Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Παύλος Τονικίδης μιλά στη ΓΝΩΜΗ για το "Κερνάμε Ελλάδα" και το Δήμο Κιλκίς


...και τι να πω; .... τι να μολογήσω...;

Της Βούλας Ιωαννίδου
Έλαχε σ΄εμένα το "ιερό καθήκον" να μιλήσω σε μία συναδέλφισσα για το ότι είναι στη λίστα της διαθεσιμότητας. Όχι, δεν αντικαθιστώ τον Μητσοτάκη και Σία, απλώς ανθρώπινα, συναδελφικά, έτσι, σαν μια αγκαλιά, σαν έναν ώμο ν΄ακουμπήσει, σαν ένα σφίξιμο χεριού για να μη νοιώσει μόνη (αν και στην ουσία μόνη θα΄ναι σ΄όλο αυτό, ότι και να λέμε...)

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια απελευθέρωσης του Πολυκάστρου


Σκοτώθηκε 22χρονος σε τροχαίο

Στις 19.09.2013 το πρωί, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Παντελεήμονα Πιερίας), σημειώθηκε πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός και Δ.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου οδηγού της δίκυκλης μοτοσικλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας.

Η Γιορτή Τρύγου στον Ευρωπό Παιονίας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών - λαογραφικών εκδηλώσεων του Δήμου Παιονίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Παιονίας σε συνεργασία με την ΙΣΤ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και της αρχαιολόγου Θωμαής Σαββοπούλου, πραγματοποίησαν το Σάββατο 14-9-2013 στη δημοτική κοινότητα Ευρωπού εκδήλωση αφιερωμένη στον τρύγο,.

«Τα 7 κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης της ΕΣΕΕ για τις Νέες Εμπορικές Μισθώσεις»

Η ΕΣΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο αναφορικά με την τροποποίηση του πλαισίου για την επαγγελματική στέγη, απευθύνθηκε με επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και συνάντησε το αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας. 

"Το μνημονιακό Κράτος χέρι χέρι με το μνημονιακό Παρακράτος"

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
"Η άγρια δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αλλάζει την κατάσταση και βάζει τις εξελίξεις σε μια νέα φάση. Ρίχνουν πιο αποφασιστικά τη φασιστική συμμορία στο στίβο της αντιπαράθεσης με τον αγωνιζόμενο κόσμο. Η δράση της Χ.Α. κλιμακώνεται και χρησιμοποιείται σαν μια σιδερογροθιά απέναντι στους αγώνες, το μαζικό λαϊκό κίνημα, την Αριστερά.

Επίσκεψη της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς στο Δήμαρχο Παιονίας

Την Πέμπτη 19-9-2013, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Παιονίας και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Λαπόρδα από αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς αποτελούμενη από τον γραμματέα κ. Σταμάτη Παπουλίδη, την αναπληρωτή γραμματέα κα. Αναστασία Περπερίδου και το μέλος Χρυσούλα Ευσταθιάδου.

Γεωργαντάς: "Γιατί έφυγα από τη συναυλία ενάντια στα μεταλλεία"

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση :
"Με ιδιαίτερη χαρά προσήλθα το βράδυ της Τετάρτης στο ανοιχτό Θέατρο Κιλκίς για να παρακολουθήσω τη συναυλία που οργάνωσε το Μέτωπο κατά των Μεταλλείων. Είναι γνωστό εξάλλου ότι στήριξα με παρεμβάσεις μου στη Βουλή, με τη συμμετοχή μου σε εκδηλώσεις αλλά και με δημόσιες δηλώσεις μου τον αγώνα του λαού του Κιλκίς να μην επιτρέψει την συγκεκριμένη μεταλλευτική εκμετάλλευση προστατεύοντας το περιβάλλον και την υγεία του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ευχαριστεί το Τμήμα Εμπορίου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε το τμήμα εμπορίου Κιλκίς και ιδιαίτερα το προϊστάμενο κ. Παντελή Σωτηριάδη για τους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν για το παραεμπόριο στο Κιλκίς. Νιώθουμε ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη απέναντί σας, διότι έτσι προστατεύετε ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος του Κιλκίς ο οποίος σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία πλήττεται από πάγια λειτουργικά έξοδα και φοροδοτικές υποχρεώσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Αντώνη Λιάπη για την συνδρομή τους στους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους ελεγκτές του τμήματος εμπορίου Κιλκίς για το παραεμπόριο. Νιώθουμε ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη απέναντί σας, διότι έτσι προστατεύετε ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος του Κιλκίς ο οποίος σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία πλήττεται από πάγια λειτουργικά έξοδα και φοροδοτικές υποχρεώσεις.

Εξετάσεις για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Οκτωβρίου 2013

Από το Τμήμα Φαρμάκων - Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την απόκτηση άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Οκτωβρίου 2013, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (Κτίριο Βιολογίας - Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, 2ος όροφος) ως εξής:

Αν σέβονταν τη Δημοκρατία μας…

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Σε κράτος της ΕΕ, κινήθηκε η διαδικασία δίωξης κατά υπουργού γιατί αυτός χρησιμοποίησε υπηρεσιακό όχημα για προσωπική χρήση εκτός των συνόρων της χώρας. Σε άλλη περίπτωση, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία επειδή επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός υπουργείου με μικροέξοδα μη υπηρεσιακού χαρακτήρα υπουργού.

