Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Παραστατίδης: «Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ»

Ο Βουλευτής Θ. Παραστατίδης και ο πολιτικός φορέας «Η Κοινωνία Πρώτα» καταγγέλλουν ως σκανδαλώδη και εξοργιστική την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα οποία έχουν πληρωθεί από κάθε Ελληνικό νοικοκυριό μέσω του δανεισμού της ΔΕΗ και του παγίου στα τιμολόγια της. Το ελληνικό δημόσιο ήταν εγγυητής του δανεισμού και συνεπώς επιβαρύνθηκε με τα ανεξόφλητα δάνεια της ΔΕΗ. Είναι προφανές, ότι αν υπάρχει κάτι που είναι ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Τα Δίκτυα εμπορικής αξίας σχεδόν 9 δις πωλούνται στην αξία των 300 εκ., ενώ την ίδια στιγμή δεν αναμένεται μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους πολίτες, όπως επικαλείται η κυβέρνηση.

Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , αθετούν πλήρως την προγραμματική δέσμευση για μη ιδιωτικοποίηση των Δικτύων, προχωρούν στην αποποίηση της δημόσιας περιουσίας χωρίς καν να αποτελεί μνημονιακή τους δέσμευση.

Μόνο η μαζική, αποφασιστική και ειρηνική αντίδραση των πολιτών μπορεί πλέον να σώσει την ελληνική κοινωνία από την πλήρη καταστροφή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου