Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς: Δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της διημερίδας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

Από το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Πατρών δημοσιεύθηκαν σε ηλεκτρονική μορφή τα Πρακτικά της Διημερίδας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στη Διημερίδα συμμετείχε το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς με δύο εργασίες και υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Μεσίγκου Σοφία και Μπαδήλα Άννα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ομάδων του σχολείου μας εργάστηκαν με υπευθυνότητα και συνέπεια και ανέδειξαν σημαντικές πτυχές που αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία της Μικράς Ασίας. Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών με υπεύθυνη την κ. Μεσίγκου Σοφία παρουσίασε το θέμα: «Από τον Φ. Κόντογλου στον Γ. Σεφέρη: Οι επιδράσεις ανθρώπων της Τέχνης στον νεοελληνικό πολιτισμό», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 208-220 των Πρακτικών. Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών με υπεύθυνη την κ. Μπαδήλα Άννα παρουσίασε το θέμα: «Η Προκυμαία Της Σμύρνης, Κομβικό Σημείο Της Κοινωνικής, Οικονομικής και Ιστορικής Ζωής Της Ελληνικής Κοινότητας», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες 221-242 των Πρακτικών.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και την επιστημονική θεώρηση του θέματός τους. Ελπίζουμε πως η συνεργασία στο Δίκτυο Σχολείων του Πειραματικού του Πανεπιστημίου Πατρών θα συνεχιστεί και θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας να συμμετάσχουν και σε άλλες ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές εκδηλώσεις.

Παραθέτουμε το link στο οποίο μπορείτε να δείτε τα Πρακτικά της Διημερίδας:
http://lyk-aei- patras.ach.sch.gr/images/MIKRA_ASIA_2022/MIKRA_ASIA_2022.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.