Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου: 1ο βραβείο στο 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς

Δελτίου τύπου 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς
Αντιπροσωπεία 15 μαθητών του Α3 τμήματος που αποτελούν τη ραδιοφωνική ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς και 2 εκπαιδευτικών συμμετείχε στις δράσεις του 6ου Φεστιβάλ του Μαθητικού Ραδιοφώνου, που διεξήχθη στο Βόλο, 11-13 Απριλίου 2019.


Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου έγινε η τελετή βράβευσης των διηγημάτων που δημιούργησαν ατομικά ή συλλογικά τα μέλη των ραδιοφωνικών ομάδων.

Η ομάδα μας έλαβε το 1ο βραβείο.

Το διήγημα είχε τίτλο “Η λάθος συχνότητα”, ήταν σύντομο (750 λέξεων) με θέμα το ραδιόφωνο, το δημιούργησαν οι μαθητές:

Καλεμκερίδου Μαρία,

Καλπουρτζή Ευαγγελία,

Καραφουλίδου Ελένη,

Καρέλης Γεώργιος,

Κατίδου Αικατερίνη

και αναρτήθηκε στο ακόλουθο link:
http://europeanschoolradio.eu/6fest/wr_freq/

Η τριμελής κριτική επιτροπή ήταν οι:

Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συγγραφέας
Δρ. Αγγελική Θάνου, Συγγραφέας
Γιώτα Κούγιαλη, Συγγραφέας

και σχολίασαν για το διήγημα μας:

«Μια πρωτότυπη σύλληψη θέματος όπου μια μη ανιχνεύσιμη ραδιοφωνική συχνότητα καταφέρνει να ρίξει φως σε μια δολοφονία. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο αστυνομικό αφήγημα με ενδιαφέρουσα πλοκή που κρατάει τον αναγνώστη «όμηρο» μέχρι το τέλος της ανάγνωσης. Εύστοχος και ουσιαστικός λόγος με σαφήνεια και καθαρότητα. Παραστατική γλώσσα με λεπτομέρειες που συμβάλλουν στη δημιουργία εικόνων. Ο παντογνώστης αφηγητής κεντά ευθύβολα το αφήγημά του.»

Τις ημέρες του Φεστιβάλ οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε εξαιρετικά εποικοδομητικά εργαστήρια, όπως:

Η εξέλιξη του ραδιοφώνου: Από τον Maxwell στο διαδίκτυο
Μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του 1ου Ε.Κ. Βόλου
Ραδιοφωνικό ρεπορτάζ για το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Επιπλέον, οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς παρουσίασαν την ταυτότητα της ραδιοφωνικής μας ομάδας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας).

Οι μαθητές δημιούργησαν:

Ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν αφανή ήρωα της περιοχής του Κιλκίς, με τίτλο «Ένας άνθρωπος-νυχτερίδα».
Οι μαθητές Δελήπαλτα Σταυρούλα, Θεογιάννης Βασίλειος, Κατσάρας Κωνσταντίνος επέλεξαν τον κο Μαυρίδη Βασίλη, Δημοτικό Υπάλληλο, και η συνέντευξη που τους παραχώρησε βρίσκεται στο ακόλουθο link:
http://europeanschoolradio.eu/6fest/kilkis/

Ένα σύντομο clip γνωριμίας της ραδιοφωνικής ομάδας που προβλήθηκε κατά τη δεξίωση της πρώτης ημέρας και βρίσκεται στο ακόλουθο link:
https://video.sch.gr/asset/detail/JvfbLJP9VFIXPKTeBK9RoBYC,

Μια ιστορία με τίτλο «Ένα σύγχρονο ταξίδι στο παρελθόν», προϊόν φαντασίας και δημιουργικής έκφρασης των μαθητών Καλπουρτζή Ευαγγελίας, Καραφουλίδου Ελένης, Καρέλη Γεώργιου και Κατίδου Αικατερίνης.

Οι μαθητές εργάστηκαν με το διαδικτυακό εργαλείο pixton και το comic που δημιούργησαν βρίσκεται στο σύνδεσμο:
https://www.pixton.com/gr/from/comic/d7b9y28p

Έπειτα, το comic ηχογραφήθηκε από όλους τους μαθητές του τμήματος και τα αρχεία ηχογράφησης μαζί με άλλα ηχητικά εφέ και τα καρέ του comic συνδέθηκαν με το λογισμικό επεξεργασίας video, AVS και παρουσιάζονται με τη μορφή video εδώ: https://video.sch.gr/asset/detail/p2IfVkpebLXRViCBTWVPEdiO

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο studio του καλλιτεχνικού συνόλου «Πόλις» στο Κιλκίς και ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Σπυρλιάδη Νίκο και Σπυρλιάδη Αχιλλέα για τη διάθεση του χώρου και την εθελοντική προσφορά της τεχνογνωσίας τους.

Ένα τραγούδι με τίτλο «Η δικής μας φωνή» των μαθητών:
Κατσάρου Άγγελου, Ιωσηφίδη Νικόλαου και Δημητριάδη Ανδρέας-Ιωσήφ, το οποίο έλαβε μέρος στο διαγωνισμό του «Κάντο να ακουστεί» 2019, που φέτος είχε θέμα «Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους», το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ:

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς συγχαίρει τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή πορεία στις σπουδές τους και να διευρύνουν την ενασχόλησή τους με την ψηφιακή δημιουργία!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.