Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς ρωτά, ο Δημήτρης Αγαθόπουλος απαντά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Αγαθόπουλος απαντά στο ερωτηματολόγιο που έθεσε η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς στους υποψηφίους Δημάρχους Κιλκίς.

Ερώτηση 1
Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κιλκίς, δηλαδή ποια είναι για εσάς η απόλυτη προτεραιότητα στην οποία θα αναλώσετε όλες σας τις δυνάμεις; Σε πόσο χρόνο πιστεύετε θα την υλοποιήσετε και ποια θα είναι η πηγή χρηματοδότησης;


Κατά την γνώμη μας τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα είναι:

Α) Η επάρκεια και η ποιοτική βελτίωση του νερού στους οικισμούς του Δήμου.

Νέοι αγωγοί, απαλλοτριώσεις για αντλιοστάσια, νέες γεωτρήσεις, συντήρηση παλαιών, φράγματα για την δημιουργία δεξαμενών άρδευσης.

Β) Η βελτίωση της αισθητικής και της καθαριότητας των δημόσιων χώρων.

Πάρκα, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, αθλητικοί χώροι, σχολεία.

Γ) Η συγκρότηση διαπαραταξιακών επιτροπών για σύνταξη ώριμων μελετών που θα αφορούν αναγκαία έργα προκειμένου να ενταχθούν σε Εθνικά ή Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ερώτηση 2
Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κιλκίς και στο πιο πρόσφατο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης του Κιλκίς, προβλέπονται παρεμβάσεις όπως:


· Η αναβάθμιση του τμήματος σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης − Κιλκίς μέχρι τη ΒΙΠΕ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί όλη η περιοχή του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Κιλκίς, από γραμμές προαστιακού σιδηροδρόμου.

· Πεζοδρομήσεις, μεταξύ των οποίων πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού 21ης Ιουνίου, μεταξύ Σόλωνος και Καπέτα,

· κατασκευή των δύο περιφερειακών οδών (Βόρειας και Νότιας),

· η μεταφορά του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ, στη δυτική επέκταση, πίσω από το Στρατόπεδο,

· δίκτυο ποδηλατοδρόμων,

· παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλή για την μετακίνηση ατόμων με δυσκολία στην κίνηση (άτομα με κινητικά προβλήματα- μητέρες με βρέφη στα καροτσάκια) και για την πρόσβαση στα σχολικά κτίρια.

Ποιες από τις παραπάνω παρεμβάσεις θα υλοποιήσετε και με ποια προτεραιότητα;

Η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου που θα φθάνει μέχρι τον νομό Σερρών, συνδεδεμένος με την ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου μέσω ενός τερματικού εμπορευματικού σταθμού, είναι τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του Δήμου, του Νομού και σε ότι αφορά την βιομηχανία και σε ότι αφορά την ανάδειξη του Κιλκίς ως πόλου προσέλκυσης πληθυσμού και δραστηριοτήτων από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. 

Αποτελεί λοιπόν για μας πρώτη προτεραιότητα να πιέσουμε μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε να υλοποιηθεί η εξαγγελία του Υπουργού κ. Ν. Παππά για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Στο όλο θέμα πρέπει να έχουν συμμετοχή και οι φορείς γενικότερων μέσων μεταφοράς. 

Οι παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλή για την μετακίνηση όλων των συμπολιτών μας αποτελεί επίσης πρώτη προτεραιότητά μας και ειδικότερα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η κατασκευή των δύο περιφερειακών οδών (με προτεραιότητα στη Βόρεια Περιφερειακή – η οποία είναι αρμοδιότητας του δήμου σε αντίθεση με την ανατολική που είναι της Περιφέρειας) συνδέεται άμεσα με την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου ( η οποία θα πρέπει να αποχαρακτηριστεί ως οδός που ανήκει στην Περιφέρεια για να μπορεί να ολοκληρώσει το έργο ο Δήμος), η οποία σε πρώτη φάση (μέχρι την ολοκλήρωση τουλάχιστον της Βόρειας Περιφερειακής) θα μπορούσε να μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Εμείς δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των παραπάνω σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα συναρμόδια Υπουργεία..

