Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Πέτρος Παππάς στην “Γνώμη Κιλκίς Παιονίας”: “Η συγκρότηση μιας ελκυστικής προοδευτικής παράταξης, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”

Συνέντευξη παραχώρησε στην Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τον Μπάμπη Καραγεωργίου ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της “Νέας Αριστεράς” λέγοντας πως η επιλογή αυτή των 11 βουλευτών “αποκάλυψε με το πιο προφανή τρόπο, την έλλειψη, από μέρους τους, στέρεου πολιτικού αφηγήματος για την αποχώρηση τους, αλλά και τις προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες τους, που υπέβοσκαν για χρόνια και λειτουργούσαν διαχρονικά αρνητικά στις προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.”

Παράλληλα ο Βουλευτής Κιλκίς εξέφρασε την άποψη ότι το νέο σχήμα “θα έχει την τύχη και των υπόλοιπων αποσπασμένων πολιτικών μορφωμάτων της Αριστεράς, όπως η ΛΑ.Ε και το ΜΕΡΑ25.”

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς τόνισε πως:

“Η συγκρότηση μια ελκυστικής προοδευτικής παράταξης που θα προτείνει λύσεις για τα πιεστικά προβλήματα τις ελληνικής κοινωνίας όπως η Ακρίβεια, η Υγεία, η Στέγη των Νέων, η Παιδεία, η Κλιματική Κρίση, το Μεταναστευτικό αλλά και επιστροφή των νέων στην πατρίδα τους, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.”

Τέλος μιλώντας για το νέο φορολογικό άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και δήλωσε πως “είναι η πιο πρόδηλη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στην θέσπιση ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος στην χώρα μας.”

Το τελευταίο διάστημα είδαμε μια ακόμα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία μετεξελίχθηκε σε μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πώς επηρεάζει αυτό την Αξιωματική Αντιπολίτευση; Θεωρείτε πως θα έχει κάποια τύχη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , έχοντας περάσει ένα διάστημα ανώφελων εσωτερικών συγκρούσεων, απότοκο μιας μακροχρόνιας περιόδου στην οποία κυριάρχησε μια φθοροποιός «πάλη των τάσεων» στο κόμμα, σήμερα, πιο συμπαγής κι ενωμένος από ποτέ είναι έτοιμος να καταθέσει στην κοινωνία ένα νέο, εναλλακτικό, ρεαλιστικό σχέδιο, ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2027, για μια καλύτερη Ελλάδα, με ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η επιλογή της ομάδας των 11 βουλευτών να αποσπαστούν από τον κορμό του κόμματος, υπό την σημαία του οποίου αναδείχτηκαν βουλευτές, μόλις πριν από πέντε μήνες, αποκάλυψε με το πιο προφανή τρόπο, την έλλειψη, από μέρους τους, στέρεου πολιτικού αφηγήματος για την αποχώρηση τους, αλλά και τις προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες τους, που υπέβοσκαν για χρόνια και λειτουργούσαν διαχρονικά αρνητικά στις προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προβλέπω ότι η επιλογή τους αυτή θα κριθεί σκληρά από τον ελληνικό λαό και θα έχει την τύχη και των υπόλοιπων αποσπασμένων πολιτικών μορφωμάτων της Αριστεράς, όπως η ΛΑ.Ε και το ΜΕΡΑ25.

Αυτές τις μέρες περνάει από την Βουλή το νέο φορολογικό το οποίο έχει σηκώσει πληθώρα αντιδράσεων. Πώς κρίνετε αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης; Είναι μια ομολογία αποτυχίας διαχείρισης της φοροδιαφυγής;

Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι η πιο πρόδηλη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στην θέσπιση ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος στην χώρα μας. Αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις της κοινωνίας αλλά και τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές για την αντιμετώπισή της φοροδιαφυγής, επιλέγει την νομοθέτηση ενός καταφανώς άδικου και αυθαίρετου κεφαλικού φόρου σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξωθώντας πολλούς από αυτούς στην υπαλληλοποίηση, την ανέχεια αλλά και την έξοδο από την επαγγελματική ζωή. 

Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να θεσπιστεί ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο με προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης και ορίζοντα δεκαετίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν με την ανακατανομή των πόρων του ταμείου ανάπτυξης και ανθεκτικότητας, με την θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού καθώς και με την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αλλά και της παράλογης προκαταβολής του φόρου εισοδήματός τους.

Είδαμε πριν λίγες ημέρες την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα ηγεσία;

Ο Αλέξης Τσίπρας, όντας ο άνθρωπος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πρώτη φορά στην εξουσία, είναι φυσικό να πονά και να νοιάζεται για την ενότητα και την πορεία του κόμματος του οποίου υπήρξε πρόεδρος για 15 χρόνια. Η παρουσία του στις κοινοβουλευτικές και κομματικές μας διαδικασίες , αλλά και η εξαιρετική σχέση του με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, αποτελούν εγγύηση για την ενότητα του πραγματικού κορμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και την επιτυχία της διαδικασίας ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης στην χώρα.

Βλέπουμε ότι οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται χαμηλά Ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μπει και πάλι σε τροχιά κυβερνησιμότητας και να επικοινωνήσει πάλι το μήνυμα του στην κοινωνία;


Είναι γεγονός ότι οι διαχρονικές κομματικές παθογένειες , οι διαδοχικές εκλογικές ήττες αλλά και η εσωκομματική διαμάχη της τελευταίας περιόδου έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα δημοσκοπικό χαμηλό από το οποίο πρέπει να ανακάμψει άμεσα.
Η ανάδειξη νέων στελεχών με επιστημονική κι εργασιακή εμπειρία, η χρήση μια σύγχρονης κι εύληπτης ρητορικής αλλά και η κατάθεση ενός αξιόπιστου, κοστολογημένου κι αισιόδοξου προγράμματος που θα πείσει την ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη Ελλάδα, νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσουν τις άμεσες προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα.

Η συγκρότηση μια ελκυστικής προοδευτικής παράταξης που θα προτείνει λύσεις για τα πιεστικά προβλήματα τις ελληνικής κοινωνίας όπως η Ακρίβεια, η Υγεία, η Στέγη των Νέων, η Παιδεία, η Κλιματική Κρίση, το Μεταναστευτικό αλλά και επιστροφή των νέων στην πατρίδα τους, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.