H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη τριήμερη εκδήλωση για το αύριο της ψηφιακής εργασίας με τίτλο «Major Advocacy Event».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελου Χαριστέα και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου INTERNISΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENI CBC «Mediterranean Sea Basin Programme 2014-2020» και έχει ως βασικό σκοπό να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα και να μειώσει ιδιαίτερα στο γυναικείο πληθυσμό την ανεργία.
Η αυριανή πρώτη ημέρα των εργασιών περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενός Διεπιστημονικού Συνεδρίου, με στόχο τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου και τη διάχυση των καλών πρακτικών του. Εισηγητές από τη Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών θα αναπτύξουν θέσεις και απόψεις για την απασχολησιμότητα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των γυναικών, με έμφαση στη διάχυση των αποτελεσμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε χώρες της ανατολικής και νότιας Μεσογείου. Επιπλέον οι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα και τις συνέργειες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του INTERNISA. Οι εργασίες της ημέρας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης», στο χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO.
Κατά τη δεύτερη και τρίτη ημέρα της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν Εκπαιδευτικές Περιηγήσεις (Study Visits) σε επιχειρήσεις της πόλης και σε φορείς που προάγουν την έρευνα, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την απασχολησιμότητα.
Γλώσσα του τριημέρου θα είναι η αγγλική, με παράλληλη διερμηνεία στα ελληνικά.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μαρία Σαράφη στα τηλέφωνα: 2313319661 και 6937-253035.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.