Η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, η αναβάθμιση των παιδικών χαρών και η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, μαζί με την επέκταση των πεζοδρομήσεων στο εμπορικό κέντρο του Κιλκίς, αποτελούν απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών και θα τις προωθήσουμε άμεσα.

Τέλος η μεταφορά του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ δορυφορικά της πόλης θα πρέπει να συνδεθεί με τη λειτουργία τακτικής αστικής συγκοινωνίας από και προς το σταθμό, με χρήση πιθανά mini bus, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που δεν έχουν αυτοκίνητο. Δεσμευόμαστε να μελετήσουμε μια ολοκληρωμένη λύση και να τη φέρουμε για διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ερώτηση 3
Ποια μέτρα βελτίωσης θα υλοποιήσετε στην περιοχή του πάρκου του κήπουκαι ποια είναι η άποψή σας για την αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων του Κιλκίς (Παλαιό Διοικητήριο, Δίδυμες Καπναποθήκες, Λουτρό); Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα υλοποιήσετε για το σκοπό αυτό;


Σημειώνουμε αρχικά ότι ο σχεδιασμός – μελέτη του πάρκου του Κήπου εγκρίθηκε από την αρμόδια Αρχιτεκτονική Επιτροπή και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Είναι όμως κοινά παραδεκτό ότι, λόγω και της μη ολοκληρωμένης εφαρμογής της αρχικής μελέτης, υπάρχει ανάγκη βελτιώσεων. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να υλοποιηθεί ένα εντατικό πρόγραμμα φυτεύσεων (δένδρων, θάμνων και λουλουδιών), συντήρησης πρασίνου και συνεχούς καθαρισμού των υδάτινων στοιχείων, ώστε να αλλάξει η σημερινή απαράδεκτη εικόνα. 

Σε δεύτερη φάση, μέσα από διάλογο και όταν το επιτρέψουν οι δεσμεύσεις από το ΕΣΠΑ, θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις (π.χ. αφαίρεση κάποιων επί μέρους στοιχείων από μπετόν, που δεν εξυπηρετούν κάποια λειτουργία) με στόχο την συνολική «ελάφρυνση» του πάρκου και την εξέλιξή του σε φιλικότερο χώρο για τους πολίτες.

Σε ότι αφορά στα ιστορικά κτίρια της πόλης:
Το παλιό Διοικητήριο, αφού ολοκληρωθεί η παραχώρηση στο Δήμο και υλοποιηθεί το έργο της υποστύλωσης – συντήρησης μπορεί να λειτουργήσει α) ως δημοτική πινακοθήκη και να ενώσει με αυτόν τον τρόπο διάφορες συλλογές, που ήδη υπάρχουν β) Να είναι η έδρα ενός εργαστηρίου κουκλοθεάτρου και 3) να στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, που αφορούν στο Κιλκίς.

Οι Δίδυμες Καπναποθήκες θα πρέπει ο Δήμος να συνεργασθεί με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κιλκίς τόσο για το θέμα της παραχώρησης και ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αναστύλωση – συντήρησή τους, όσο και για τις χρήσεις τους (όπως η στέγαση μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων και διοικητικών υπηρεσιών του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου με αίθουσα θεάτρου και χώρου τμημάτων καλλιτεχνικής παιδεία.

Τέλος για το Λουτρό θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και κατόπιν αξιοποίησής του.

Ερώτηση 4
Είναι γενικώς παραδεκτό ότι το Νοσοκομείο ως μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα:


· κακή κτιριακή/υλικοτεχνική υποδομή την ίδια στιγμή που η νέα πτέρυγα παραμένει αναξιοποίητη,

· εικόνα εγκατάλειψης του περιβάλλοντος αύλειου χώρου με φθαρμένο οδόστρωμα, έλλειψη φροντίδας του πρασίνου, ανεπαρκές parking και παρουσία αδέσποτων ζώων.

