«Υλοποιούμε έργα και δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την υποστήριξη των οικογενειών τους» σημείωσε ο κ. Βεργίδης, προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε για την εξασφάλιση προσβάσιμων υποδομών στους δημόσιους χώρους, είτε ανοικτούς, είτε κλειστούς. Προωθούμε μέτρα και πολιτικές για την εκπαίδευση και την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά».
Υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κοινωνία έχει κάνει ουσιαστικά βήματα ως προς την αποδοχή της αναπηρίας ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες, με στόχο – όπως σημείωσε - μία κοινωνία «απαλλαγμένη από ανισότητες και διακρίσεις».
Η τεχνική συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 1.2: «Τεχνικές συναντήσεις με θέμα “Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές” », του Υποέργου 1: «Ενημέρωση/Ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εφαρμογής της δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία» , της Πράξης «Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Καταπολέμησης των Διακρίσεων και Προώθησης της Κοινωνικής ¨Ενταξης των Ατόμων με Αναπηρία, των Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας », μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά ένα σύνολο καινοτόμων Τεχνικών συναντήσεων για τα στελέχη των οργανικών μονάδων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, τα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με ζητήματα προγραμματισμού και ανάπτυξης, περιβάλλοντος, μεταφορών και επικοινωνών, κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής ισότητας των φύλων, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, νέας γενιάς κ.ά., για συλλογικούς φορείς, όπως κοινωνικοί εταίροι, σύλλογοι εργαζομένων, σύλλογοι καταναλωτών και επιστημονικούς φορείς (π.χ., επιμελητήρια).
Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Κιλκίς, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων , το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Διαφάνειας και Υποστήριξης Συστημάτων και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Στέλλα Ξάκη.
Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες είναι ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από την Πολιτεία για την προστασία των ατόμων με αναπηρία. Επίσης, εξίσου σημαντική είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου που να εγγυάται την ίση μεταχείριση και την προστασία από τις διακρίσεις, σε όλες τις εκφάνσεις τις καθημερινότητες, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η κοινωνική προστασία και η παροχή αγαθών και υπηρεσιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.