Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

5ο Δημοτικό Κιλκίς: Δράση για την διαδικασία Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Κιλκίς
Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνά­σιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Αποτελεί μια πολυδιάστατη διαδικασία, που περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που οδηγούν στην μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία.

Πέρα από τις αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές τα παιδιά καλούνται να προσαρμοστούν σ΄ ένα νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο, το Γυμνάσιο, που δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί και τι το διαφοροποιεί από το οικείο σε αυτούς Δημοτικό Σχολείο.

Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς υλοποιεί σχετικό project, κάθε χρονιά, από το 2013, όπως υλοποιήθηκε και φέτος, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Ευθυμιάδου Βαρβάρας και Ντίνου Αφροδίτης, καθώς και των δασκάλων της ΣΤ’ Μηλιόγλου Μιχάλη και Χρα Ιωάννη. 

Η δράση περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια για την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμηση και την κοινωνικοποίηση, καθώς και την προσαρμοστικότητα και, στη συνέχεια, διήμερη επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς για γνωριμία με τους χώρους, τους μαθητές, τη λειτουργία και τα μαθήματα. 

Οι επισκέψεις μας περιελάμβαναν ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι με παιδιά ενός τμήματος του Γυμνασίου για το ένα τμήμα και εμπειρία διδασκαλίας μαθημάτων για το άλλο τμήμα κι εναλλαγή των δραστηριοτήτων την επόμενη.

Τα παιδιά το έζησαν και το ευχαριστήθηκαν, διότι έλυσαν τις απορίες τους, συνδέθηκαν με τα παιδιά του Γυμνασίου –μεταξύ των οποίων και πρώην μαθητές του 5ου Δημοτικού- γνώρισαν τη Διευθύντρια, κάποιους καθηγητές και τους χώρους του Γυμνασίου. 

Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική και τα παιδιά του Δημοτικού ένιωσαν άνετα, οπότε οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διευθύντρια κα Κωνσταντίνα Τρίγκα, στους καθηγητές που μας κατατόπισαν και στους μαθητές και μαθήτριες, που συνεργάστηκαν μαζί μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.