Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024

Επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο Αντιτορπιλικό Πλοίο «Βέλος»

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, με τους μαθητές της Α’ τάξης, πραγματοποίησε μία μοναδική εκπαιδευτική επίσκεψη στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος», στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης των μαθητών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 10/10/2024 και στις 11/10/2024, και αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του πολεμικού ναυτικού και τη σημασία του «Βέλους» στην ελληνική ναυτική παράδοση.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο, να ενημερωθούν για την ιστορία του και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη λειτουργία ενός πολεμικού πλοίου. Το «Βέλος», που υπηρέτησε από το 1959 έως το 1991 και είναι πλέον πλοίο-μουσείο, αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν το πλήρωμά του αντιστάθηκε στην επιβολή των αυθαίρετων εντολών της στρατιωτικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι τους παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη ναυτική ιστορία της Ελλάδας και τη σημασία του ναυτικού δυναμικού για την άμυνα της χώρας. Η επίσκεψη συνδύασε την εκπαίδευση με τον θαυμασμό για την ελληνική ναυτική παράδοση και τις αξίες που εκπροσωπεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Η επίσκεψη στο «Βέλος» ενίσχυσε τη σχέση των μαθητών με την ιστορία της χώρας τους και τους ενέπνευσε να εκτιμήσουν τις θυσίες και τον αγώνα των προγόνων μας για τη διατήρηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Πολεμικό Ναυτικό για την άψογη ξενάγηση και την υποστήριξή του σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και προς τους μαθητές και τους δασκάλους για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.