Δήλωση Φραγγίδη για το θάνατο του Παύλου Φύσσα

"Ξεπεράστηκε κάθε όριο, η κοινωνία μας έφτασε στα όριά της και βρίσκεται σε διαρκή ένταση!
Τα φαινόμενα της βίαιης συμπεριφοράς, του διχασμού και της ανθρωποφαγίας που κάποιοι στηρίζουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, ενισχύουν μόνο της δυνάμεις του φασισμού, του ναζισμού και του τραμπουκισμού, δημιουργώντας ένα εμφυλιοπολεμικό περιβάλλον.

Η Φιλυριά Παιονίας τίμησε τα θύματα της

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες Φιλυριώτες του Πόντου, την Κυριακή 15-09-2013 στην Φιλυριά Παιονίας.

Κοινή ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ για τους πολίτες

- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ)

"Αγαπητές/οί συμπολίτες,
Η δικομματική κυβέρνηση και η ΤΡΟΙΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνημά της, να την υποτάξουν στοχοποιώντας τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, τα οποία θέλουν να απαξιώσουν και να διαλύσουν. Από αυτή την πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος τομέας της ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΕΚΑΒ.

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς, σήμερα στις 10.00 μ.μ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Πέμπτη 19-09-2013 και ώρα 10.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση ως προς το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων (και λήψη απόφασης).

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Την Τρίτη 17-9-13 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κιλκίς στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών του νομού.

Παράταση προθεσμίας παραλαβής εγκαταστάσεων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. ανταποκρινόμενο σε αιτήματα παραγωγών για παράταση του χρόνου παραλαβής των εγκαταστάσεων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2012 (αντιπαγετικούς ανεμιστήρες, αντιχαλαζικά δίχτυα και συνδυαστικών με αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβρόχινες μεμβράνες), αποφάσισε να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των παραπάνω εγκαταστάσεων έως τις 28-02-2014. Υπενθυμίζεται ότι με την αρχική απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ προβλεπόταν ως καταληκτική ημερομηνία η 30-09-2013.

Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά στoν Παντελεήμονα Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (18.09.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 37 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς καταδικάζει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

"Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς καταδικάζει την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μόνο αποτροπιασμό και θλίψη μας προκαλούν τέτοιες ενέργειες ενώ εντείνουν την ανασφάλεια και τον προβληματισμό στους πολίτες καθώς αποδεικνύεται ότι τα κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης μετατρέπονται πλέον σε εγκληματικές ενέργειες.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ευχαριστεί

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τις χιλιάδες των επισκεπτών του Φεστιβάλ “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” στο Κιλκίς, τις δεκάδες των επιχειρήσεων που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους, τους φορείς του νομού που πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο την όλη εκδήλωση, και τους χορηγούς του φεστιβάλ, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του.

2η Μουσικοχορευτική Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 η αφιερωμένη στη Μνήμη των Βλάχων Εθνικών Ευεργετών 2η Μουσικοχορευτική Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων στον αύλειο χώρου του ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ στην Αθήνα. 

Γ.Α.Σ.Κιλκίς: Αγιασμός και συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης

Τον καθιερωμένο της αγιασμό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα πραγματοποιήσει η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κιλκίς την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο νέο κλειστό της πόλης. Με το πέρας του αγιασμού και μέχρι την έναρξη της απογευματινής προπόνησης, παίχτες και προπονητικό τιμ θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης για να δώσουν απαντήσεις στα όποια ερωτήματα τους υποβληθούν.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Μαχαιριές στη Δημοκρατία – Η δολοφονία σε ενέδρα του 34χρονου αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από στέλεχος της συμμορίας της Χρυσής Αυγής δείχνει το μέγεθος της απειλής του νεοναζισμού για τη Δημοκρατία·Ναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ ·Βροντερό απεργιακό «παρών» σε όλη τη χώρα – Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές είπαν «ΟΧΙ» στις μνημονιακές πολιτικές
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ · Τρόμος για τα χειρότερα!- Σκηνικό εμφυλίου – Λάδι στη φωτιά από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μετά την άγρια δολοφονία του 34χρονου (ράπερ) στην Αμφιάλη·Προσλήψεις 50.000 ανέργων για πέντε μήνες – Ετοιμάζονται οι λίστες: Σε ΚΕΠ, Δικαιοσύνη, Ασφαλιστικά Ταμεία ο μεγαλύτερος όγκος ·Τραγέλαφος – Οι εφοριακοί θα… μετρούν τα ντεσιμπέλ – Απίστευτη οδηγία έπειτα από ερώτηση κέντρου για το τι ΦΠΑ πρέπει να χρεώσει σε εκδήλωση

Επισκέψεις Αγαθοπούλου σε φορείς και υπηρεσίες του ν. Κιλκίς

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και καταγραφής της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας στο νομό Κιλκίς  μετά από τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με επικεφαλής τη βουλευτή του νομού Ειρήνη Αγαθοπούλου, προχώρησε σε σειρά συναντήσεων με διοικήσεις δημόσιων υπηρεσιών, σωματεία εργαζομένων, καθώς και παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Σε αργία οι Γ. Τσασμαλής και Δ. Ψωμιάδης

Επιδόθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανασίου Καρούντζου, με την οποία τέθηκαν σε αργία ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης.