Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μοριοδότηση του δεύτερου τίτλου σπουδών

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων

Ως δεύτερος τίτλος σπουδών νοείται ο τίτλος ίδιας κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών αλλά όπως είναι αυτονόητο και ανώτερης. Για παράδειγμα, υπάλληλος ο οποίος υπηρετεί σε θέση κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και αντίστοιχα είναι κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ και πτυχίου ΑΕΙ, μοριοδοτείται λαμβάνοντας υπόψη τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ως δεύτερο τίτλο.

Επίσκεψη στην ταβέρνα Αγιονέρι στο Δίον Πιερίας



Δεύτερη συνάντηση στελεχών της "Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς
Η «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» πραγματοποίησε την δεύτερη συνάντηση στελεχών την Παρασκευή 24-10-2014 στο Πολύκαστρο – Κιλκίς.  Αντιπροσωπία μελών της από τον Δήμο Κιλκίς συναντήθηκε με στελέχη και δραστήριους πολιτικά, ενεργούς πολίτες της τοπικής κοινωνίας, που αγωνιούν για τις πολιτικές εξελίξεις και διαπνέονται από τις ίδιες αντιλήψεις που εκφράζει η «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς».

Με θετικό αποτέλεσμα επέστρεψαν από το Λιτόχωρο οι Ατρόμητοι Ν. Σάντας

Στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ οι Ατρόμητοι Ν. Σάντας απέσπασαν θετικό αποτέλεσμα από τον Μέγα Αλέξανδρο Λεπτοκαρυάς στο κλειστό γυμναστήριο του Λιτόχωρου. Το παιχνίδι κύλισε ομαλά χωρίς πολλές διακυμάνσεις με την ομάδα μας να προηγείται στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα της Λεπτοκαρυάς προσπάθησε να ανακάμψει με συνεχόμενα τρίποντα φτάνοντας κοντά στο σκορ αλλά οι Ατρόμητοι αντέδρασαν γρήγορα διαμορφώνοντας το τελικό 68-61.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεδριάζει

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συνεδριάσει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πόντου 6. Κύριο θέμα συζήτησης οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και οι θέσεις του κόμματος μετά την ολοκλήρωση του 3ου συνεδρίου. Όπως όλες οι δραστηριότητες της Δημοκρατικής Αριστεράς η συνεδρίαση είναι ανοικτή στα μέλη της και σε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου.

Προσπαθούσαν να μεταφέρουν 7 Σύριους στο Κιλκίς, αλλά...

Συνελήφθησαν χθες (25.10.2014) τα ξημερώματα, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ύψος Ευζώνων Κιλκίς) από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Παιονίας του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, επτά άτομα, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των Δ.Χ. Επιβατηγών αυτοκινήτων, που οδηγούσαν οι δύο πρώτοι, κατελήφθησαν να έχουν επιβιβάσει σε αυτά τους υπηκόους Συρίας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο Κιλκίς, ενώ οι τελευταίοι παραβίαζαν τους όρους διαμονής τους στη χώρα.

Γράψε… λάθος! Ο μύθος του Hellenic Quest (β΄ μέρος)

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
Ο μύθος του Hellenic Quest, του προγράμματος ηλεκτρονικής εκμάθησης της ελληνικής, στην πραγματικότητα δεν είναι ένας μύθος, αλλά πολλοί μύθοι μαζί, μια συλλογή, θα λέγαμε, από μύθους, που αρχικά μάλλον ξεκίνησε (περί το 1997-98) με τον τίτλο ‘‘Ελληνικά - γλώσσα άνευ ορίων’’.

Παράνομη χωματερή στο 3ο χλμ της οδού Κιλκίς- Κολχίδας 200 μέτρα μετά τον (XYTA) Κιλκίς

Τα φανάρια αλλάζουν- Πώς θα γίνουν ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης»

Στο υπουργείο Υποδομών εξετάζουν την πιθανότητα εγκατάστασης αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών αλλά και το σενάριο επέκτασης της χρήσης συστημάτων LED και στους φωτεινούς σηματοδότες της χώρας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.