κ., Ειδική Γραμματέας και Συνέφορος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ.(2012-2016)
Πίνεις καφέ, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τον αδερφό σου και σκέφτεσαι… Περνούν από το μυαλό σου διάφορες σκέψεις. Ίσως βοηθάει η θάλασσα ή ακόμα καλύτερα η παρουσία του αδερφού σου. Ηρεμία λέγεται αυτό και … αγάπη. Και τα βλέπεις όλα διαφορετικά.

"Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Εθελοντές Χέρσου"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Εθελοντισμός σημαίνει ευγένεια ψυχής λεπτά αισθήματα στήριξη σε κάθε άνθρωπο πού έχει ανάγκη. Οι εθελοντές Χέρσου βλέποντας τον αγώνα μας και την αποχή τού κόσμου στην προσφορά εδώ στον καθημερινό μας αγώνα θέλησαν να έχουν δυναμική παρουσία γεμίζοντας την αποθήκη τοy Συλλόγου μας με πακέτα στήριξης σε είδη που χρειαζόμαστε για τις άπορες οικογένειες. 

Τέλος στα τατουάζ βάζει νέας γενιάς Laser

Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς να μένουν υπολείμματα χρωμάτων, ουλές και σημάδια αφαιρούνται πλέον τα τατουάζ με το νέας γενιάς laser Q-switched!
Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό συγκριτικά με τις μέχρι σήμερα μεθόδους αφαίρεσης. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση από άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από τα τατουάζ.

Γοήτευσε τους κιλκισιώτες ακροατές της, η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά

Δελτίο τύπου Ομίλου Ιστορίας Κιλκίς
Ο όμιλος ιστορίας Κιλκίς μετά την ομιλία που διοργάνωσε για το Ισλάμ και μετά τον περίπατο στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού και συγγραφέως Μαριάννας Κορομηλά με θέμα την Καππαδοκία. 

Η απραξία της πολιτείας στο θέμα της Ειδομένης

Του Πάνου Μόλλια
Διάβασα σε δημοσίευμα (http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/03/blog-post_1405.html ) ότι σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στην Ειδομένη δηλαδή οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ξεσηκώνονται και κλείνουν τους δρόμους και τις γραμμές ….. και διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στην χωρά που τους δέχτηκε στην χώρα που τους περίθαλψε και τους φροντίζει.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο διαιτητής και... Εθνικός Νέου Αγιονερίου - Α.Π.Ε. Λαγκαδά 0 - 1

Δελτίο τύπου Εθνικού Νέου Αγιονερίου
Εκανε ότι ήθελε, ότι επιθυμούσε (τη νίκη διακαώς του φιλοξενούμενου) και ότι καταλάβαινε μόνο αυτός (διαιτητής). Σε αυτή τη φράση αποδίδεται πλήρως η εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα όπως ο σημερινός που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς μεταξύ των ομάδων Εθνικού Ν. Αγιονερίου - ΑΠΕ Λαγκαδά με νίκη για το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με σκορ 1 - 0.

Πρόγραμμα Ομιλητών Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στη Μητρόπολη Κιλκίς

Πέθανε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής Γιόχαν Κρόιφ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από την επάρατο νόσο, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής Γιόχαν Κρόιφ. Ο Ολλανδός θρύλος διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες τον Οκτώβριο και παρά το γεγονός πως είχε παρουσιάσει μια ελαφριά βελτίωση, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 36 μόνιμες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ (1Κ/2016) από 6 έως 20-4-2016


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 2/18-03-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα έξι (36) θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) τακτικού προσωπικού του κλάδου Δ.Ε. Διανομέων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 2190/1994 όπως ισχύει.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς κατά του ρατσισμού και του σχολικού εκφοβισμού (Video)



Συγχαρητήρια ΕΛΜΕ Κιλκίς στον Αθανάσιο Κατσιάνη

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον συνάδελφο Κατσιάνη Αθανάσιο για την έκθεση εικαστικών με τίτλο "731-Γολγοθας", στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς.

Υπόμνημα Δημάρχου Κιλκίς στον Υπουργό Υγείας για τη στήριξη των υγειονομικών δομών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ζήτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά τη χθεσινή επίσκεψή του τελευταίου στο Κιλκίς.

Τρόφιμα για τα προσφυγόπουλα συγκεντρώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με σύνθημα «Στηρίζουμε αυτά τα χαμόγελα γιατί η Αλληλεγγύη είναι Πολιτισμός», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη συλλογή τροφίμων για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στα κέντρα μετεγκατάστασης που δημιουργήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία.
Τη συλλογή των τροφίμων διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ και τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).

"Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Κουραλίδη και Μιχαηλίδη"


Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, το προσωπικό και τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ευχαριστούν θερμά το κρεοπωλείο «ΚΟΥΡΑΛΙΔΗ» και την ψησταριά του κ. Μιχαηλίδη Θεόδωρου για την προσφορά γεύματος.