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκείμενου ο Δήμος, στο βαθμό που μπορεί, να βελτιώσει τις υπάρχουσες υποδομές, ώστε οι δημότες να έχουν τις αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης που δικαιούνται;

Η εκτίμηση μας γενικά είναι ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς έχει ανάγκη σοβαρών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τις υφιστάμενες ετήσιες χρηματοδοτήσεις, όσο και αν βελτιωθούν στο μέλλον. Ο Δήμος Κιλκίς μπορεί και πρέπει να στηρίξει επιμέρους προσπάθειες της Διοίκησης, όσο του επιτρέπουν οι δυνατότητές του. Πράγμα το οποίο έχει ήδη κάνει για ένα τμήμα του Νοσοκομείου.

Επομένως, είναι αναγκαίο, με την πίεση όλων των φορέων και του Δήμου, να απαιτηθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα και μη, για μια ολοκληρωμένη λύση στα χρόνια προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Δήμος Κιλκίς επιβάλλεται να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μία τέτοια κατεύθυνση και δεσμευόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα είναι στις προτεραιότητες του συνδυασμού μας

Ερώτηση 5
Ποια είναι η πρότασή σας για τη στέγαση των λειτουργιών των δικαστηρίων;


Η πρόταση στέγασης των Δικαστηρίων στο παλιό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς, νομίζουμε ότι σήμερα καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την λειτουργία τους σε αυτόν τον χώρο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες απομένουν για τις οριστικές αποφάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρέπει να είναι στην στόχευση όλων προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε σαν Δημοτική Παράταξη.

Ερώτηση 6
Ποιες ενέργειες θα υλοποιήσετε για την επίσπευση της παροχής φυσικού αερίου στους δημότες, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μικρότεροι Δήμοι να προηγούνται του Κιλκίς;


Έχει ήδη προγραμματισθεί, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η εγκατάσταση δικτύου διανομής φυσικού αερίου επί των ήδη εγκατεστημένων βρόγχων διανομής στο Δήμο Κιλκίς, με στόχο τη λειτουργική ολοκλήρωση των υποδομών και την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας διανομής φυσικού αερίου.

Εμείς θα επιδιώξουμε την επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην Περιφέρεια, με επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου και με ενημέρωση των πολιτών κατά τη διαδικασία των αιτήσεων.

Ερώτηση 7
Ποιες προοπτικές διαβλέπετε για την εξέλιξη του ΤΕΙ Κιλκίς; Ποια είναι η πρότασή σας; Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου ΕΠΑΛ;


Για το ΤΕΙ, μετά την αναβάθμισή του με την ένταξη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία νέου Τμήματος, παρεμφερές με το υπάρχον και τα ήδη εξαγγελθέντα διετή τμήματα σχετικά με την βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής και τις καινοτόμες - πρωτότυπες καλλιέργειες, συνδεδεμένα με τον Βοτανικό Κήπο.

Για τις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου ΕΠΑΛ, θα επιδιώξουμε άμεσα την εκπόνηση από την ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) τεχνικοοικονομικής μελέτης για να δούμε αν συμφέρει η επισκευή - ενίσχυσή τους σε σχέση με την κατεδάφιση και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε την ένταξη στο πρόγραμμα της ΚΤΥΠ ΑΕ είτε της επισκευής, είτε της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, ώστε να αξιοποιηθούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου.

