Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Σκοτώθηκε 30χρονη σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Σήμερα (25-01-2015) τα ξημερώματα, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής οδού Νέων Πλαγίων – Νέας Τενέδου, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονη ημεδαπή εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δένδρο παρακείμενου οικοπέδου και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Τσάκωσαν φυγόποινο έμπορο ναρκωτικών στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (24-01-2015) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Κιλκίς, ένας 38χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για πώληση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών.

KLEMMAN HELLAS: Παρουσίαση στην Τουρκία!

Αποστολή Πάνος Γεωργιάδης
Στο ξενοδοχείο Hilton Bosphorus της Κωνσταντινούπολης, ολοκληρώθηκε μια ακόμη σημαντική προσπάθεια που κάνει εδώ και τρία χρόνια η Θεσσαλονίκη, για να τη γνωρίσουν οι ξένοι ακόμη καλύτερα.

Διευθυντές Σχολικών Μονάδων υποψήφιοι Βουλευτές

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Εκπαιδευτικοί που κατείχαν τη θέση Διευθυντή Σχολικής Μονάδας και παραιτήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 56 του Συντάγματος και του άρθρου 30 του ΠΔ 96/2007 και δεν εξελέγησαν Βουλευτές σε Βουλευτικές εκλογές, επανέρχονται νομίμως στην ενεργό υπηρεσία, όχι όμως και στη θέση του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας.

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων, κατά το διήμερο των εκλογών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Διαβατηρίων θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους, ως ακολούθως:

Ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων για άδειες δόμησης

Την κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής αιτήσεων και φακέλου για την έκδοση και αναθεώρηση αδειών δόμησης και αντικατάστασής τoυς από ένα αποτελεσματικό πληροφοριακό σύστημα, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που προωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Θεραπευτική Ιππασία και παιδιά στο φάσμα αυτισμού»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Σωτηρία Καρολίδου και κ. Ιωάννη Λιναρδάκη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 10.00 π.μ.–12.00, τις παρακάτω δράσεις:

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων Έτους 2013-2014 του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κιλκίς.


«Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Καρολίδου Σωτηρίας και κου Λιναρδάκη Ιωάννη αντίστοιχα, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο (σχετικό 2), λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω σχετικό (1), συνδιοργανώνουν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα: «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Οι ομιλίες απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου.

Διατροφή αθλητών σε σχέση με την προπόνηση και τον αγώνα

Γράφει η Μαρία Καρβουνάρη*
Η ανάγκη για σωστή διατροφή είναι απαραίτητη σε όλους. Πολύ περισσότερο σε ορισμένες ομάδες ατόμων με αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και οι αθλητές. Για την καλή απόδοση του αθλητή σημασία έχουν η προπόνηση, οι γενετικές προδιαγραφές και η διατροφή.

Λειτουργία Δημοτολογίου Δήμου Κιλκίς για την εξυπηρέτηση δημοτών και εκλογέων





Οι υπηρεσίες δημοτολογίου του Δήμου Κιλκίς,για την εξυπηρέτηση των δημοτών, ετεροδημοτών, αντιπροσώπων των δικαστικών αρχών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα λειτουργήσουν όπως παρακάτω:

Εκδρομή του Kinesis Κιλκίς στον Άγιο Αθανάσιο Καϊμακτσαλάν

Διήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στην λίμνη Πλαστήρα

Το Σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου 2015 ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς προγραμματίζει διήμερη εξόρμηση στην Καρδίτσα, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ναϊάδες στην λίμνη Πλαστήρα, με ορειβασία και περιήγηση στη λίμνη Πλαστήρα.

Τριήμερο Σεμινάριο Ψυχολογίας στο Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, κας Καρολίδου Σωτηρίας και κου Λιναρδάκη Ιωάννη αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων «Αριστοτέλης» - «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς», σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό, συνδιοργανώνουν Σεμινάριο Ψυχολογίας .