Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων και επίδομα ενοικίου -Από αύριο οι αιτήσεις

Από τη Δευτέρα και για ένα μήνα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης οι υποψήφιοι δικαιούχοι. Οι παροχές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι δωρεάν ρεύμα ως 300 κιλοβατώρες το μήνα, κάρτα τροφίμων αξίας από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα και επίδομα ενοικίου, επίσης από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα.

Το παιδί μου είναι διάνοια ή ανόητο…

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Έγινα γονιός, τι ανέλπιστη χαρά τι ευτυχία! Το μωρό μου είναι 8 μηνών δεν κάθεται ακόμη ούτε κάνει παλαμάκια αλλά δεν πειράζει, ο γιατρός μου είπε ¨αγόρι είναι αργούν τα αγόρια¨. Φτάσαμε 3 ετών το μωρό μου είναι πανέξυπνο, δεν μιλάει ακόμη βέβαια, αλλά αγόρι είναι, που να δείτε όμως, πως μόνο του τελειώνει πάζλ σε πέντε λεπτά και κάνει πύργους αξιοθαύμαστους.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς παρουσιάζει τη συγγραφέα Χαρά Ανδρεΐδου


Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σας καλεί τη Δευτέρα , 27 Απριλίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στη παρουσίαση του έργου της συγγραφέα Χαράς Ανδρεΐδου στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) .

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το συγγραφικό της έργο και τα βιβλία της "Η αγάπη είναι πόλεμος", "Ημερολόγια διαδρομών" και "Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα". Τη συγγραφέα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σπυριδωνίδης, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν οι Καλφοπούλου Ελισάβετ και Μπάπκα Φωτεινή, εκπαιδευτικοί.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Μονοτονικό ή πολυτονικό;
 Πριν από 33 χρόνια, και συγκεκριμένα το 1982, η Πολιτεία πήρε την απόφαση να εισαγάγει στην εκπαίδευση αλλά και στο γενικότερο βίο της χώρας μας το λεγόμενο μονοτονικό σύστημα γραφής της γλώσσας μας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, πολλές συζητήσεις. Γιατί, ναι μεν μπορεί να ήταν πολλοί αυτοί που συμφωνούσαν με την τονική μεταρρύθμιση, δεν ήταν όμως καθόλου λίγοι και οι αντιτιθέμενοι σ’ αυτήν.