Ερώτηση 8
Ποιοι είναι οι άξονες της πολιτιστικής σας πολιτικής;


Πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτιστική πολιτική για μια δημοτική αρχή του 21ου αιώνα θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δράσης της με επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την παράλληλη ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Επομένως μιλάμε για δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα θα επαναλειτουργήσουμε τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας που θα απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας και οικονομικής δυνατότητας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε ένα και κάθε μια να διαχειριστεί δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο, να αναπτυχθούν συνεργασίες και ομαδικό πνεύμα, και να δοθεί διέξοδος στο καταθλιπτικό αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης.

Οι εκδηλώσεις θα επιδιώξουμε να καλλιεργούν την αισθητική μέσα από την επαφή μας σε δημιουργήματα υψηλής αισθητικής της παγκόσμιας καλλιτεχνίας, θα εξασφαλίζουν την διατήρηση της παράδοσης, θα αναπτύσσουν τη συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς του Τόπου μας και τέλος θα στοχεύουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Τέλος θα φροντίσουμε με αυστηρούς ποιοτικούς όρους να ξανασυνδέσουμε το Κιλκίς με έναν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, όπως ήταν το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου το οποίο θα επιδιώξουμε να αναστήσουμε σε στέρεες βάσεις.

Με την πολιτιστική μας πολιτική θα δείξουμε ότι ο κόσμος του Κιλκίς δεν αρέσκεται στο λίγο του φαίνεσθε και δεν πιστεύει ότι η δημιουργία θα πρέπει να περιορίζεται από πάσης φύσεως συγκυριακούς περιορισμούς.

Ερώτηση 9
Πιστεύετε ότι ο Δήμος Κιλκίς πρέπει να έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τουριστική του ανάπτυξη; Ποιες, κατά τη γνώμη σας, θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες ενός τέτοιου σχεδίου;

Ο δήμος Κιλκίς έχει να παρουσιάσει αξιόλογους ιστορικούς και πολιτιστικούς πόρους, καθώς και τοπία φυσικού κάλλους, που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσουν στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.

Αναφέρουμε: Τα μνημεία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τους αρχαιολογικούς χώρους Παλατιανού και Π. Γυναικοκάστρου, τις λίμνες Δοϊράνης και Πικρολίμνης, τους ορεινούς όγκους του Μπέλλες και των Κρουσίων, το Σπήλαιο του Κιλκίς, τον Βοτανικό κήπο. Δημιουργούνται στην πράξη κάποιες υποπεριοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπως: Δοϊράνη – Μπέλλες, Περιοχή Κρουσίων, (Ανατολικό Κιλκίς), περιοχή Πικρολίμνης και περιοχή πόλης Κιλκίς

Εκείνο που απαιτείται είναι να διαμορφώσει ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης με στόχο τη σύνδεση του τουρισμού με την ιστορία και τον πολιτισμό και την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος κάθε υποπεριοχής. Οι άξονες ενός τέτοιου σχεδίου θα πρέπει να είναι: 

Η δημιουργία, συντήρηση, ανάδειξη των αναγκαίων υποδομών για την αξιοποίηση των τουριστικών πόρων κάθε τουριστικής υποπεριοχής. 

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος. 

Οι επιμορφωτικές δράσεις για τους εμπλεκόμενους στις τουριστικές και συναφείς δραστηριότητες.

Η αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.

Ερώτηση 10
Ποιες παρεμβάσεις σκοπεύετε να υλοποιήσετε για να συγκρατηθεί ο πληθυσμός του Δήμου Κιλκίς (στην πόλη και τα χωριά) και να γίνει ελκυστικός τόπος διαμονής και εργασίας για τρίτους;

Για να συγκρατηθεί ο πληθυσμός του Δήμου Κιλκίς (στην πόλη και τα χωριά) και να αναδειχθεί η περιοχή σε πόλο υποδοχής πληθυσμού και δραστηριοτήτων από την μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους άλλους τοπικούς φορείς να υλοποιήσει τα αναγκαία έργα και δράσεις:

Προτεραιότητές μας: 