Μήνυμα Παν. Ανανιάδη για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Υπογράφει ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης, Γεωλόγος-Θεολόγος
Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεώτερη πορεία του ελληνικού έθνους, και κατέδειξε το πραγματικό μεγαλείο ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος έλαβε την οριστική και αμετάκλητη απόφαση να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να κερδίσει την ελευθερία του έναντι οποιουδήποτε κόστους και θυσίας, ακόμα και αν αυτό το κόστος αφορούσε τον θάνατο πολλών.  

Στον τόπο που γεννήθηκα... Καρυώτισσα Πέλλας!

Την Κυριακή 27 Μαρτίου ταξιδεύουμε στα χώματα της Μακεδονίας και ανακαλύπτουμε ένα από τα πάρα πολλά μικρά χωριά του νομού Πέλλας το οποίο ξεχωρίζει. Η Καρυώτισσα βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. δυτικά των Γιαννιτσών και 30 χλμ. ανατολικά της Έδεσσας. Στην πλατεία εντοπίζουμε το πολεμικό αεροσκάφος στη μνήμη του Υποσμηναγού Ατματζάκη ο οποίος σκοτώθηκε, σε προγραμματισμένη πτήση στις 22 Ιανουαρίου 1987. Είχε γεννηθεί το 1959 στην Καρυώτισσα.

Παραλαβή Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2016

Ενημερώνουμε τους επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2016 ότι μπορούν να παραλαμβάνουν από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κιλκίς (γρ. Διοικ. Θεμάτων, 3ος όροφος) τα πιστοποιητικά τους, είτε οι ίδιοι αυτοπροσώπως είτε οι νόμιμοι κηδεμόνες και εκπρόσωποί τους (εφόσον είναι ανήλικοι) είτε άτομα εξουσιοδοτημένα με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με το «γνήσιο της υπογραφής», ως ο νόμος ορίζει.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Με αφορμή την 24η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σέρρες: Σκοτώθηκε 79χρονος σε τροχαίο

Χθες (23-03-2016) το απόγευμα στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μητρουσίου – Σερρών, αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια βάση γέφυρας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και το σοβαρό τραυματισμό της 67χρονης συνοδηγού.

Η κακή Δημοσιογραφία στην Ειδομένη

Του Πάνου Μόλλια
Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα "Ειδομένη και παραπλανητική δημοσιογραφία" στο οποίο παρουσιάζεται η δημοσιογραφία ως κατασκευαστικό μέσο αναπαραγωγής ειδήσεων (δείτε το δημοσίευμα http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/03/blog-post_7392.html) έρχεται να επιβεβαιώσει όπως αποδείχτηκε, η ψεύτικη είδηση βιασμού ανήλικης στην Ειδομένη.

"Οι πολίτες του Κιλκίς πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους"









Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Εδώ και αρκετό καιρό στο Νομό του Κιλκίς φιλοξενούνται μετανάστες-πρόσφυγες, οι οποίοι λαθραία εισήλθαν με διάφορους τρόπους. Τους σεβόμαστε τους φροντίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Ας μη ξεχνάμε πως πριν τις πολυάριθμες ΜΚΟ το βάρος είχαν αναλάβει οι πολίτες του Κιλκίς εθελοντικά εξ’ ολοκλήρου. Πόσες φορές μαζεύτηκαν τρόφιμα ρούχα, οι γιατροί προσέφεραν εθελοντική φροντίδα και περίθαλψη.

Ο Χ. Χατζησάββας στη λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Μικρασιάτισσας στον Όσιο Νικόδημο

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Ο βουλευτής Κιλκίς του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή παραβρέθηκε στο Ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς, όπου με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, υποδέχθηκε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μικρασιάτισσας εκ της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, το απόγευμα.

Αίας Κιλκίς: Τζούντο Shiai Aλληλεγγύης Miyazaki Sensei

Με συμμετοχή 70 Τζουντόκα από το Κιλκίς και την Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ατέρμων στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς το οποίο διοργάνωσε ο Α. Σ. Αίας Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας Shiai Aλληλεγγύης Miyazaki Sensei στο οποίο συγκεντρώθηκε ανθρωπιστική βοήθεια είδη πρώτης ανάγκης για τους προσφυγικούς καταυλισμούς στο νομό Κιλκίς.

"Γ' Εθνική Ποδοσφαίρου 1995"

Υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Νέου Αγιονερίου
"Ο τίτλος μας αυτός παραπέμπει ακριβώς εκεί που σήμερα με την διαιτησία του ο Καρδιτσιώτης κ. Τίκας γύρισε τον βασιλιά των σπορ το ποδόσφαιρο. Αντί κάποιου άλλου δελτίου τύπου που θα αφορούσε αποκλειστικά στα τεκταινόμενα εντός του αγωνιστικού χώρου για άλλη μια φορά σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής και όχι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές.