Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας"

Υπογράφουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Ζιώγας Γιάννης, Ρέβας Βασίλης, Ρακιτζή Τιμοθέα
Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» καταγγέλλουμε την εκφρασμένη θέληση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


Αυτό ουσιαστικά σηματοδοτούν και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, στο περιθώριο της χθεσινής (30/7) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας: 


«Πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης είναι να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου» 

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή. Ο καινούριος νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα χωρίς να είμαστε χαρακτηρισμένη τουριστική περιοχή και για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του εμπορικού και όχι μόνο κόσμου »,

Αποδεικνύεται και με αυτές τις δηλώσεις, ότι η Τοπική Διοίκηση γίνεται το μακρύ χέρι του συστήματος, βάζοντας πλάτη στις φιλομονοπωλιακές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Η πρόθεση των πολυκαταστημάτων, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ΕΕ, με το πολιτικό τους υπαλληλικό προσωπικό σε κυβερνήσεις και σε Τοπική Διοίκηση, είναι για πλήρη κατάργηση όλων των περιορισμών.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, αφού έχουν υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τα ωράρια - λάστιχο, τη φοροληστεία, δηλαδή έναν κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που τους ρημάζει τη ζωή, δέχονται τώρα το τελειωτικό χτύπημα από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, που αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Στόχος τους είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου με άμεση επίπτωση ειδικότερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αύριο θα επεκταθούν και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

-  Θα φέρουν Δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα, οδηγούν στην βαρβαρότητα.

-  Θα Διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

-  Θα Πλήξουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα.

-  Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, να δυναμώσουν την κοινή δράση, να δώσουν την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και ορίζουν την ζωή μας.

Χρειάζεται αγώνας μαζικός, λαϊκή συμμαχία για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.