Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μαύρο και στην Εκπαίδευση

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών του τομέα υγείας
"Αγαπητοί Γονείς, Μαθητές, Συμπολίτες,
Το σχέδιο δολοφονίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησε εδώ και καιρό, όταν πριν από 10 περίπου χρόνια, οι διάφοροι Επιχειρηματικοί Όμιλοι (Ιδιωτικά ΤΕΕ και ΙΕΚ) κάνανε τότε δειλά την εμφάνισή τους στον χώρο.

Είναι οι ίδιοι Όμιλοι που τώρα εξαπλώνονται αδηφάγοι, με τις ευλογίες μάλιστα μιας κυβέρνησης κι ενός Υπουργού Παιδείας Δέσμιων των ακραίων επιχειρηματικών τους συμφερόντων, μεταλλάσσοντας το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Την ίδια στιγμή που:
-Δημόσια Τεχνικά Σχολεία κλείνουν με τον πιο πραξικοπηματικό τρόπο,
-2.500 εκπαιδευτικοί πετιούνται στον δρόμο, μαθαίνοντας μάλιστα την απόλυσή τους.. από την τηλεόραση

-οι πιο δημοφιλείς και αναβαθμισμένες ειδικότητες ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ σε ιδιώτες ενώ ταυτόχρονα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ από το Δημόσιο Σχολείο, (τομέας Υγείας – Πρόνοιας, τομέας Αισθητικής – Κομμωτικής, Αργυροχρυσοχοΐας)

-πάνω από 20.000 μαθητές γίνονται βορά στις ιδιωτικές μονάδες που αναμένεται να ξεφυτρώσουν σα μανιτάρια το Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση στις καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ,

Την ίδια λοιπόν αυτή στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αρβανιτόπουλος παρευρίσκεται στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΕΚ ως επίτιμος καλεσμένος και ομιλητής..

Όποιος παρακολούθησε δελτία ειδήσεων το «μαύρο» εκείνο βράδυ, έγινε μάρτυρας αυτής της κορυφαίας εκπαιδευτικής πρόκλησης! Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα..

Με απλά λόγια ο ακρωτηριασμός της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης έχει έναν και μοναδικό ΣΤΟΧΟ: Να τροφοδοτήσει με ΠΕΛΑΤΕΙΑ την αγορά των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Και γιατί ξεκίνησαν από την Τεχνική Εκπαίδευση;
Γιατί πολύ απλά, τα Σχολεία αυτά, τα Σχολεία των αγροτόπαιδων, των εργατόπαιδων, των μεσαίων και φτωχότερων τάξεων, αντιμετωπίζονταν ανέκαθεν ως «σχολεία ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ».. και τα παιδιά μας, ως «ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ»

Πίστεψαν προφανώς οι.. κύριοι του υπουργείου πως «χτυπώντας» αυτά τα «2ης κλάσεως σχολεία», θα αντιμετώπιζαν λιγότερες αντιδράσεις. Ε, λοιπόν ΟΧΙ
ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Και κάνουνε ακόμη μεγαλύτερο, αν νομίζουν πως πρόσβαση στην εκπαίδευση, θα έχουν μόνο όσοι μαθητές είναι γόνοι οικογενειών με οικονομική δυνατότητα, καταδικάζοντας τους υπόλοιπους στην εγκατάλειψη του σχολείου και στην στέρηση βασικών προσόντων για τη σύγχρονη αγορά εργασίας όπως αυτά των πτυχίων ειδικοτήτων αλλά και του βασικότατου απολυτηρίου λυκείου.

Αγαπητοί Γονείς, Μαθητές, Συνάδελφοι, Συμπολίτες,

Ο αγώνας αυτός αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Να πούμε ΟΧΙ

-στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας

-στη διαιώνιση και γιγάντωση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων

-στη δημιουργία αμόρφωτων – ανειδίκευτων παιδιών, σύγχρονων σκλάβων στην αδηφάγα αγορά της μαύρης εργασίας

-στο «ξαφνικό θάνατο» 2.500 εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απολυθέντες εκπαιδευτικοί 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.