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας με ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και του τομέα των υπηρεσιών.
Η διευκόλυνση των μεταφορών από και προς τη ΒΙΠΕ, οι οποίες είναι σημαντικός παράγοντας ανταγωνιστικότητας, με αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη 

Η ενίσχυση των αγροτικών υποδομών (αγροτική οδοποιία, κτηνοτροφικά πάρκα)
Η ανάπτυξη του τουρισμού, με δράσεις που αναφέραμε στην ερώτηση 9.
Εξασφάλιση της ταχύτερης διασύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. Προτεραιότητά μας η ολοκλήρωση της νέας οδικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη, καθώς και η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου 

Δράσεις και έργα για να γίνει η αγορά του Κιλκίς ελκυστική για τους καταναλωτές. Προτεραιότητά μας η αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Κιλκίς, η ανάπτυξη της τοπικής γαστρονομίας και η συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο για την επικράτηση της νομιμότητας σε όλους τους τομείς της εμπορικής δράσης. 

Παροχή υψηλής ποιότητας δημοτικών υπηρεσιών στους πολίτες στην παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια

Ερώτηση 11
Η παρουσία αδέσποτων σκύλων αποτελεί μια μόνιμη και σοβαρή απειλή για όλους μικρούς και μεγάλους. Οι κάτοικοι και ιδιαίτερα τα παιδιά φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και κάθε τόσο έχουμε επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί; Ποια μέσα και ποιους πόρους σκοπεύετε να διαθέσετε; Σε πόσο χρόνο θα κυκλοφορούμε χωρίς φόβο στους δρόμους;


Το δικαίωμα των πολιτών να αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη ή το χωριό τους είναι αδιαπραγμάτευτο. Παράλληλα, η προστασία των ζώων είναι θεσμική υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων έχει πάρει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις και δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι σχετικά επαρκές, όμως, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή του (κυρίως από τους Δήμους).

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Φιλοζωικού Συλλόγου Νομού Κιλκίς, τα μέλη του οποίου με αυταπάρνηση και σεμνότητα αφιερώνουν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους στην διάσωση, στην προστασία και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

θα εργαστούμε για την αναζήτηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, την δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου με τις κατάλληλες προδιαγραφές, την υιοθέτηση προγραμμάτων καλλιέργειας της φιλοζωίας, (εμπλέκοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης),τον έλεγχο παραβατικών συμπεριφορών που έχουν σχέση με τα ζώα και τελικά, την μετατροπή του δήμου Κιλκίς ως δήμου πρότυπου στην διαχείριση των αδέσποτων.

Ερώτηση 12
Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τις ψηφιακές τεχνολογίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών;


Το όραμά μας είναι να γίνει το Κιλκίς μια «Έξυπνη Πόλη». Μια πόλη χαρακτηρίζεται ως “έξυπνη” όταν ενσωματώνει τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για την ενίσχυση της ποιότητας και των επιδόσεων των αστικών υπηρεσιών, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, καθώς και η γρήγορη, άμεση και πιο αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών για τα δρώμενα της πόλης. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να μειωθεί το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παρακάτω, παρατίθενται πολλές από τις ψηφιακές εφαρμογές, που χρησιμοποιούν πολλοί Δήμοι, και θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν και στο Δήμο μας:

· Κέντρο καταγραφής και επίλυσης καθημερινών προβλημάτων

· e-ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη)

· Σύστημα Έξυπνου Φωτισμού

· Σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών

· Τηλεφροντίδα ευπαθών ομάδων πολιτών

· Ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS)

Για να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω, το πρώτο βήμα είναι η εγκατάσταση ελεύθερου ασύρματου δικτύου στους κοινόχρηστους χώρους, κάτι το οποίο πλέον ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την άρση των αποκλεισμών από τη συμμετοχή στα κοινά μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας. Ειδικά σε έναν Δήμο σαν το Κιλκίς, με πολύ μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν, να κλείσουν ραντεβού κλπ.



ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη»



ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.